maritbet girişmaritbet
Altan Elmas: 2013’te özellikle mütekabiliyet önemli bir potansiyel oluşturacak!

Altan Elmas: 2013’te özellikle mütekabiliyet önemli bir potansiyel oluşturacak!

Mütekabiliyet, kentsel dönüşüm ve 2B’nin sektörün en önemli gelişmeleri olduğunu söyleyen Altan Elmas, özellikle mütekabiliyetle güney sahillerinde potansiyel oluşacağını belirtti

Gayrimenkul sektörünün 2012 yılında Türkiye ekonomisine paralel, hatta ekonominin bir miktar gerisinde bir seyir izlediğini belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “2011'in son çeyreğinden itibaren ekonomide gerçekleştirilen sert frenin etkileri 2012'nin ikinci çeyreğinde bir miktar hissedilse de üçüncü ve dördüncü çeyrekte oldukça yoğun hissedildi. Piyasa tamamen durmasa da yavaşladı. Bizler satış yapabilmek için daha fazla kampanya ve daha cazip imkânlar sunmak durumunda kaldık. Ama nihayetinde 2012 konut sektörü açısından geldi ve geçti” dedi.

Mütekabiliyet yasası, Kentsel dönüşüm ve 2B yasalarının 2012'nin en önemli gelişmeleri olduğunu ifade eden Elmas,  “Mütekabiliyet yasası yabancıya satışın önündeki engelleri kaldırdığı için buradan mutlak manada bir potansiyel doğacak. Yasanın çıkmasıyla birlikte Arap ülkeleri, Türk cumhuriyetleri ve Rusya'nın yoğun ilgisinin 2013 ve sonrasında özellikle İstanbul ve yakın çevresiyle birlikte güney sahillerinde iyi bir potansiyel oluşturacağını düşünüyorum” dedi.
 
2-B'den gelen kaynağın belli bir kısmı faiz karşılama olarak ya da mülkiyete ortak olma anlamında tıkanan noktalarda kentsel dönüşüme destek olacağını söyleyen Elmas, “Belki ondan daha önemlisi şehir çeperlerinde kalmış, imara açılamayan, işlenemeyen birçok alan imara açılmış olacak. 2- B özellikle İstanbul için uygun fiyatlı konut arzından çok yine daha kıymetli alan arzı oluşturacak” diye konuştu.
 
‘Kentsel dönüşüm etkisini 2014'te gösterir'
 
Kentsel dönüşümün ise piyasaya etkisinin yine arz kaynaklı olacağını anlatan Elmas, şunları söyledi: “Daha önce dönüştürülemeyen merkez ve merkeze yakın çeper noktalardaki birçok çarpık yapılaşma dönüşme noktasında harekete geçecek. 2014'ün ikinci yarısından itibaren dönüşümün yavaş yavaş devreye girebileceğini, asıl hareketin daha sonra başlayabileceğini düşünüyorum. Özellikle mülk sahipleri, gerçekleştirilen başarılı örnekleri gördükçe dönüştürmek için ellerinden geleni yapma noktasında hareket edecekler ve kentsel dönüşüm yavaş yavaş hızlanan bir süreç halinde yürüyecek. Kentsel dönüşüm 2014'ten sonraki 5 yıl içerisinde ciddi bir potansiyel oluşturacak.”
 
Elmas, “Avrupa kaynaklı yine çok büyük bir sıkıntı olmazsa mevcut bu haliyle devam ederse 2013 için konut sektörü 2012'den daha iyi olur diye ümit ediyorum. 2013'ün hem satış anlamında hem üretim anlamında sektörün kaybettiklerini ve geride kalan kapasitesini tamamlayacağını düşünüyorum” dedi.
 
En az iki yeni proje
 
2013'te yeni projeler geliştireceklerini söyleyen Elmas, “Çekmeköy'de Taşdelen bölgesindeki projemizi 2013'ün ilkbaharında satışa sunmayı planlıyoruz. Hazırlıkları devam ediyor. Arazi bakıyoruz. Yine Anadolu yakasında orta fiyat segmentine uygun proje üretebileceğimiz araziler araştırıyoruz. Onları geliştirebilirsek 2013'te piyasaya en az iki proje geliştirip sunmak istiyoruz” dedi.
 
Elmas, ayrıca, “Beykoz projemizi eğer prosedürler yetişirse 2013 yılının son çeyreğinde hayata geçirmek istiyoruz. Alışveriş merkezi projelerimizden Axis Kâğıthane alışveriş merkezini Nisan'da, Metrogarden Çekmeköy AVM'yi ise en geç Eylül ayında açmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla 2013 yılı bizim için 2 tane AVM açılışı yapacağımız bir yıl olacak” diye konuştu.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinpaş Koru Aura Basın Lansmanı
  • 24.01.2022 16:48

Sinpaş Koru Aura Basın Lansmanı

Sinpaş, Çekmeköy'de hayata geçireceği Koru Aura projesinin lansmanını gerçekleşt ...

Axis Kağıthane’de sömestr tatili şöleni başlıyor!
  • 22.01.2022 09:26

Axis Kağıthane’de sömestr tatili şöleni başlıyor!

Axis Kağıthane, sömestr tatilini şölen tadında etkinliklerle karşılıyor. Axis Ka ...

Ormanköy Çekmeköy projesinden havadan şantiye görüntüleri!
  • 19.06.2021 15:14

Ormanköy Çekmeköy projesinden havadan şantiye görüntüleri!

Emlak Konut GYO ve DAP Yapı tarafından Çekmeköy'de hayata geçirilen Ormanköy Çek ...

Deniz salyası Anadolu Yakası'nda bazı bölgelerde görülmeye devam ediyor
  • 07.06.2021 17:29

Deniz salyası Anadolu Yakası'nda bazı bölgelerde görülmeye devam ediyor

Marmara Denizi kıyılarını kaplayan ve halk arasında "deniz salyası" olarak da bi ...

Ormanköy Çekmeköy reklam filmi yayında!
  • 04.09.2020 09:35

Ormanköy Çekmeköy reklam filmi yayında!

Çekmeköy'de Emlak Konut GYO, Dap Yapı ve Eltes İnşaat tarafından gerçekleştirile ...

Beykoz Riva’ya dev kanal projesi
  • 15.01.2020 10:06

Beykoz Riva’ya dev kanal projesi

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, “Riva Deresi gerçekten çok güzel bir yer. F ...