maritbet girişmaritbet
Ankara, kent büyümesini yatay sürdürecek

Ankara, kent büyümesini yatay sürdürecek

EKN Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken, Ankara'nın 2020’li yıllarda kent büyümesini yatay sürdüreceğini belirtti.

Ankara gayrimenkul sektörüne yön veren uzmanlar, başkentin 2020'li yıllarda kent büyümesini yatay sürdüreceği görüşünde birleşiyor.

Bu görüşün temel dayanaklarını ise ana hatları ile Hükümet'in attığı adımlar, dikey blokların çoğaldığı merkezlerdeki sorunlar, kent coğrafyasının elverişliliği ve Ankaralılar'ın ferah, özgür, trafik derdi olmayan bir yaşam isteği oluşturuyor.

Başkent başta olmak üzere, yurt genelinde büyük ölçekli gayrimenkul yatırımları yapan EKN Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eken, Türkiye'nin en önemli teknoparklarını bünyesinde bulundurması nedeniyle başta teknoloji ve AR-GE yatırımları olmak üzere büyüyen sanayisi, buna paralel artan nitelikli ihracat rakamları ile sıralamada ilk 5'e girmeyi başaran Ankara'nın artık eski Ankara olmadığını ifade etti.

Sanayinin gelişmesinde önemli rol oynayan üniversitelerin sayısının 18'e kadar ulaşmasının kenti aynı zamanda bilim kenti haline dönüştürdüğünü, bu durumun yaşam kalitesine de etki ettiğini belirten Osman Eken, kendilerinin önümüzdeki 10 yıla dair planlarını “daha büyük coğrafyada, daha konforlu bir kent” kurgusuna göre yaptıklarını kaydetti.

Osman Eken, kendileri gibi şehrin gayrimenkulüne yön verenleri yoğun bir sürecin beklediğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Ankara özellikle son 5 yıldır kentin bazı noktalarında, Çukurambar, Oran, İncek, Anadolu Bulvarı gibi dikey bloklarla silüetin değiştiği bir şehir oldu. Ancak, bu lokasyonlardaki yoğunluk, trafik keşmekeşi ve alt yapı sorunlarının aslında şehrin dokusu ile örtüşmediği görüldü. Hükümet programında olan yatay şehirleşmeyi belki de en fazla bekleyen il bu nedenle Ankara oldu. Çünkü burada coğrafi sınır yok. Ana ulaşım bağları ile her noktanın rahatlıkla bağlanarak ana merkezlere ulaşım mesafesinin en azından zaman açısından kısalabilir kurguda olması uzak lokasyonları da cazip kılıyor. Kısa süre öncesine kadar çok uzak nokta olarak görülen Eskişehir yolundaki Temelli bile hızla değer kazanıyor. Şu an 1239 kilometrekare olan kent merkezi yüzölçümünün, 2020'li yıllarda 2000'lere ulaşacağını düşünüyorum. Çünkü Ankaralı diğer büyükşehirlere göre konforundan vazgeçmek istemiyor. Yatay mimaride büyük dairelerim olsun, ana noktalara uzak olsa da trafik sorunu yaşamayım istiyor.”?

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Kanal İstanbul Projesi'nde yatay mimari esas alınacak"
  • 22.11.2018 13:00

"Kanal İstanbul Projesi'nde yatay mimari esas alınacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Kanal İstanbul Projesi'nde yatay mimari ...

"Yüksek katlı bina kesinlikle istemiyoruz"
  • 15.11.2018 09:43

"Yüksek katlı bina kesinlikle istemiyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, az katlı, yatay mimariye ve şehre uyacak ...

İstanbul havalimanlarında 469 bin yolcuya korona testi yapıldı
  • 30.03.2021 15:20

İstanbul havalimanlarında 469 bin yolcuya korona testi yapıldı

Kovid-19 ile mücadele kapsamında İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında kuru ...

"Dikey mimari bizim için intihardır"
  • 25.01.2021 17:30

"Dikey mimari bizim için intihardır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ'da yaptığı konuşmada, "Yeni projelerimizin tamamın ...

13 ilde örnek yatay mimari uygulaması başladı
  • 03.11.2020 11:35

13 ilde örnek yatay mimari uygulaması başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, önümüzdeki yıl yatay şehirleşmeyi benimseyen kent ...

Adnan Kılıçoğlu İnşaat yeni projeye başlıyor!
  • 24.09.2020 18:11

Adnan Kılıçoğlu İnşaat yeni projeye başlıyor!

Menderes Tekstil arazisi üzerinde hayata geçirilecek projenin Temmuz 2023'te tam ...