maritbet girişmaritbet
Ankara’yı Değiştiren Projeler Forumları’nda İncek Life Konutları incelendi!

Ankara’yı Değiştiren Projeler Forumları’nda İncek Life Konutları incelendi!

19 Nisan 2013, Cuma günü dördüncüsü düzenlenen forumda ‘Şehir İçinde Şehir Konutlar’ teması altında ‘İncek Life Konutları’ projesi incelendi

TSMD (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği) Mimarlık Merkezi tarafından, Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘Ankara'yı Değiştiren Projeler - 10/10 Forumları' devam ediyor. 19 Nisan 2013, Cuma günü dördüncüsü düzenlenen forumda ‘Şehir İçinde Şehir Konutlar' teması altında ‘İncek Life Konutları' projesi incelendi.

İnşaat sektörünün önde gelen şirketi Seranit Yapı Grubu sponsorluğunda hayata geçirilen “Ankara'yı Değiştiren Projeler - 10/10 Forumları”nın dördüncüsü 19 Nisan 2013, Cuma günü gerçekleştirildi. TSMD (Türkiye Serbest Mimarlar Derneği) Mimarlık Merkezi'nde düzenlenen forumlarda her ay, yapımı devam eden yeni bir proje üzerinden kent, ana aksların dinamiği, gelişimi, değişimi, mevcut ve gelecek öngörüleri inceleniyor.

‘Şehir İçinde Şehir Konutlar' teması ile düzenlenen dördüncü oturumda, Sinpaş GYO tarafından Cumhuriyet Dönemi Türk mimarisinden ve Ankara'nın kişilik sahibi özgün konut yapılaşması olan Ankara evlerinden esinlenilerek hayata geçirilen ‘İncek Life Konutları' projesi konu edildi. Yatırımcıların gözde merkezlerinden İncek'te yapımı devam eden proje üzerinden, şehir içi ve şehir dışı büyük ölçekli konut tasarımları, konut yerleşimlerinin değişen ölçeği, yeri ve ölçeği içerisinde kendi bağlamını yaratma çabası ve konut kavramının değişkenleri tartışıldı.

Prof. Dr. Nur Çağlar'ın moderatörlüğünü yaptığı oturum; TSMD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Hatırlı, SİNPAŞ GYO Ankara Bölge Müdürü İhsan Bosum, ‘İncek Konutları' proje müellifi Yüksek Mimar Mehpare Evrenol, Yürütücü Mimar Pelin Ersoy, Yüksek Şehir Plancısı Can Kubin ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden Doç. Dr. Nil Uzun'un  katılımıyla gerçekleşti.

10 ay boyunca düzenlenecek forumlar, mimar ve sektör paydaşlarını sağlıklı bir diyalog ve eleştiri ortamı çerçevesinde bir araya getirerek Ankara'nın mimari gelişimine ışık tutmayı hedefliyor. Mesleki üretim ve süreçlere dair tüm aşamaların, sorunların ve çözümlerin tatışıldığı birebir paylaşım ortamı sunan oturumlar, aynı zamanda mimarlık öğrencileri ve mesleğin yeni katılımcıları için de yol gösterici oluyor.

Yorum Yaz