maritbet girişmaritbet
Akmerkez-Ak&NMerkez kapışması

Akmerkez-Ak&NMerkez kapışması

Akmerkez, Ak&NMerkez'e açtığı isim benzerliği davasının ilk raundunu kazandı. Davalı Özyurtlar, temyize gidiyor

Akkök Grubu'nun alışveriş merkezi Akmerkez'in, Özyurtlar İnşaat'ın Esenyurt'ta inşa ettiği Ak&NMerkez adına açtığı 'isim benzerliği' davasından ihtiyati tedbir kararı çıktı. Mahkeme, Özyurtlar İnşaat'a ait Ak&NMerkez projesi kapsamında 'Ak&NMerkez' isim ve markasının tüm görsel ve yazılı haber ve iletişim alanlarında kullanılmasını durdurdu. Akmerkez yönetimi, haklarını s o n u n a kadar s a - vunmaya devam edeceklerini belirtirken, Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Akmerkez'in fiili bir tedbir kararı aldırdığını ancak bu karara itiraz edeceklerini, Ak&NMerkez markasını kullanmakta kararlı olduklarını söyledi.
 
NMERKEZ DE OLABİLİR
Markanın tescili için 15.04.2010 tarihinde başvuru yaptıklarını ve yargı sürecinin sürdüğünü belirten Özyurt, mahkeme aleyhlerine sonuçlandığı taktirde NMerkez ismiyle de yollarına devam edebileceklerini söyledi. "Arsa sahibi Akın Holding'in 'Ak'ı ile bizim 'N' markamızı birleştirdik ve Ak&Nmerkez markasını yarattık" diyen Özyurt, projelerinde hiçbir zaman başkalarının ismine ihtiyaç duymadıklarını belirtti.
 
Tedbir kararıyla durduruldu
Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından başlatılan hukuki süreç sonucunda; T.C. İstanbul 3. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, Özyurtlar İnşaat'ın 'AK&NMERKEZ' marka, ibare ve logosunun tüm görsel ve yazılı haber ve iletişim alanlarında kullanımı, 31.12.2010 tarihli ihtiyati tedbir kararıyla durdurdu.
Kaynak: Sabah
  • Etiketler:

Yorum Yaz