maritbet girişmaritbet
Anadolu Yakası, Sancaktepe'yle güzelleşiyor

Anadolu Yakası, Sancaktepe'yle güzelleşiyor

Yeni belediye olmasına rağmen Sancaktepe, önemli yatırımlar alan ilçelerin başında geliyor

İlk çağlardan itibaren mesire alanı ve yazlık sarayları ile ön planda olan bölge tarihi yapılarıyla da dikkat çekiyor. 1. Tiberius Konstantinos ve Damatris Yazlık Sarayları gibi tarihi eserleri içerisinde barındırıyor. Bugünkü Sancaktepe bölgesi 1328 yılında Orhan Gazi'nin Samandıra'yı fethetmesiyle Türklerin eline geçti. 1970'li yılların ardından büyük bir hareketlenme sürecine giren Sancaktepe; Samandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan beldelerinin birleşmesiyle ilçe haline geldi. Bölgenin 2013 itibariyle nüfusu 304 bin 406 olarak belirlendi. Bölgede yer alan Arap Hekim Camisi'de tarihiyle bölgenin dokusuna değer katıyor. 62,4 kilometrekarelik alana sahip bölge Kartal, Maltepe, Sultanbeyli, Pendik, Ümraniye ve Ataşehir'e komşu bir konumda bulunuyor. Bölge; devlet destekli ulaşım projeleri, özel destekli konut projeleriyle büyük değere sahip. Ayrıca 4 bin yataklı dünyanın en büyük şehir hastanesinin Sancaktepe'deki 3 bin 150 dönümlük alana inşa edilmesi planlanıyor. 3. Köprü bağlantı yolları da yatırımcıların bölgeye yoğunlaşmasına neden olan sebepler arasında yer almakta.

Sancaktepe gayrimenkul yatırımları

Resim İstanbul

Ortadoğu Grup imzalı proje 81 bin 433 metrekare alana inşa ediliyor. İçerisinde 1310 konut bulunan projede 28 blok bulunuyor. Geniş yeşil alanlarıyla dikkat çeken proje bölgenin lüks konutları arasında yer almakta.

Rings İstanbul

Selin Yapı'nın 30 futbol sahası büyüklüğündeki alana inşa ettiği proje Hakan Kıran tarafından tasarlandı. 40 bin metrekarelik kapsamlı sosyal tesise sahip projede yer alan bloklar birbirini kesmeyecek ve engellemeyecek şekilde düzenlendi.

Evre Gedizler

55 bin metrekare alanda 408 konut şeklinde inşa edilen proje Gedizler Yapı imzası taşıyor. Yüzde 90'lık bölümü yeşil alana ayrılan projede blokların ön cepheleri arasındaki mesafe 80 metreyi bulmakta. Ferah bir yaşam fırsatının sunulmakta olduğu Evre 250 milyon liralık yatırım değerine sahip.

Ege Boyu

Eviya Gayrimenkul imzalı proje 40 bin 548 metrekare alana kuruluyor. Ege konseptini Sancaktepe'ye taşıyan projede dairelerin tavan yüksekliği 3,25 metre ile 3,75 metrekare arasında değişiyor. Doğal yaşama önem verilen proje ferah yaşam seçenekleriyle de dikkat çekmekte.

Evora Park

Teknik Yapı'nın projesi yüzde 100'e varan prim avantajıyla dikkat çekiyor. Aydos Ormanları'nın içine kurulan projenin içerisinde de yüzde 70'lik bölüm yeşil alana ayrıldı. Evora Park, geniş ve doğal yaşam alanlarıyla da dikkat çekiyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çamlıyaka Konakları tanıtım filmi yayında!
  • 27.09.2018 14:53

Çamlıyaka Konakları tanıtım filmi yayında!

Ege Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Çamlıyaka Konakları projesinin tan ...

Çamlıyaka Konakları basına tanıtıldı!
  • 27.09.2018 14:38

Çamlıyaka Konakları basına tanıtıldı!

Ege Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Çamlıyaka Konakları basın toplantı ...

İnanç Kabadayı Çamlıyaka Konakları'nı anlatıyor
  • 27.09.2018 13:18

İnanç Kabadayı Çamlıyaka Konakları'nı anlatıyor

Ege Yapı tarafından Sancaktepe'de hayata geçirilecek Çamlıyaka Konakları'nı şirk ...

Sancaktepe’de pandemi hastanesi havadan görüntülendi
  • 02.05.2020 15:03

Sancaktepe’de pandemi hastanesi havadan görüntülendi

İstanbul Sancaktepe'de inşa edilen bin 5 yataklı pandemi hastanesinde inşaatın s ...

Çamlıyaka Konakları proje galerisi yayında!
  • 27.09.2018 14:48

Çamlıyaka Konakları proje galerisi yayında!

Ege Yapı tarafından Sancaktepe'de inşa edilen Çamlıyaka Konakları projesinden ka ...

Resim İstanbul maket fotoğrafları
  • 10.02.2014 16:21

Resim İstanbul maket fotoğrafları

Ortadoğu Grup'un Sancaktepe'de inşa ettiği Resim İstanbul projesinin maket görse ...