maritbet girişmaritbet
Altensis BEST 13’te dönüşümü ve verimliliği anlattı

Altensis BEST 13’te dönüşümü ve verimliliği anlattı

Türkiye’nin yeşil binalar danışmanı Altensis, 26-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenen BEST 13 fuarında iki ayrı konuda seminer vererek uzmanlığını katılımcılarla paylaştı. 8 bin kişinin katıldığı etkinlikte Altensis uzmanları, kentsel dönüşümde sürdürülebilirlik ve binalarda enerji modellemesi konusunda iki ayrı seminerin konuşmacısı oldu

İstanbul'da 26-29 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenen ve ikinci yılında büyük bir başarı kaydeden BEST 13 fuarının katılımcıları arasında bu yıl, Türkiye'nin yeşil binalar uzmanı Altensis firması da vardı. Altensis kurucu ortakları Serkan Emin ve Emre Ilıcalı iki ayrı seminere konuşmacı olarak katılarak kentsel dönüşüm ve enerji verimliliği konusundaki uzmanlıklarını katılımcılarla paylaştılar. Serkan Emin'in Binalarda enerji modellemesi, Emre Ilıcalı'nın da Kentsel Dönüşümde Sürdürülebilirlik konusunu anlattığı paneller etkinliğin yoğun ilgi gören panelleri arasında yer aldı.

Yeşil kentleri anlattı

Emre Ilıcalı sunumunda sürdürülebilirlik, yeşil binalardan yeşil kentlere kentsel dönüşüm perspektifinde nasıl geçiş yapılabilir, eğer yapılırsa rakamsal olarak Türkiye ekonomisine faydaları  konusunda bilgiler sunarken yeşil kentler nasıl olmalı, ne gibi kaynakları kılavuz alabiliriz şeklindeki soruları da yanıtladı.

Enerji modellemesi yeşil binalara giden yolda önemli adım

Serkan Emin ise sunumunda tasarım süreçlerinde enerji modellemesi araçları kullanılarak daha bina yapılmadan binanın yıllık enerji tüketimi, iç konfor şartları gibi bilgilerin hesaplanabileceğini belirtti. Böylece en verimli, en konforlu binayı elde etmek için tasarım sürecini doğru yönde yönlendirecek ve dizaynları optimize edecek bir enstrümanın var olduğunu belirtti. Dünyada da enerji modellemesi kullanılarak tasarımların optimize edildiğini ve ülkemizde de yavaş yavaş bu konuda bir farkındalığın oluşmaya başlandığını anlatan Emin, yeşil binalara giden yolda enerji modellemesinin öneminin büyük olduğuna dikkat çekti.

Bu yıl 8 bin kişinin katıldığı BEST 13, Türkiye'de bina elektrik, elektronik, mekanik ve kontrol sistemleri alanında tüm sektörleri buluşturan tek fuar olma özelliği taşıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...