maritbet girişmaritbet
Ali Sami Yen rezidans olacak!

Ali Sami Yen rezidans olacak!

16 mart’ta arsası satılacak olan Ali Sami yen Stadı’nın yerine rezidans yapılacağını söyledi

 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Bayraktar, İTÜ'nün Ayazağa Yerleşkesi'ndeki Maden Fakültesinde "TOKİ Faaliyetleri ve TOKİ-Üniversite İşbirliği" konulu konuşmasında, bir ülkenin kalkınmasının ana dinamizminin mühendisler olduğunu belirtti.
TOKİ'nin tarihi gelişimi hakkında bilgi veren Bayraktar, 81 ilde yaklaşık 800 ilçede 420 bin konut rakamına ulaşıldığını, ayrıca okullar ve ibadethaneler de yaptıklarını anlattı.

14,5 milyon konutun yarısı yenilenmeli
Bayraktar, Türkiye'nin genel konut profiline bakıldığında şehirlerde 14,5 milyona yakın konut bulunduğunu kaydederek, Türkiye'nin büyük bir bölümünün de deprem kuşağı üzerinde olduğunu söyledi.
"Türkiye'de şehirlerde bulunan 14,5 milyon konutun yarısının yenilenmesi gerekiyor" diyen Bayraktar, bu bölgelerde oturanların katılımı da sağlanarak, toplumsal bir anlayışla kentsel ve gecekondu dönüşümünün sağlandığını anlattı.
TOKİ'nin ürettiği 420 bin konutun küçümsenemeyeceğini de dile getiren Bayraktar, "TOKİ'nin ürettiği 420 bin konut 16 tane 100 bin nüfuslu şehir demektir" dedi. Bayraktar, TOKİ'nin kendi kaynağını ürettiğini da ifade ederek, projeler hakkında bilgi verdi.
Dinleyici öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Bayraktar, bir soru üzerine, Türkiye'de esas sorunun barınma ihtiyacı olanların ev alacak paralarının olmaması olduğunu belirterek, bu nedenle yaptıkları evlerin de belli bir sınıfa hitap ettiğini ve birbirine benzediğini söyledi.
Bayraktar, son dönemde bu konuda yenilikler yapmaya başladıklarını da dile getirerek, ayrıca enerji tasarrufu konusunda da çalışmalar yaptıklarını kaydetti.
Selçuklu ve Osmanlı mimarisini yansıtmaya yönelik olarak bazı bölgelerde yapılan çalışmalar bulunduğunu da anlatan Bayraktar, ayrıca kullanılan inşaat teknikleri konusunda da bilgi verdi.
Bayraktar, başka bir soru üzerine de özellikle şehirlerde bulunan 14,5 milyon konutun yarısının yenilenmesi gerektiğini vurguladı.
 
Ali Sami Yen rezidans olacak
Bir başka soru üzerine de Bayraktar, Seyrantepe'deki stadı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü adına yaptıklarını belirterek, Seyrantepe'deki projeyi TOKİ'nin kendi parasıyla finanse ettiğini ve oradaki işin de yürüdüğünü söyledi.
Ali Sami Yen Stadının bulunduğu alanı da satacaklarını ve 16 Nisan'da da ihalesinin yapılacağını anımsatan Bayraktar, stadın viyadüğe yakın tarafının park yapılacağını, diğer bölümünün ise rezidans, home ofis gibi değerlendirileceğini ve ayrıca bir de çarşı yapılacağını anlattı.
 
Bayraktar, arazi satışının gerçekleşmemesi durumunda ikinci yöntem olan arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımlı projeyi deneyeceklerini belirterek, bu tür projeyi de Türkiye'de TOKİ'nin gündeme getirdiğini ifade etti.
"Sporseverlerin Ali Sami Yen Stadı'nın bulunduğu yerin başka amaçla kullanılmasını istemediklerinin" söylenmesi üzerine Bayraktar Seyrantepe'nin Türkiye'nin en komplike spor kompleksi olacağını vurgulayarak, "Yıllarca Galatasaray spor kompleksi hayalini kurdu, bu bize kısmet oldu" dedi.
Hem Ali Sami Yen hem de Seyrantepe'yi Galatasaray'a veremeyeceklerini, çarkın dönmesi gerektiğini dile getiren Bayraktar, "Galatasaraylılar ve sporseverler parayı toplarlar, TOKİ'ye verirler. O zaman stadı yaparız, Ali Sami Yen'i de yeşil alan yaparız" şeklinde konuştu.
 
‘Ataköy'de yeşil alanı satmadık'
Ataköy'deki yeşil alan satışına ilişkin bir soru üzerine de Bayraktar, "Ataköy'de biz hiçbir yeşili alanı satmadık" dedi.
Emlak Bankası'nın açıklarını kapatmak için TOKİ'ye devredilen, insanlar tarafından yeşillendirilen alanların var olduğunu ve orada 2 parsel sattıklarını belirten Bayraktar, başka parsel satmadıklarını da dile getirdi.
Kentsel dönüşüme herkesin yardımcı olması gerektiğini belirten Bayraktar, kentsel dönüşümde hiç kimseyi mağdur etmediklerini söyledi.
Bayraktar, TOKİ'nin sürekli imalat yaptığı için bir okul konumuna geldiğini ifade etti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz