maritbet girişmaritbet
Akıllı kilit sistemi, ev kiralama sektörüne teknolojik bir yenilik sunuyor

Akıllı kilit sistemi, ev kiralama sektörüne teknolojik bir yenilik sunuyor

Güvenlik ve kiracı memnuniyeti sorunlarına çözüm bulan Akıllı Kilit Sistemi, EMITT’te tanıtıldı

Günlük, haftalık ya da aylık ev kiralama alanında lider platform HemenKiralik.com tarafından geliştirilen ve sektörün işlem kaydı, güvenlik ve kiracı memnuniyeti sorunlarına çözüm bulan “Akıllı Kilit Sistemi” EMITT'te tanıtıldı. 61 ülkede günlük, haftalık ya da aylık olmak üzere esnek sürelerde ev kiralamak isteyenlerle ev sahiplerini buluşturan internet platformu HemenKiralik.com, esnek süreli ev kiralama sektöründe “Akıllı Kilit Sistemi” ile devrim yapacak bir teknolojik yeniliği bu yıl on sekizincisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıttı. 

Sistem nasıl çalışıyor?
Dünyada hızla büyüyen ve tüm ülkelerde hizmet standartlarının oluşturulmaya çalışıldığı alternatif konaklama sektöründeki önemli sorunlara çare olacak yeni uygulama, kiralanan evlerin kapılarına Akıllı Kilit Sistemi'nin yerleştirilmesiyle başlıyor. HemenKiralik.com tarafından, sitede ilanı yayınlanan evlere sözleşme karşılığında ve herhangi bir işlem ücreti alınmadan takılan sistem sayesinde, evin kiralama süresi, giriş-çıkış bilgileri ve evi kiralayan kişinin kimlik bilgileri gibi veriler kayıt altına alınıyor. Sistem kapsamında ayrıca, Akıllı Kilit Sistemi'ne sahip evler, yalnızca evi kiralayan kişi tarafından akıllı kartla açılabiliyor. Evin kiralanma süresi ve giriş-çıkış bilgileri sisteme kayıtlı olduğu için akıllı kart kilit sistemi üzerinde yalnızca belirlenen tarihler içerisinde geçerli oluyor.

Ev kiralama süresi saniyelere kadar düşüyor
Akıllı Kilit Sistemi sayesinde HemenKiralik.com kullanıcıları, kiralamak istedikleri mekânı site üzerinden anında rezerve edebiliyor. Evin uygunluk bilgileri sisteme kayıtlı olduğu için kullanıcının ev sahibini ya da başka bir tarafı telefonla aramasına gerek kalmıyor. Böylelikle rezervasyon yapmak için bir dakika bile beklemeye gerek kalmıyor.

Ev kiralamak her zamankinden daha güvenli
Akıllı Kilit Sistemi'nin getirdiği en önemli yeniliklerden biri kiralanan evin güvenliğini tamamen teminat altına alması. Tıpkı otellerde olduğu gibi, Akıllı Kilit Sistemi'ne kaydolan bilgiler günlük olarak emniyet birimlerine aktarılabiliyor. Sisteme kayıtlı akıllı kart yalnızca kiracıda olduğu için, kiralanan süre dahilinde eve kiracı dışında kimse giriş yapamıyor.  

Sektör artık kayıt altında
Akıllı Kilit Sistemi'nin, sektörde uzun süredir üzerinde tartışılan sektördeki kayıt dışılık sorununa çözüm olacağını söyleyen HemenKiralik.com Kurucu Ortağı Remi Onur şu açıklamayı yapıyor:  “HemenKiralik.com, alternatif konaklama olarak da bilinen esnek süreli ev kiralama sektörünün öncü platformudur. Akıllı Kilit Sistemi ile hizmet temelindeki öncülüğümüzü sektörde standartlaşma ve denetim mekanizmalarının oluşturulması temeline taşıyoruz. Sistem kapsamında ev kiralamak istediğinizde, ev sahiplerine dağıtılan akıllı kartları kullanarak eve giriş ve çıkış yapıyorsunuz. Adınıza düzenlenen bu kart hep sizde kalıyor ve rezervasyon yaptığınız zaman, kiralayacağınız evin kiralama süresi ve diğer önemli tüm bilgiler kartın içerisindeki çipte saklanıyor. Bilgileriniz kayıtlı olduğu için sonraki kiralamalarda da kartı kullanıyor ve böylelikle kiralama sürecinde zaman kaybetmiyorsunuz.

Sistem kiralama işleminin tümünü kayıt altına alıyor. Böylelikle sektörde oluşan kazanç ve artı değer ekonomiye katkı olarak geri dönüyor. Kart evin elektrik tertibatını da etkin hale getirdiği için enerjiden de tasarruf sağlanıyor. Bu da ev sahiplerini mutlu ediyor. Uygulamamız başta emniyet birimleri olmak üzere devlet kanadında da büyük övgü aldı. Piyasadaki en geniş güvenlik uygulaması olan Akıllı Kilit Sistemi evdeki her türlü duruma dair anlık bildirim yapma becerisine de sahip. TÜBİTAK'tan alacağımız destekle, Akıllı Kilit Sistemi uygulamasını daha çok evle tanıştırmak istiyoruz. Sektördeki kayıt altına alınma açığının bu sistem sayesinde çözüme kavuşacağına inanıyoruz.”    

Akıllı Kilit Sistemi'ne geçen ev sayısı 1 ayda 50 kat arttı
Akıllı Sistem Uygulaması ilk etapta İstanbul'un Taksim, Ortaköy, Beşiktaş ve Kasımpaşa bölgelerinde başlamış bulunuyor. Ev sahipleri de kazançlarını ve evlerini güvence altına alma adına hızla bu sistemi benimsiyor. HemenKiralik.com verilerine göre son 1 ay içerisinde evine Akıllı Kart Sistemi'ni yerleştiren ev sahibi sayısı 50 kat artmış bulunuyor. Her gün ortalama 6 yeni eve daha Akıllı Kart Sistemi takılıyor. Akıllı Kart Sistemi'ne sahip ev kiralayan ev sahipleri güvence ve kazanç endişesi yaşamıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turizm fuarında rekor beklentisi
  • 01.12.2017 16:04

Turizm fuarında rekor beklentisi

EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, bu sene rekor seviyed ...

Hemenkiralik.com cazip konaklama seçenekleri sunuyor
  • 19.03.2014 09:19

Hemenkiralik.com cazip konaklama seçenekleri sunuyor

Kışın ardından gelen bahar ayları, kısa tatil fikirleriyle canlılık getiriyor ...

HemenKiralik.com iş seyahatinizi ev konforunda sunuyor
  • 21.02.2014 17:07

HemenKiralik.com iş seyahatinizi ev konforunda sunuyor

HemenKiralik.com işi gereği sık seyahat edenlerin konaklama ve toplantı ihtiyaçl ...

OTI Holding Coral Travel ile EMITT Fuarı’nda yer aldı
  • 31.01.2014 11:44

OTI Holding Coral Travel ile EMITT Fuarı’nda yer aldı

Turizm sektörünün en önemli buluşmalarından EMITT Fuarı’nın 18.’si başladı ...

Akıllı kilit sistemi, ev kiralama sektörüne teknolojik bir yenilik sunuyor
  • 31.01.2014 09:37

Akıllı kilit sistemi, ev kiralama sektörüne teknolojik bir yenilik sunuyor

Güvenlik ve kiracı memnuniyeti sorunlarına çözüm bulan Akıllı Kilit Sistemi, EMI ...