maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu İshak Alaton’la, Aziz Torun Yaşar Aşçıoğlu ile kavgalı!

Ali Ağaoğlu İshak Alaton’la, Aziz Torun Yaşar Aşçıoğlu ile kavgalı!

Savaşı Ali Ağaoğlu ve İshak Alaton arasındaki arazi anlaşmazlığı iş dünyasında yaşanan büyük kavgalardan sadece biri. Ya diğerleri...

ARAZİ ALIMI 120 MİLYON DOLAR 

Ali Ağaoğlu'nun Alarko Holdingin de bulunduğu Ortaköy'deki arazinin yüzde 66'sını satın alması sert bir tartışmayı da başlattı, İshak Alaton, Ağaoğlu için "çapulcu" ifadesini kullandı. Ağaoğlu ise "Arazinin 1/3 payı Alarko tarafından akıl zayıflığı nedeniyle hukuki ehliyetinden yoksun olduğu iddia edilen bir kardeşten alınmıştır" iddiasını ortaya attı. Ağaoğlu arazi için sekiz sıfırlı bir rakam ödediğini söylemişti. 
 
ARAZİ ALIMI 461 MİLYON LİRA
Ali Sami Yen arazisi için düzenlen ihaleyi, 461.5 milyon liraya kazanan Aşçıoğlu, Torunlar GYO ve Kapıcıoğlu inşaat'ı da projeye ortak etmişti. Ortaklar anlaşmazlığa düşünce ihale iptal aşamasına geldi. Ancak Aşçıoğlu payını 40 milyon liraya Torunlara sattı. 
 
VARLIK ALIMI 47 MİLYON DOLAR 
Mübariz Gurbanoğlu, Cefi Kamhi'nin Yalıkavak'taki marinasını 47 milyon dolara satın aldıktan sonra Kamhi'yi şirketin borçlarını gizlemekle suçlamıştı. Cefi Kamhi ise haksızlığa uğradığını savunuyor. 
 
ŞİRKET ALIMI 190 MİLYON LİRA 
Cem Boyner, YKM'nin yüzde 63 hissesini Şubat 2012'de 190 milyon liraya satın aldı. Şirketin yüzde 37'sini elinde bulunduran Tan Ailesi'nin itirazlarına rağmen Rekabet Kurulu işlemi onayladı. 
 
ŞİRKET YÖNETİMİ 120 MİLYON DOLAR 
Mehmet Kazancı, Mehmet Emin Karamehmet'le ortak olarak girdiği enerji ihalelerini 7,8 milyar dolara kazandı. Ancak ortaklar yönetim konusunda anlaşamayınca 120 milyon dolarlık teminatı yakarak ihaleleri devralamadılar. 
 
KİŞİSEL 
Alphan Manas ve Emin Hitay, 18 yıllık ortaklıklarını sonlandırdıktan sonra kişisel blogları üzerinden birbirlerine girdi. Manas, eski ortağını kanundan kaçmakla suçlamıştı. Hitay ise bloğunda "Alphan Manas adlı ruh hastası ortağım" ifadesini kullanmıştı. 
 
ŞİRKET ALIMI 74 MİLYON DOLAR 
Vatan ve Milliyet gazetelerini Aydın Doğan'dan Nisan 2011 'de 74 milyon dolara satın alan Erdoğan Demirören ve Ali Karacan, satış işleminden birkaç ay sonra olaylı bir şekilde ortaklığı bitirdi. Eski ortaklar dolandırıcılık suçlamasıyla karşılıklı davalar açtı. 
 
ŞİRKET ALIMI 132 MİLYON DOLAR 
Hüsnü Özyeğin, 2005'te sahibi olduğu Gima'nın satışı için Migros ile görüşüyordu. Ancak bir anda şirketi Sabancı Ailesi'nin CarrefourSA'sına sattığını açıkladı. Bu satış Koç ve Sabancılar arasında kısa süreli bir gerginliğe neden oldu. 
 
ŞİRKET YÖNETİMİ 1.5 MİLYON DOLAR 
Galerist'teki ortaklık altı ay içinde Pilevneli'nin piyasaya 5 milyon dolar olduğu iddia edilen borçları nedeniyle bitti. Tabanlıoğlu "bilseydim bu işe girmezdim" dedi. Pilevneli hisselerini ve isim hakkını devredip ayrıldı. 
 
Özer Turan/Forbes

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Era Real Estate, Türkiye’nin ilk 3 markasından biri olacak
  • 04.11.2021 15:58

Era Real Estate, Türkiye’nin ilk 3 markasından biri olacak

Era Real Estate Türkiye, 2023 yılında 150 ofis ve 2000 danışmana ulaşarak, gayri ...

Aziz Torun: Katar'da ilk ülkemizi tanıtacağız
  • 20.04.2017 12:41

Aziz Torun: Katar'da ilk ülkemizi tanıtacağız

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetin Kurulu Başkanı ve Gayrimenk ...

Aziz Torun, Towar Al Kuwari ile ortak basın toplantısı düzenledi
  • 19.04.2017 19:10

Aziz Torun, Towar Al Kuwari ile ortak basın toplantısı düzenledi

GYODER Başkanı Aziz Torun ile Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin ...