maritbet girişmaritbet
Akşan Yapı depreme çözüm üretiyor

Akşan Yapı depreme çözüm üretiyor

Deprem dayanım performansı yüksek konut üretiminde Akşan Yapı hafif çelik yapı sistemi ile dikkat çekiyor.

 


 
Akşan Yapı, 2000'li yıllardan itibaren deprem dayanım performansı yüksek konut üretiminde yurtiçi ve yurtdışında depremin yıkıcı etkilerine karşı geliştirdiği hafif çelik yapı sistemiyle öne çıkıyor. Bu yıl ise aynı sistemle 5 bin konut inşa etmeyi hedeflediklerini belirten Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, “Hafif çelik yapılar, aynı büyüklükteki betonarme yapılara göre yüzde 13 ila 15 oranında daha hafif. Bu nedenle depreme daha dayanıklı. İnşası ise betonarmeye göre yüzde10 ucuz ve üç kat daha hızlı ilerliyor” diyor.
 
1970 yılında kurulan inşaat taahhüt işleri yapan firma için 1999 depremi tam bir dönüm noktası oldu. Dünya yapı endüstrisinde güvenli, ekonomik, hızlı ve çevre dostu bir sistem olarak tercih edilen hafif çelik yapı sistemi ile inşaata yöneldiklerini söyleyen Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, tıpkı bir doktorun kansere çare araması gibi, mühendis olarak depremin yıkıcı etkilerine çözüm aradıklarını açıklıyor.
 
Akşan Yapı 2000 yılı itibari ile hafif çelik yapı sistemi ile konut, sosyal yapı, endüstriyel yapı, kooperatif ve gayrimenkul geliştirme alanlarında yurt içi ve yurt dışında önemli projeler hayat geçirdi. Bugüne kadar toplamda bu sistem ile 1.5 milyon m2 nin üzerinde yapı inşa etti.
 
Akşan Yapı, hafi çelik yapı sisteminin tamamını grup şirketlerinden Akkon Hafif Çelik Yapı Sistemleri Fabrikası'ndan sağlıyor. Akkon Çelik yılda 600 bin m2 kapalı alan, başka bir deyişle 3 bin adet 200 m2'lik konut üretme kapasitesine sahip.
 
2005 yılından beri Edirne Enez, Ankara İncek, İzmir Kemalpaşa'da 350 konuttan oluşan 8 ayrı kooperatifi kullanılır halde üyelere teslim eden son olarak Ankara İncek'te Ankaville ve Muğla Göcek'te Terrace Life gayrimenkul geliştirme projelerini anahtar teslim inşa eden Akşan Yapı, İzmir Ulukent'te yeni bir konut projesini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. 550 müstakil konut ve 5 tipten oluşan İzmir projesinin adı 35. Sokak. Ulusal mimarlık ödüllü mimar Mehmet Kütükçüoğlu' nun imzası ile ¾ ü yeşil alanlardan oluşan, gerçek komşuluk ilişkilerinin kurulabileceği, enerji tasarrufunun ön planda tutulduğu 150 milyon dolarlık bir proje.

Akşan Yapı müstakil konut kavramını yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Melih Şimşek, ‘Villa kavramı lüks değil bir ihtiyaçtır ve herkesin hakkıdır. Örf, adet ve yaşam tarzı olarak toprağa yakın, tabiata dokunur az katlı yapılar inşa etmeye devam edeceğiz.  Villa, konak, yalı isimleri elit ve lüks yaşamı simgeler oldu. Bizim buna karşı bir duruşumuz var. İnsani bir ihtiyaca çözüm üretiyoruz. Az katlı yapı ile elitizme hizmet vermiyoruz. Müstakil yaşam projesi sunuyoruz. İhtiyaç sahibine lüks olmayan yapı üretiyoruz. 2005 yılından itibaren 350 konuttan oluşan 8 ayrı kooperatifi kullanılır halde üyelere teslim ettik' diyor.
 
Akşan Yapı 2001-2010 arası finansal verilerine göre 60 kat büyüdü. 2011 ve 2012 yılları sektörde çıkış yılları olarak kabul ediliyor. Anlaşması tamamlanan toplam 180 milyon dolar büyüklüğünde imzalanmış yeni projelere başlanacak. Hedef gelecek yıldan itibaren yılda 150 m2 lik 5.000 konut üretmek.
 
Akşan Yapı Türkiye'nin ilk hafif çelik konutunu, sağlık tesisini, okulunu, fabrikasını, konut kooperatifini,  hastanesini, itfaiye ve sosyal güvenlik kurumu binasını, çarşı – meydan projesini, yurt ve askeri lojman yapılarını inşa etti. 2006 yılında başladığı ve bugün toplamda 750 konuta ulaşan Türkiye'nin ilk hafif çelik gayrimenkul geliştirme projelerini de yine  Akkon Çelik A.Ş. ‘nin ürettiği sistem ile inşa etti.
 
Türkiye'ye komşu ülkelere hafif çelik yapı sistemi ilk kez Akşan Yapı tarafından tanıtıldı. 2004'de başlayan bu süreç 2007'de AbuDhabi/ BAE'nde, 2008'de Tripoli/ Libya'da, 2009'da Erbil/ Irak'ta, 2010'da Tahran/İran' da Akşan Yapı A.Ş.'nin ülke temsilciliklerinin kurulması ve bu ülkelere ihracat yapılması ile devam etti. İhracat yapılan ülkeler arasına Suriye, Güney Afrika, Rusya, Romanya, Fransa, Ukrayna, Sudan, Kazakistan, Azerbaycan ve Yunanistan da girdi. Irak/Süleymaniye'nin ilk hafif çelik konutu, Libya/ Tripoli'nin ilk hafif çelik okulu, Azerbaycan/ Lenkeran'ın ilk oteli, BAE / Abu Dhabi'nin ilk hafif çelik yapısı, Ortadoğu ve Avrupa'nın en büyük hafif çelik kompleksi (180 günde 180.000 m2, 4500 ton çelik) Akşan Yapı ve Akkon Çelik iş birliği ile inşa edildi.
 
Akkon Çelik 25 bin tonluk üretim ile Türkiye'de toplam kapasitenin yarısını üretiyor.
2000 yılı itibariyle ise hafif çelik yapı sistemi ile konut, sosyal yapı, endüstriyel yapı, kooperatif ve gayerimekul geliştime alanlarında yurt içi ve yurt dışında önemli projeler hayat geçirmeyi başaran Akşan Yapı, hafif çelik yapı sisteminin tamamını grup şirketlerinden Akkon Hafif Çelik Yapı Sistemleri fabrikasından sağlanıyor. 2001 yılında Çerkezköy'de faaliyete geçen ve yılda 25 bin ton hafif çelik üreten fabrika, galvanizli çelik profili işleyerek üreten Türkiye'nin en büyük ve Avrupa'nın üç büyük üreticisinden biri.

25 milyon dolarlık bir yatırımla üretim ve inşaatı tek bir süreç haline getiren firma Dünyanın 19 ülkesine projelendirerek konstrüksiyon üretip gönderiyorlar
Akkon Çelik, Türkiye'nin ilk ve az sayıdaki Tucsa Mark (Yapısal Çelik Yeterlilik Belgesi)
sahibi üreticilerinden biri ve Türk Yapısal Çelik Derneği (TYÇD ) yönetim kurulu üyesi.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Melih Şimşek sektörü değerlendiriyor
  • 07.05.2012 11:38

Melih Şimşek sektörü değerlendiriyor

Akşan Yapı’nın patronu Melih Şimşek inşaat sektörünü değerlendirdi ve gelecek pr ...

Akşan Yapı Değerlendirme Toplantısı
  • 25.01.2012 14:33

Akşan Yapı Değerlendirme Toplantısı

Türkiye’yi çelik yapı sistemleri ile tanıştıran, Türkiye’nin ilk çelik yapı sist ...

ÇELİK YAPILAR VE DÖNÜŞÜM
  • 05.01.2012 17:19

ÇELİK YAPILAR VE DÖNÜŞÜM

Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, kentsel dönüşümde çelik yapıları ...

Akşan Yapı’nın acı günü!
  • 26.01.2016 14:16

Akşan Yapı’nın acı günü!

Akşan Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Şimşek’in eşi Seda Şimşek vefat etti. ...

İzmir 35. Sokak'ta 10 bin lira peşinatla hemen teslim daire
  • 10.12.2013 08:29

İzmir 35. Sokak'ta 10 bin lira peşinatla hemen teslim daire

Akşan Yapı, İzmir 35. Sokak projesinde 23 Aralık 2013 tarihine kadar geçerli ola ...

35. Sokak’tan yılın son fırsatı-1.958 TL taksitle
  • 06.12.2013 13:55

35. Sokak’tan yılın son fırsatı-1.958 TL taksitle

Eskileri geride bırakmaya evinizden başlayın; İzmir’de yer alan 35. Sokak’ta ev ...