maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu'nun yer aldığı haberler araştırma konusu oldu!

Ali Ağaoğlu'nun yer aldığı haberler araştırma konusu oldu!

Çok parası olan adam imajıyla medyada boy gösteren Ali Ağaoğlu'nun, bir pazarlama aracı gibi kullandığı sosyal sorumluluk projeleri, inandırıcılığını yitirmeye başladı

 

Son olarak, Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan Türk sporcularına oturuma hazır ev hediye edeceğini açıklayan işadamı, ilk bakışta sosyal sorumluluk projesi gibi görünen, fakat artık sosyal bir projeden çok medyada yer alma çabasına dönüşen bu tarz iletişim çalışmaları nedeni ile sosyal medyada  'görgüsüz' tanımlamalarına maruz kalıyor. Ali Ağaoğlu, 2010 yılında, sahibi olduğu inşaat firmasının reklamında oynamasının ardından medyada daha sık yer almaya başladı. Sık sık bindiği arabalarla, oturduğu evlerle, kısacası harcadığı parayla gündeme gelen Ağaoğlu, kısa sürede lüks yaşamın ikonu haline geldi.
 
Yakın geçmişte Ali Ağaoğlu'na ilişkin basında yer alan bazı başlıklar:
 
'Ali Ağaoğlu geçtiğimiz hafta sonu helikopteriyle Bodrum'a gidip tatil yaptı.'
'Ben 20-25 yaş arası kızlarla çıkıyorum. Çünkü 22 yaşındayım.'
'Petek Ertüre ile Ali Ağaoğlu'nun kısa süren ayrılığının nedeni ortaya çıktı.'
'3.5 milyon €'ya kendine tekne aldı'
'Yat ile geldi helikopter ile döndü'
'Ağaoğlu İnşaat, şantiyelerini HD kalitesiyle izletiyor'
'Ali Ağaoğlu, yakında satışa sunacağı İstanbul Maslak'taki projesiyle ilgili iddialı konuştu. '
'Ali Ağaoğlu oğlunun teknesini paramparça ettirmiş!'
'Ali Ağaoğlu, Carlton arazisini aldı'
Ağaoğlu: Seyrantepe'ye sosyal sorumluluk diye baktım, o defteri kapattım
'Ağaoğlu Şirketler Grubu TOÇEV'in 'Yaşasın Okulumuz' kampanyasında iki ilköğretim okulunun bakım ve onarımını tamamladı.'
'Ali Ağaoğlu TÖSSED Başkanı Seçildi'
'İnsanlar beni yanlış tanıyor" dedi ve ekledi: 'Hayatım boyunca hiç kimseyi aldatmadım.'
'Ataşehir Belediye Başkanı ile 'yakın' ilişkileri olan Ali Ağaoğlu'nun, neredeyse bölgenin 'ağa'sı haline geldiği belirtildi.'
'Ben de İstanbul'da çürük binalar yaptım. Ben de deniz kumu kullandım. Herkes yaptı. Yaptığım binaların çoğu Van depreminde yerle bir olanlardan daha kötü durumda.'
'1 ayda 3 bin ev satacağım'
 
Yukarıdaki tablo aslında Ağaoğlu'nun, etkili olduğunu savunacağı çalışmalarında, sattığı evler kadar başarılı olmadığını gösteriyor.
 
Öyle ki, Ağaoğlu, sektörel alandaki faaliyetleriyle alakalı haberlerin sayısı kadar magazin haberleriyle de gündemde kalmış. Sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili çıkan haberler ise Ağaoğlu'nu parasıyla hava atan adam imgesinden kurtaramıyor.  Ağaoğlu'nun sosyal sorumluluk etiketi ile sunmaya çalıştığı projelerin  gündeme yönelik ve süreklilik arzetmeyen projeler olduğunu görüyoruz.
 
Bir sosyal sorumluluk projesinin bünyesinde barındırması gereken bir kaç temel öğe vardır.
Bunlar, projenin sürdürülebilir olması, kuruma uygun olması, net mesajlar içermesi, toplumsal ihtiyaç ve duyarlılıklara uygun olması şeklinde sıralanabilir. En önemlisi sosyal sorumluluk projeleri bir pazarlama aracı olarak görülmemelidir.
 
Olimpiyatlar henüz ülkenin gündemindeyken Ali Ağaoğlu tarafından bugün basının gündemine sunulan 'Madalyalı Türk sporcularına ev hediye edecek' haberi, toplumun milliyetçilik duygularından faydalanan bir reklam niteliğindedir.  'Bize bu haklı gururu yaşatan sporcularımızın başarılarını sürdüreceklerine ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceklerine inanıyorum' diyen iş adamı, ev hediye etmek yerine sporculara 'başarılarını sürdürmeleri' için destek vereceğini açıklasaydı, şüphesiz spora daha duyarlı bir portre çizerdi.
 
Açıklamanın, madalya kazanan sporcular yerine Ali Ağaoğlu'nun kendisinden gelmesi, Ali Ağaoğlu'nun iletişim danışmanlarının “Halkla İlişkiler” ve “Sosyal Sorumluluk” kavramlarını reklam odaklı yorumadıklarının bir göstergesi... Ali Ağaoğlu, sunmaya çalıştığı zengin, havalı, duyarlı, samimi imajında mütevaziliği göz ardı ediyor. Tüm bu etkenler yüzünden, Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun sosyal sorumluluğu gerçekçiliğini yitirirken,  hemen hergün hakkında bir başka reklam kokan haber yapılması, Ali Ağaoğlu'nun iş adamı kimliği ile sunduğu imajını olumsuz etkiliyor.
 
Ağaoğlu, yıllar önce katıldığı bir televizyon programında 'Sonradan görme değilim. Kolejlerde okudum. 18 yaşındayken helikoptere biniyordum.' diye konuşurken, belki de bugün hakkında oluşan imaja dair ipuçları veriyordu. 
 
retailnews.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...