maritbet girişmaritbet
Ant Yapı Naomi'nin sevgilisine Türk işi malikâne yapıyor

Ant Yapı Naomi'nin sevgilisine Türk işi malikâne yapıyor

Naomi’nin Rus oligark sevgilisine bir Türk inşaat şirketi rezidans-malikane yapıyor

 

Rusya'nın en tanınmış ve zengin oligarklarından Vladimir Doronin, kendisine uzay üssünü andıran bir rezidans-malikâne yaptırıyor. Avrupa'nın dev holdingleri arasındaki Capital Group'un ortağı olan ve dünyaca ünlü İngiliz topmodel Naomi Campbell ile yaşadığı ilişki sayesinde gündemden düşmeyen Doronin, özel konutunun inşaatını ise Türkiye'nin önde gelen müteahhitlik şirketlerinden Ant Yapı'ya yaptırıyor.


Irak asıllı İngiliz Mimar Zaha Hadid'in imzasını taşıyan ‘Capital Hill' adlı proje,Moskova'nın biraz dışındaki Barvikha Ormanları'nda inşa ediliyor. Doronin'in dekorasyonu hariç 30milyon dolaramal olması öngörülen Capital Hill'i kışlık konut olarak kullanacağı belirtiliyor.
 
KATLAR ARASI MESAFE 20 METRE!
Tipik bir Zaha Hadid tasarımı olarak ifade edilen proje ilginç dizaynı ile gayrimenkul sektörü ve özellikle mimari çevrelerin ilgisini çekiyor. Pek çokmimari sergiye de konu olan ve bulunduğu çam ormanının topografik yapısından esinlenilerek hazırlanan Capital Hill'in özellikleri arasında yuvarlak köşeler, sakız gibi uzayan
duvarlar bulunuyor. Rezidans öyle sessiz bir yerde bulunuyor ki (bölgede ses seviyesi 38 db-15 marasında) içmekânda ve ısıtma-soğutmada en sessiz mekanik ekipmanlar kullanılıyor.
 
Bina tam 4 katlı. Ama katlar arası geçişler hiç de bilindik yollarla sağlanmıyor. Ebeveyn yatak odaları, giyinme bölümleri ve dev terasın yer aldığı ikinci kata ulaşmak için 20 metre tırmanmak gerekiyor. Bu geçiş,  transparan camasansörle yapılıyor. Ormanın içindeymiş hissi veren bu şeffaf asansörün bir diğer önemli özelliği de geceleri led aydınlatmalarla ışık oyunları yapılabilmesi. Barvikha Ormanları, Rusya'nın zengin işadamları ve oligark kesiminin özel malikâneler, villa ve rezidanslar yaptırdığı, gözlerden uzak bir bölge olarak öne çıkıyor.
 
Havuzu gece kulübü yapıp su üzerinde dans ettiriyor
Projede bodrum kat, eğlence ve spor aktivitelerine ayrılıyor. Kuaför, masaj odaları, Türk hamamı, Fin hamamı, Rus banyosu, buhar odası ve sauna da burada yer alıyor. Oturma bölümü, yemek salonu, mutfak, kapalı havuz ve otopark zemin katta konumlanırken; ana giriş, lobi, kütüphane, misafir ve çocuk odaları bir üst katta bulunuyor. Havuz kısmındaki hidrolik cam platform, istenildiğinde suyun üzerinin kapatılıp mekânın gece kulübüne dönüştürülmesini sağlıyor.
 
Yani, bu rezidansta suyun üzerinde dans etmek mümkün. İnşaatın yıl sonunda biteceğini belirten Ant Yapı  Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, projenin mühendislik çözümleri, yapım ve uygulaması dahil tüm aşamalarını kendilerinin yaptığını hatırlatarak, “İnanılmaz bir tecrübe ve deneyim oldu” diyor. Okay, Capital Group'un Moskova'da hayata geçirdiği 320 metrelik Avrupa'nın en yüksek binası olan Capital Tower'ın da inşaatında sona yaklaştıklarını kaydediyor ve “Çok özel bir malikâne yapıyoruz. Bundan sonra yine böyle işler üstlenebiliriz” şeklinde yorum  yapıyor.
Kaynak: GAZETE HABERTÜRK
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz