maritbet girişmaritbet
Ali Ağaoğlu açtı ağzını, yumdu gözünü!

Ali Ağaoğlu açtı ağzını, yumdu gözünü!

Yüzde 75'lik konut kredisi faizinin yüzde 35'ini ödeyeceğini açıklayan Ağaoğlu, tahmin edildiği kadar kazanmadığını söyledi.

Ağaoğlu'nun Andromeda Gold projesinin lobisinde düzenlediği toplantı basın mensupları tarafından yoğun ilgi gördü. Devletin yüzde 15'lik katkısına ek olarak yüzde 75'lik kredi bölümünde uygulanan faizin yüzde 35'ini ödeyeceklerini söyleyen Ali Ağaoğlu, gündeme oturacak açıklamalarda bulundu.

Konut faizinin yüzde 35'i Ağaoğlu'ndan

Konuşmasına ‘Her şeyi devletten beklemeyin' mottosuyla hazırladığı kampanyasını anlatarak başlayan Ali Ağaoğlu, bu sayede ev almak isteyenlerin önünü açacaklarını belirtti. Yüzde 35'lik Ağaoğlu desteğinin bankalara peşin olarak ödeneceğinin de altını çizen Ali Ağaoğlu ‘My Towerland, Andromeda ve My Home projelerinde kalan 200 daire için geçerli bir kampanya olacak. Yeni projelerde de benzer destekler düşünüyoruz' diye konuştu.

Rolls Royce'um var ama kazanmıyorum

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde dahi inşaat sektörünün lokomotif olduğunu belirten Ali Ağaoğlu, sektörde haksız kazançla birlikte çok büyük kazançların olmadığını söyledi. Rolls Royce'larının olması nedeniyle çok para kazandığını zannedenlerin yanıldığını belirten Ağaoğlu ‘Sektörün müktesep hak, vergi gibi birçok problemi var. Ama biz yatırım yapmaya devam ediyoruz. Her sene yeni bir düzenleme geliyor. Bir yasa belirlensin, biz de ona göre oynayalım. Türkiye'nin gelişebilmesi için her sene yüzde 5'ten fazla büyümesi gerekiyor' açıklamasında bulundu.

Emlak Konut ihalesine katılmayacağım

Anadolu Yakası'nda mixed use proje yapacaklarını belirten ve bundan böyle kendi arsaları üzerinde yatırım yapacaklarını açıklayan Ali Ağaoğlu ‘Emlak Konut GYO'yu, Emlak Konut yapanlardan birisi benim. Ancak bugünden itibaren Emlak Konut GYO ihalesine girmeyi düşünmüyorum. Zaten yürüyen İstanbul Finans Merkezi, Maslak 1453 projeleri var. Anadolu Yakası'ndaki projemizin ruhsatını Nisan-Mayıs gibi alırız. Avrupa Yakası'nda da iki yeni proje yapma düşüncemiz var' ifadelerini kullandı.

Doların hızlı yükselişi ürkütüyor

Doların bu seviyelere bir anda çıkmasının kısa süreli endişe oluşturduğunu ancak bu seviyelerin normal olduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu gelişmeleri ‘Tatlı tatlı yemenin acı acı osurması vardır' şeklinde nitelendirdi. Dolar kuruyla ilgili önemli detaylar aktaran Ağaoğlu ‘2.50, Türk ekonomisine darbe vurmaz. Ancak doların hareketli olması insanların ev alma isteklerini ertelemesine neden oluyor. Yatırımcılar, ev alırken önlerini görmek istiyorlar' dedi.

TOKİ'nin dar gelirliye konut yapması lazım

Devletin müteahhitlik yapmasına karşı olduğunu ancak TOKİ'yi bu konuda çok başarılı bulduğunu ve takdir ettiğini dile getiren Ağaoğlu ‘Asıl fırsat C segmentinde. TOKİ'nin C sınıfı için projeler üretmesi lazım. Bunun tamamını da tek başına üretemeyeceği için özel sektörden yardım alması gerekiyor. Biz, bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız' ifadelerini kullandı.

Özel şirketler, hayır kurumu değil

Rant vergisi konusuna da değinen ve hiçbir özel şirketin hayır kurumu olmadığını söyleyen Ağaoğlu ‘Rant vergisi, uzaktan bakınca olumsuz gibi gözüküyor. Sektörde var olan imar problemlerinin bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Bugün müktesep hak, inşaat sektörü açısından çok önemli bir konu. Biz, mütekabiliyetten sonra çok ciddi yatırımlar yaptık, karşılığını da aldık. Türkiye'de bireysel emeklilik gibi tasarruflar artmalı' açıklamasında bulundu.

16:9'da yasa dışı bir şey yok, izni devlet verdi

Zeytinburnu'nda inşa edilen ve İstanbul'un siluetini bozduğu iddiasıyla traşlanması kararlaştırılan Onaltı Dokuz projesiyle ilgili de konuşan Ağaoğlu ‘Projenin sahibi Mesut Bey'i tanırım ancak bir ortaklığım yok. Proje için gerekli yerlere başvuru yapılmış, izin alınmış, ruhsat çıkmış. Burada Mesut Bey'i idam etmenin hiçbir manası yok. Sonuçta Astay, Onaltı Dokuz için ruhsatı devletten aldı. Öncelikle ruhsatın altında imzası olan kişi kimse ona sorulmalı' dedi.

Birilerine batıyorum

Batmak üzere olduğu iddialarına da alaycı bir şekilde yanıt veren Ağaoğlu ‘Birilerine battığım doğrudur. Ben, devletin en alt kademedeki memurunun önünde dahi ceketimi iliklerim. Biz, böyle bir görgü çerçevesinde yetiştik' diye konuştu. Bağdat Caddesi'nde inşaat maliyetlerinin yüzde 85'lere geldiğini söyleyen Ali Ağaoğlu, bu rakamlar karşısında hayrete düştüğünün altını çizdi.

Bakırköy belirsiz, Finans Merkezi yakında

Bakırköy'de durdurulan 46 projesiyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulunan Ağaoğlu ‘Projenin isminden de anlaşılacağı üzere ne yapacağı belli değil. Önümüzdeki dönem ne getirir bilinmez ancak o projenin sağı solu belli olmaz. İstanbul Finans Merkezi'nde ise çok kısa sürede satışlara başlayacağız' diye konuştu.

Trabzonspor taraftarıyım

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun ‘Ali Ağaoğlu'na ne zaman gitsem istediğim kadar para aldım' açıklamasıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Ağaoğlu ‘Kendisi yeğenim olur. Trabzonluyum ve Trabzonspor'a da kendi çerçevemde yardımlarım oluyor' diye konuştu. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda altında Ali yazan 10 numaralı Fenerbahçe formasıyla fotoğraf çektiren Ali Ağaoğlu, o dönemde gündeme oturmuştu. Bu konuya da değinen Ağaoğlu ‘O gün kızım Sena ile iddiaya girmiştik. O kazandı, formayı giydim. Oğlum Alican ve kızım Sena Fenerbahçeli. Ben ise Trabzonsporluyum' açıklamasını yaptı.

emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...