maritbet girişmaritbet
Ali Dumankaya, “Seçimin tansiyonu zamanla düşer"

Ali Dumankaya, “Seçimin tansiyonu zamanla düşer"

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya seçim değerlendirmesi ve iftar için basın mensupları ile bir araya geldi.

DKY İnşaat'ın düzenlediği toplantıda gündem, sektör ve DKY İnşaat'ın projelerinde son durum hakkında bilgi veren Dumankaya, seçimlerin uygun bir zamanlamasının olduğunu söyledi. İnşaat ve konut sektörü için sezonun yavaşladığını söyleyen Dumankaya, “Yaz aylarında satışlar zaten durağan oluyor. Seçim beklentileri, koalisyon çalışmaları derken belli bir süreye ihtiyaç doğmuştu. Hem siyasi tansiyon biraz daha düşer. Bu işler biterse sektör önünü görerek eylülden itibaren yoluna devam eder” dedi. 

Dönüşümün zamana ihtiyacı var

İstanbul'un her yerinin dönüşeceğine dikkat çeken Dumankaya, “Ama bir anda olmayacak. Belki bilinçli olarak biraz da Fikirtepe'nin yol alması ve nasıl bir sonuç ortaya çıkaracağının beklentisi ile İBB'nin farklı fikirleri olabilir” diye konuştu. 

Mahalleler bile planlanmalı

Ataşehir Yeni Sahra Mahallesi'nde 1/5000'lik imar planlarının İBB'de onay beklediğini söyleyen Dumankaya, “İstanbul'un en merkezi yerinde imar planları mevcut değil. Türkiye genelinde bölgesel planlamalar yapılmalı. Hatta mahalle bazında bile planlamalar olmalı. Ancak o zaman şehirleşmenin nimetlerinden daha yararlanırız” şeklinde konuştu. 

Kartal'da 3 proje 

Kartal'da imzasını attıkları 3 proje olduğunu belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Dumankaya da, “Yeni projelerde 700, 150 ve 75 konut yer alacak. Anlaşmaları yapıldı ve imzalandı. Bu yıl ruhsatları almayı ve 2016 yılının Mart ayında da satışa çıkmayı planlıyoruz” dedi. 

26 firma var

Yeni Sahra'da geliştirdikleri proje hakkında bilgi veren Dumankaya, “Bölgeye ilk giren bizdik ve 240 dönüm üzerinde proje geliştirmek istiyoruz. Potansiyeli yüksek bir bölge. Bizim de yer aldığımız bölgede 26 firma var. Bu kadar firmanın varlığı imar planlarının çıkmasında hızlandırıcı etken olabilir. Ruhsatını aldığımızda 2016 Eylül gibi satışa çıkacağız”dedi. 

Kağıthane yeni Nişantaşı olacak

Eylül'de satışına başlayacakları Kağıthane'deki projenin heyecanını yaşadıklarını dile getiren Dumankaya, “Bizim için Eylül heyecanı olacak. 1+1 ve 2+1'leri ağırlıkta olacağı, bu zamana kadar yapılan işlerden “iki tık” daha yukarıda bir iş planlıyoruz. 20 bin metrekare satılabilir alan ve 200 civarında konut yer alacak. Arsanın havası çok güzel ve yüksek bir manzarası var. 3 blok projede ruhsatları yetiştirebilirsek Eylül 2015'te lansmana çıkacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Dumankaya, “Seçimin tansiyonu zamanla düşer"
  • 23.06.2015 11:19

Ali Dumankaya, “Seçimin tansiyonu zamanla düşer"

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya seçim değerlendirmesi ve iftar i ...