maritbet girişmaritbet
Amplio Türkiye Haliçenazır’ın ilk etabına 300 konut yapacak

Amplio Türkiye Haliçenazır’ın ilk etabına 300 konut yapacak

Haliç’i kendisine üs seçerek önce bir otel inşa eden Amplio Emlak, hemen otelin arkasından başlayarak uzanan 30 dönümlük Haliçenazır isimli kentsel dönüm projesinde emin adımlarla ilerliyor

Haliç'i kendisine üs seçerek önce bir otel inşa eden Amplio Emlak, hemen otelin arkasından başlayarak uzanan 30 dönümlük Haliçenazır isimli kentsel dönüm projesinde emin adımlarla ilerliyor. 300 milyon liralık yatırımla hayata geçmesi planlanan projede yaklaşık 900 bağımsız bölüm yer alacak. İlk etaptaki 16 bin metrekare arsa üzerine yaklaşık 250-300 konut inşa edilecek. Konutlar 250 bin lira ile 700 bin lira arasında değişen fiyatlara alıcılara ulaştırılacak. Ulaşımın son derce kolay olduğu bölge, aynı zamanda kültürel bir vadi olarak nitelendiriliyor. Yirmi beş yılı aşkın süredir Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Asya ve Amerika kıtalarında 500'ün üzerinde otel, resort ve 60.000'in üzerinde konut projesi geliştiren Alman kökenli Amplio Emlak Aralık 2011'de hizmete giren Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Oteli ile Beyoğlu Belediyesi sınırları içinde yer alan bölgeye adımını attı. Burada gerçekleştirdiği 100 milyon dolarlık otele ek olarak 300 milyon liralık kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmeyi planlayan Amplio Türkiye, beyaz yakalıların mahalle kültürünü yaşayabileceği bir kent kurgulayacak.

Haliç'in İstanbul'un içinde kalan, değerli ama üzeri tozla kaplanmış bir bölge olduğunu belirterek sözlerine başlayan Amplio Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Bababoğlu, Haliç bölgesine inandıkları için yatırım yaptıklarını ifade etti. Kendileri Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Oteli'ni inşa ettikten sonra 5 otelin daha yatırım yaptığına dikkat çeken Babaoğlu, bunun uzun süreli kalıcı olduklarının bir göstergesi sayılması gerektiğinin altını çizdi. 

Otelle birlikte bölgede kentsel dönüşüm da yapacaklarını ifade eden Babaoğlu, “Alman ortağımızın Türkiye ile köklü bağları var ve Haliç'i önemsiyorlar.  Burada kurgulayacağımız kentte mahalle dokusunu öne çıkaracağız. Harmonik bir yapı olacak. İstanbul'daki mahalle kültürünün yaşayacağı, slüete saygılı ve az katlı binaların yapılacağı bir yaşam alanı olacak. İnsanların kaliteli bir yaşamları olacak. Sabahları birbirleri ile selamlaşacak ve 7 meydanda sosyalleşecekler” dedi.

Projenin ayrıca kendi kendini ısıtan ve jeotermal enerjinin kullanılacağı bir yapıya sahip olacağını söyleyen Babaoğlu, “İstanbul'un 17 derece kent sıcaklığı var. Biz yerin birkaç metre altına borularla su indirecek ve 17 dereceye gelen suyu 5 derecelik bir ısı daha katarak evlerin ısınmasında kullanacağız. Bu yolla ısı giderleri yüzde 10'a düşecek” diye konuştu.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alaeddin Babaoğlu, Haliçenazır projesini anlatıyor
  • 14.12.2013 11:08

Alaeddin Babaoğlu, Haliçenazır projesini anlatıyor

Amplio Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Haliçenazır projesini H ...

Haliçenazır projesinin basın lansmanı yayında
  • 13.12.2013 17:04

Haliçenazır projesinin basın lansmanı yayında

Amplio Emlak'ın Haliçenazır projeinin basın lansmanı emlaktasondakika.com farkıy ...

Haliçenazır projesinden kareler
  • 13.12.2013 13:45

Haliçenazır projesinden kareler

Amplio Emlak tarafından inşa edilecek Haliçenazır projesinden ilk kareler ...

Alaeddin Babaoğlu ‘Dönüşümün anahtarı yaşam tasarımı olmalı’
  • 26.02.2014 11:13

Alaeddin Babaoğlu ‘Dönüşümün anahtarı yaşam tasarımı olmalı’

20-21 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleşen 3.Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'n ...

Amplio Emlak Yatırım, Haliçenazır’ın detaylarını hak sahipleriyle paylaştı
  • 14.01.2014 10:34

Amplio Emlak Yatırım, Haliçenazır’ın detaylarını hak sahipleriyle paylaştı

Amplio Emlak Yatırım A.Ş., projenin tüm detaylarını ve süreci Haliç Kongre Merke ...

Haliçenazır, kentsel dönüşümde örnek olmayı amaçlıyor
  • 14.12.2013 08:47

Haliçenazır, kentsel dönüşümde örnek olmayı amaçlıyor

Yabancı yatırımcı olarak 2007 yılında Türkiye’de yatırım yapmaya karar veren ve ...