maritbet girişmaritbet
Altın Emlak 5 yılda 98 bayiye ulaştı

Altın Emlak 5 yılda 98 bayiye ulaştı

Beş yıl önce 4 bayisi olan Altın Emlak, eğitim, gayrimenkul danışmanlığı ve bayilik satışı ile sayısını 98’e çıkarmayı başardı.

Türkiye'de alt yapısı onaylanmış tek emlak zinciri olan Altın Emlak bu noktayı referans alarak hızlı bir büyüme trendine girdi. Beş yıl önce 4 bayisi olan Altın Emlak, bayi sayısını 98'e çıkarmayı başardı.

Gayrimenkulde franchise'ı Türkiye'ye ilk kez kendilerinin getirdiğini vurgulayarak sözlerine başlayan getiren Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, “beş yıl önce Altın Emlak bünyesine benim katılmam ile franchise alanında ilerleme kaydedildi. Diğer firmalarda olmayan ve eksikliği hissedilen tüm konular planlandı ve eğitime ağırlık verildi” diye konuştu.

Sistematik olmaya önem verdiklerini belirten Erilkun, “Öncelikle bayilerin kullandığı müşteri danışma sistemini (CRM) ve kullanılan diğer sistemler revize edilerek bayiliğe uyarlanmasının üzerinde 3.5 ay çalışıldı. Herkesin kullanması şartını getirdik. Danışman ile müşteri arasındaki iletişimini güçlendiren ve bilgi veren bir anlayışla bunu yaptık” diye konuştu.

Bayilerin uzunca süren eğitimlere tabi tutulduğunu deklare eden Erilkun, “Kurslar bitmeden Altın Emlak bayiliği vermiyoruz. İnce eleyip sık dokuyoruz. İşi öğrenmesini ve pratiği görmesini istiyoruz. Servis verip arsa ölçüyoruz. Pazarlıklara dahil edip işlerin nasıl yürüdüğünü gösteriyoruz. Sonrasında da her bayiye kullandığımız CRM sistemini hediye ederek kullanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Gelirlerinin yüzde 20'sini eğitimden, kalanını bayilik satışı ve gayrimenkul danışmanlığından elde ettiklerini söyleyen Erilkun, “Altın Emlak 2010 yılından bu yana bayilikler veriyor. Her bayiden aylık 400 lira alınıyor.

Bunların dışında tüm kazançları onlara ait. 74 tanesi İstanbul'da, 23 tanesi Anadolu'nun farklı kentlerinde ve 1 tanesi Hollanda'da olmak üzere toplam 98 bayi var. Anadolu yakasına ağırlık vererek Ataşehir ve Kurtköy'de de ofis kuracağız. Bayilerin kirlenmemiş olmasına ve bizimle birlikte öğrenmesine dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.

Emlakçıların hepsi muhatap alınmama konusunda hemfikir

Kanun tarafından muhatap kabul edilmediklerinden yakınan Erilkun, “2003 yılında emlakçılık standartları tebliği yayınlandı. Ona göre eğitim işleri başladı. Yazılı tek kanun bu. Eğer bir sorun olursa Borçlar Kanunu kapsamında davalar görülüyor ve emlakçı ‘aracı' olarak nitelendiriliyor” diyor.

Emlakçıların bir kanun ve tüzüğün yokluğu konusunda mutabık olduklarını hatırlatan Erilkun, mutlaka bir araya gelinmesi ve yanlışta olsa bazı kararların alınması gerektiğini ileri sürüyor. Yanlışın zamanla düzeleceğine inanan Erilkun, “Emlakçılığın daha sistemli ve herkesin yapabileceği iş görünümünden kurtarılması gerekiyor. Mesleğin daha ileri gitmesi için toplantılar yapılmasını ve karara bağlanmasını talep ediyorum. Kararsızlık her şeyden kötüdür. Aksi halde bir kanun ve tüzük oluşmuyor. Bireysel olarak bu iş yürümüyor. Bir araya gelerek bir şey yapılmalıdır. Birlik olmadan güçlenemiyoruz” diyerek sözlerini bitiriyor.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altın Emlak, dijital dönüşümünü DDTech'e emanet etti
  • 11.01.2022 11:47

Altın Emlak, dijital dönüşümünü DDTech'e emanet etti

Altın Emlak, çağın ihtiyaçları doğrultusunda dijital dönüşümünü gerçekleştirmek ...

Arzum Okka Grandio Duo'ya "Sehr Gut" notu!
  • 08.07.2021 16:11

Arzum Okka Grandio Duo'ya "Sehr Gut" notu!

Arzum Okka Grandio Duo, Haus & Garten testinde "çok iyi" notu aldı. ...

Özdilek Holding Fortune 500 Listesi'nde!
  • 07.07.2021 17:29

Özdilek Holding Fortune 500 Listesi'nde!

Bu sene 14’üncüsü gerçekleştirilen Fortune 500 Türkiye Listesi’ne göre Türkiye’n ...

Kärcher’den derin hijyen ve temizliğin yeni yolu!
  • 06.07.2021 10:56

Kärcher’den derin hijyen ve temizliğin yeni yolu!

Kärcher evinin her köşesinde güvenilir ve hijyenik temizlik isteyenlerin gözdesi ...

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yüzde 20'si tamamlandı
  • 05.07.2021 11:33

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yüzde 20'si tamamlandı

2022'nin 3'üncü çeyreğinde ilk iki etabının hizmete alınması hedeflenen Çukurova ...

AFAD ile OSBÜK arasında iş birliği protokolü imzalandı
  • 24.06.2021 16:20

AFAD ile OSBÜK arasında iş birliği protokolü imzalandı

AFAD'da düzenlenen protokol törenine AFAD Başkan Vekili Hamza Taşdelen, OSBÜK Ba ...