maritbet girişmaritbet
Akzirve, Zeytinburnu projesini 2017'de açıklayacak!

Akzirve, Zeytinburnu projesini 2017'de açıklayacak!

Akzirve Gayrimenkul & Yatırım'ın Üst Yöneticisi İbrahim Maasfeh, "Türkiye her zaman gelecek vaat eden bir pazar" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Strada Bahçeşehir projesini görücüye çıkaran Akzirve Gayrimenkul, 2017'de Zeytinburnu Ambarlar üzerindeki projesini açıklayacak, Şişli'deki butik otel projesini ise tamamlamış olacak.

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam Grubu'na bağlı Akzirve Gayrimenkul & Yatırım'ın Üst Yöneticisi (CEO) İbrahim Maasfeh, Türkiye'nin, kendilerine her zaman gelecek vaat eden bir pazar olduğunu belirterek, "25 yıllık süreçte yatırım kararlılığımızdan hiç tereddüt etmedik ve yatırımlarımızı aralıksız sürdürdük." dedi. 

İbrahim Maasfeh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu yılın 9 ayında 935 binden fazla konut satışı yapıldığını belirterek, yılın son çeyreğinde, içerisinde bulundukları yeni projelerin sektöre vereceği katkıyla konut satışlarının 2015'e yakın rakamlara ulaşacağını, hatta bir miktar üstüne çıkacağını düşündüğünü kaydetti.

Akzirve Strada Bahçeşehir
Akzirve Strada Bahçeşehir

Maasfeh, "Konut satışında 2015 yılında bir rekor kırıldı ve Türkiye genelinde 1,2 milyondan fazla konut satıldı ve bu konutların neredeyse yarısı ilk kez satıldı, yani sıfır konut... Bu rakamlar bize gösteriyor ki, yatırımcılar gayrimenkulü güvenli liman olarak görüyor ve yatırımlarını gayrimenkule yapıyor." diye konuştu. 

Akzirve olarak Bahçeşehir'deki STRADA projesinin tanıtımını bu ay içerisinde gerçekleştirdiklerini ve inşaatına başladıklarını hatırlatan Maasfeh, 2014'te portföylerine kattıkları Zeytinburnu Ambarlar üzerindeki projenin tanıtımına ve inşaatına gelecek yıl başlamayı, 2017'de ayrıca, İstanbul Şişli'de bir butik otel projesinin inşaatını tamamlamayı planladıklarını kaydetti. 

"Türkiye'deki ekonomik istikrarın en başından beri farkındayız"

Geliştirici şapkasıyla yapacakları projelerin yanı sıra yatırım anlamında farklı bölgeler üzerinde durduklarını da belirten Maasfeh, Türkiye'nin kendilerine her zaman gelecek vaat eden bir pazar olduğunu vurguladı. Maasfeh, şöyle devam etti: 

"25 yıllık süreçte yatırım kararlılığımızdan hiç tereddüt etmedik ve yatırımlarımızı aralıksız sürdürdük. Türkiye'de bulunduğumuz süre boyunca birçok siyasi seçim, ekonomik dalgalanma yaşadık ama Türkiye'deki ekonomik istikrarın da en başından beri farkındaydık. Türkiye, şu anda dünyanın en büyük 18'inci ekonomisi konumunda bulunuyor ve 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefi var. Son 20 yıllık döneme bakıldığında da Türkiye ekonomisinin ortalama olarak yüzde 3-4 büyüdüğünü gözlemliyoruz. İstikrarlı olarak ekonomik büyüme gösteren bir ülke, yatırımcı açısından fırsat demektir. Ek olarak, gayrimenkul sektörünün hızla büyümesi ve konut ihtiyacının her geçen yıl artması, yatırım kararlılığımızın yerinde olduğunu gösteriyor."

Türkiye'de bulundukları süre boyunca yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini ve fizibilite çalışmaları yaptıklarını belirten Maasfeh, çeyrek asırdır birçok alanda yatırım yaptıklarını ve ekonomik anlamda çok güzel geri dönüşler aldıklarını söyledi.

Maasfeh, "Toplam yatırımımızla ilgili net bir tutar söylemem çok mümkün değil ama şu anda gündemimizde olan ve çalışmalarını sürdürdüğümüz Bahçeşehir ve Zeytinburnu projeleri için 1 milyar doların üzerinde yatırımımız bulunuyor. Bu 2 projemizle ekonomiye katkı sağlayacağız, istihdam yaratacağız." diye konuştu.

İbrahim Maasfeh, 2 projenin dışında madencilik ve lojistik sektörlerinde de faaliyetlerini sürdürdüklerini ve bu alanlarda Türkiye'ye katma değer sağlayacak ihracat rakamlarına sahip olduklarını söyledi. 

"Türkiye'nin güvenli liman olduğunu iş ortaklarımıza aktarıyoruz" 

Akzirve Gayrimenkul & Yatırım Üst Yöneticisi Maasfeh, ABD seçimlerinin sadece ABD'yi değil, global piyasaları da etkilemesinin beklendiğini, bunun en büyük yansımasını da dolardaki hızlı artıştan hissedebildiklerini ifade ederek, Türkiye-Suudi Arabistan arasındaki ticari ilişkilerin bu seçimden etkilenmesini beklemediğini kaydetti.

Maasfeh, "Uzun yıllardır Türkiye'deyiz ve faaliyetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Ayrıca bir Türk vatandaşı olarak, yabancı yatırımcılara her platformda Türkiye'deki yatırım olanaklarından, ekonomik istikrardan ve fırsatlardan gönüllü olarak bahsediyorum. Türkiye'nin güvenli liman olduğunu gerek Körfez yatırımcısına gerekse de uluslararası alanda tüm iş ortaklarımıza aktarıyoruz." şeklinde konuştu. 

Özellikle inşaat malzemeleri demir, çelik ve inşaat ham maddesi alanında uzun yıllardır faaliyetlerini sürdüren Al Qemam Grubu'nun, Suudi Arabistan, Çin, Portekiz'in de aralarında olduğu dünyanın birçok ülkesinde inşaat alanında yatırımları bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Topkapı 29 satışa çıktı! 60 ay yüzde 0,99 faizle!
  • 20.01.2022 12:00

Topkapı 29 satışa çıktı! 60 ay yüzde 0,99 faizle!

Gayrimenkul sektörünün başarılı geliştiricilerinden Akzirve Gayrimenkul, İstanbu ...

İbrahim Maasfeh Strada Plus'ı anlattı
  • 05.12.2017 13:55

İbrahim Maasfeh Strada Plus'ı anlattı

Akzirve Gayrimenkul CEO'su İbrahim Maasfeh, Akzirve Strada'nın ikinci etabı olan ...

İbrahim Maasfeh, yeni projelerini anlattı
  • 30.04.2016 14:38

İbrahim Maasfeh, yeni projelerini anlattı

Akzirve CEO'su İbrahim Maasfeh, Bahçeşehir ve Zeytinburnu'nda hayata geçirecekle ...

Strada Bahçeşehir projesini ev sahipleri anlattı!
  • 19.10.2020 15:53

Strada Bahçeşehir projesini ev sahipleri anlattı!

Akzirve imzalı Strada Bahçeşehir projesini yaşayanlar anlattı. Projede ikinci et ...

Bakan Soylu: “Kırsal dönüşüm noktasında hazırlıklarımız başladı”
  • 20.06.2020 17:37

Bakan Soylu: “Kırsal dönüşüm noktasında hazırlıklarımız başladı”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bingöl Karlıova depreminde hasarların yaşandığı ...

"Fırsatçılar, ev fiyatlarını yüzde 30 artırdı"
  • 08.06.2020 14:49

"Fırsatçılar, ev fiyatlarını yüzde 30 artırdı"

Konut kredilerinde rekor faiz indirimi sonucu emlak piyasasında yoğun bir hareke ...