maritbet girişmaritbet
Anahtar teslim fabrika vaadi gerçek oldu

Anahtar teslim fabrika vaadi gerçek oldu

Girişimciye ve yatırımcıya 'anahtar teslim' fabrika dönemi resmen başlıyor. Yeni uygulama yüzde 70 maliyet avantajı sağlayacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Anahtar teslim fabrika, hükümetimizin seçim döneminde vaad ettiği bir projeydi. Şimdi hayata geçiyor" dedi

Girişimciye ve yatırımcıya 'anahtar teslimi fabrika' vaadinin yasal zemini için önemli bir adım atıldı. Konu uzun zamandan beri yatırımcının gündeminde olmakla bildikte, son birkaç yıldır ekonomi yönetiminde de yankısını bulmuştu. Bilindiği gibi Türkiye 'de arsa fiyatlarına göre yatırım yeri ve bina maliyeti, genel yatırım maliyetinin yüzde 70'lere kadar ulaşabiliyor. 

Yeni uygulama işte bu maliyeti önemli ölçüde ortadan kaldıracak. Konuyla ilgili son gelişmeleri paylaşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Anahtar teslim fabrika, hükümetimizin de seçim döneminde vaad ettiği bir projeydi. Şimdi hayata geçiyor" dedi. 

AYRINTILAR NETLEŞTİ 

Projeye ilişkin ayrıntılar da netleşti. 3 yıl geri ödemesiz, 20 ve 30 yıllık vadelerde yapılması planlanan fabrikanın tüm inşasını devlet üstlenecek. KOBİ'ler her ay konutta olduğu gibi cüzi miktarlarda aylık ödeme yapacak. Arsa konusunda da KOBİ'lere kolaylık sağlanacak. Fabrika içindeki makine teçhizat yatırımları KOBİ'lere ait olacak. Hükümet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, 2016'"da teknoloji ağırlıklı yatırımlara toplamda 2.8 milyar TL'lik destek planlanıyor. Patent sahibi şirketlere özel makine teçhizat finansman desteği de sağlanacak.

10 MİLYON TL DESTEK 

Geri ödemesiz olarak verilecek desteklerin üst limitleri büyük işletmelerde 2 milyon, orta ve küçüklerde ise 10 milyon TL olarak belirlendi. Destek süresi kredili faizde 36 ay, işletme gideri unsurunda ise 2 yıl olarak belirlendi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Özlü 'Hazır sanayi parselleri üreteceğiz'
  • 18.09.2016 12:58

Bakan Özlü 'Hazır sanayi parselleri üreteceğiz'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yatırımcılar için sanayi parseller ...

Anahtar teslim fabrika vaadi gerçek oldu
  • 28.04.2016 11:26

Anahtar teslim fabrika vaadi gerçek oldu

Girişimciye ve yatırımcıya 'anahtar teslim' fabrika dönemi resmen başlıyor. Yeni ...