maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu: Yüzde 18'lik KDV, kayıt dışı satışlara neden olacak, siyasileri yanılttılar!

Ali Ağaoğlu: Yüzde 18'lik KDV, kayıt dışı satışlara neden olacak, siyasileri yanılttılar!

Ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu, konuta KDV artışı getiren yasa için, "Düşünülmeden hazırlanmış. Kayıtdışı satışa neden olacak. Siyasileri yanılttılar" dedi

 

Ağaoğlu'nu dünya markası yapacağım Maslak projesi eleştirilen Ağaoğlu kıskanıldığını söyledi. Ünlü müteahhit "Kazanacağımı kazandım ama inatla büyümeye devam edeceğim" dedi 
 
Ali Ağaoğlu ile Ataşehir'deki sohbetimize iş hayatını, yeni projelerini ve 2013 yılının ilk ekonomik değerlendirmesini yaparak devam edelim istedim. Ağaoğlu ile sohbetin en güzel yanı bu, her şeyi rahatça konuşabiliyorsunuz. Malum Ali Ağaoğlu'nun arabaları kadar işi de çok tartışılan konular arasında... 
 
Maslak 1453 çok tartışıldı? Proje ne aşamada? 
 
Neden olacak biniciliğimi kıskandılar, bir reklam filmi çektim 'Yakınında Fatih Ormanları var' dedim, demez olaydım. Sanki kestim biçtim. Ama ne oldu? En güzel yanıtı onlara Türk Milleti verdi. Bir haftada 2200 konut sattık. Bu konut satışında, tarihinin en büyük satışıdır. Projeyi Fatih Ormanları'nın içine yapıyorum gibi lanse ettiler yok ki öyle bir şey. '320 bin ağaç' diyorlar, 3 tane bile ağaç yoktu orada. 
 
Bu projeden elde ettiğiniz gelir ile sıkıntıdan kurtulduğunuz da söyleniyor... 
 
Biz bu projede TOKİ ile ortağız ve bütün gelirler bir havuzda toplanıyor o da TOKİ'nin havuzu. Yani parayı biz öyle kafamıza göre alıp kullanamıyoruz, yaptığımız icraata göre bankadan para çekebiliyoruz. Sanmasınlar ki parayı alıyorum orada burada kullanıyorum. Ama tabi biz rekortmen sporcuyu bile eleştiren bir millet olduğumuz için benim için de bu şekilde konuşmalarına kızmamak gerek. 
 
Tüm bu tartışmaların sebebi tamamen kıskançlık yani? Binmeseydiniz keşke ata... 
Tabi ya ne sandın, hem niye binmeyeyim? Proje ormanın yakınındaydı, ben de ata bindim. Şimdi yeni reklam filmi çekiyorum onda da kürek çekeceğim, kayığa bineceğim. Biri Kartal'da eski çimento fabrikasının orada, biri de Bakırköy'de. İkisi de deniz kenarında müthiş projeler. Gerçi bu sefer de 'Denizi kuruttu bina dikiyor' derler desinler. 
 
İnşaat projeleri bunlarla sınırlı mı yoksa yeni projeler var mı? 
 
Var tabii hem de çok büyük bir proje var. İstanbul Finans Merkezi'ni ben yapıyorum. Bu yılın sonunda 1 milyar 460 milyonluk asgari hasılat taahhüt ettik ama ben 2 milyarı bulacağımızı düşünüyorum. Orada da tam gaz koşuyorum. 500 gün hafriyat süresi vermişlerdi ama Ağaoğlu, ben o süreyi 300 güne çektim.
 
Bu finans merkezi yıllardır bahsedilen proje değil mi?
 
Evet, ta kendisi, İstanbul ve Ankara'ya bölünmüş olan finans merkezi tek bir yerde olacak. Proje 2015 yılında bitiyor, Ankara'daki Vakıfbank, Halk Bankası, Ziraat Bankası merkezleri ve tüm İstanbul'dakileri toplayacağız. Avrupa standartlarında bir yer yapıyoruz. Türk ekonomisi için müthiş bir gelişme olacak. 
 
İstanbul'a 9 otel projesi 
 
Sizde iş kolu çok. Turizm ne aşamada? 
 
Turizmde de büyük adımlar atıyoruz. Uludağ'da ikinci oteli açtık. Avrupa standartlarında bir otel oldu, çok iyi bir sezon geçiriyoruz. Avrupa'nın en iddialı kayak oteli oldu. İstanbul'da ise otel projelerimize bu yıl başlıyoruz. 8-9 proje olacak. Bir kısmının projeleri bitti, bir kısmının da arsa safın alımlarını yapıyoruz. Bodrum için de dört büyük projemiz var. Hepsi yine çok konuşulacak. 
 
Enerji sektörüne yeni girdiniz, Aydın Doğan'la yaptığınız ortaklık da çok tartışıldı... 
 
Enerjiye çok önem veriyorum, gün geçtikçe de büyüyoruz. Bu sektörde 23 tane şirket kurduk, ikisini Aydın Doğan'a sattık. O satışlardan elde ettiğimiz geliri de kurduğumuz diğer enerji şirketlerimize aktardık. İnşaat, turizm ve enerji bizim amiral gemilerimiz. Büyük hedeflerimiz var. 
 
Peki Ali Ağaoğlu nereye koşuyor? 
 
Ali Ağaoğlu, birkaç saniye süren sessizliğin ardından hedefini şöyle açıkladı; Benim amacım Ağaoğlu markasını bir dünya markası haline getirmek. Türkiye artık kendi markasını yapacak güçte bir ülkedir. Ben Ağaoğlu markası ile yürümek istiyorum. Bu saatten sonra daha çok para kazanayım derdim yok, kazanacağımı kazandım zaten. 
 
2013 yılının ilk günlerinde açıklanan ve konut sektöründe çokça tartışılan KDV'yle ilgili düşünceleriniz neler? 
 
İş adamı olarak belki söylememem lazım ama işi bilmeyen, piyasayı bilmeyen üç, beş bürokratın oturup masa başında görüştüğü bir konudur. Bu konuda sektörün hiç görüşü alınmadı. Siyasileri yanılttılar. Bu yasa, düşünülmeden hazırlanmış bir yasadır. % 18 KDV inşaat için inanılmaz bir yük. Deprem güvenliğinin tartışıldığı bir dönemde, insanların güvenli konutlarda yaşamak istediği bir dönemde bu olmaması gereken bir yasaydı. 
 
Peki bundan sonra neler yaşanır? Yumurta almak için tavuğu kestik. Hep beraber göreceğiz devletin tahsil ettiği KDV'de artış olmayacak, devletin gelirlerinde azalma olacak. Sektörün en büyük temsilcilerinden biri olarak söylüyorum bunu; satın almalar düşecek, pazarlıklar başlayacak. Kayıt dışı satışlar başlayacak. Gelen yasa bunu teşvik eden bir yasadır. 15-20 yıl öncesine gideceğiz, beşe alınan üç gösterilecek. 
 
Tarz giyinmeyi seven Ağaoğlu'nun bir pantolonu 2 bin 500 lira 
 
Ali Ağaoğlu için arabalar bir tutku. Arabaları için milyon dolarlar harcayan ünlü müteahhidin, giyimine kuşamına da iyi paralar ödediğine şahit oldum. Ağaoğlu, iş temposundan alışverişe çıkamadığını söyledi. Sohbetimiz gerçekleştiği saatlerde Ağaoğlu'nun özel dikim İtalyan pantolonları ofisine teslim edildi. % 100 merinos olan bu pantolonların fiyatı ise dudak uçuklatan cinsten, tanesi 2 bin 500 lira. 
 
Ali Ağaoğlu fıkrası:
Ağaoğlu hakkında çıkan söylentilere fıkrayla yanıt verdi; Cehennemde her ülkenin çukurunun başında bir zebani bekler, hani çıkan olursa kafasına vurup içeri soksun diye. Bir tek Türkiye'nin çukurunda zebani yok. 'Neden' diye sorarlar. "Oradan biri çıkmaya kalksa da içerden aşağıya çekerler"
 
Selin Kök/Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sanayi üretim endeksi ocakta aylık yüzde 1,9, yıllık yüzde 4,5 arttı!
  • 10.03.2023 12:05

Sanayi üretim endeksi ocakta aylık yüzde 1,9, yıllık yüzde 4,5 arttı!

Sanayi üretim endeksi, ocakta aylık bazda yüzde 1,9, yıllık bazda yüzde 4,5 artı ...

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"
  • 18.04.2022 16:29

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul'da metroları yaz aylarında açmaya başlayacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul'da yaz ayları itibarı ...

Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin imar planları kabul edildi
  • 14.01.2022 10:33

Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin imar planları kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Ataşehir’e bağlı 6 mahallenin ima ...

Sungur: "TOKİ'nin İstanbul'da 19,5 milyar TL yatırım bedeli olan 66 projesinin inşaatı devam ediyor"
  • 07.01.2022 13:02

Sungur: "TOKİ'nin İstanbul'da 19,5 milyar TL yatırım bedeli olan 66 projesinin inşaatı devam ediyor"

TOKİ Başkan Yardımcısı Levent Sungur Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel ...

Ataşehir Şerifali imar iskan blokları şantiyesi havadan görüntülendi!
  • 06.01.2022 19:40

Ataşehir Şerifali imar iskan blokları şantiyesi havadan görüntülendi!

Ataşehir'de, Gecekondu Önleme Bölgesi olan Şerifali Çiftliği'nde 260 bin metreka ...