maritbet girişmaritbet
Akşan Yapı'dan Van'a Okul

Akşan Yapı'dan Van'a Okul

Haziran 2010 tarihli sayımızda Akşan Yapı'nın Türkiye'de ilk kez hafif çelik ile inşaat yaptığını ele almıştık

 Haziran 2010 tarihli sayımızda Akşan Yapı'nın Türkiye'de ilk kez hafif çelik ile inşaat yaptığını ele almıştık.

Akşan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, 1999 Marmara depreminden ders çıkararak zelzeleye dayanıklı hafif çelik yapı sistemine geçtiklerini anlatmıştı. Bunun için Akkon Çelik fabrikasını kurdular. Yılda 20 bin ton paslanmaz çelik ile kendi alanında Türkiye'nin büyük kapasitesine sahipler.

Haziran 2010 tarihi itibariyle yurtiçi ve yurtdışında 1 milyon metrekare yapı inşa eden Akşan Yapı, 100 milyon doların üzerinde ciroya sahip. Akşan Yapı 2011 'de İzmir'de "35. Sokak" adlı bir projeyi hayata geçirdi. 81 'den 272 metrekareye kadar değişen konutlar 145 ila 559 bin liradan satışa çıkarıldı. Toplamı 200 milyon lira olan projede konutlardan yüzde 41'i geçen yıl satıldı. 2012 yılı satışları sürüyor. 35. Sokak projesi, Türkiye'de uluslararası yeşil bina sertifikası Breeam'a sahip ilk ve tek konut projesi oldu.

 Akşan Yapı, 2011'de Sunma İnşaat ile birlikte Venezuela'da konut inşaatına başladı. Bir deprem felaketi sonrası kulvar değiştiren Akşan Yapı, şimdi de Vanlı depremzedelere l destek veriyor. Şirket, depremde hasar gören Yeşilsu Köyü İlköğretim Okulu'nun hafif çelik yapı sistemiyle başladığı inşaatını yakında bitirecek.

 Forbes

Sabit Yürürdurmaz

Yorum Yaz