maritbet girişmaritbet
Akıllı Kent projesinin ilk durağı Karaman!

Akıllı Kent projesinin ilk durağı Karaman!

Türkiye çapında gelişmekte olan belediyelerin hayatını kolaylaştıracak olan Akıllı KenTT projesi Karaman'da başladı.

Proje, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla ve Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan, Türk Telekom Grubu Bireysel İş Birimi CEO'su Erkan Akdemir ve Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO'su Mehmet Ali Akarca'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında duyuruldu.

Türk Telekom Grubu ve iş ortakları tarafından geliştirilen uygulamalarla, Karaman'da trafikten sağlığa, kamu hizmetlerinden enerji tasarrufuna kadar şehrin tüm ihtiyaçları Akıllı KenTT Operasyon Merkezi'nden yönetilecek. Şehir, vatandaşlar için daha yaşanabilir hale gelirken, ekonomik ve çevresel olarak da büyük kazançlar sağlanacak.

Türk Telekom Grubu, aynı gün Karaman Çağrı Merkezi açılışını gerçekleştirdi. Yapılan bu yatırımla bölgede 250 gence istihdam sağlayacak olan merkez Avea ve TTNET operasyonlarının yanı sıra Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne de (DHMİ) hizmet verecek.

Basın toplantısında konuşan Türk Telekom Grubu CEO'su Aslan, Türkiye'de iletişim teknolojilerinin öncü markası Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye'ye değer katan yenilikçi adımlar atmaya devam ettiklerini ifade ederek, grup olarak, müşterilerine sundukları güçlü altyapıları, ulusal çaptaki satış kanalları ve zengin çözümleriyle dijital dönüşüme liderlik ettiklerini anlattı.

"Karaman'ı yeni yatırımlar için cazibe merkezi haline getirecek"

Türk Telekom Grubu'nun Karaman'da pilot olarak uyguladığı entegre akıllı şehir teknolojisinin detayları hakkında konuşan Türk Telekom Grubu İş Geliştirme ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun ise Türk Telekom Grubu'nun Akıllı KenTT projesi kapsamında, Karaman'ın kablolu ve kablosuz iletişim altyapısını tek bir noktada buluşturduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Tüm veriler ve kontrol bu merkezde toplanarak, uçtan uca entegre bir akıllı şehir çözümü geliştirildi. Nesnelerin interneti platformu üzerinden iletişim kurulan kent, operasyon merkezinden yönetilecek. Türk Telekom Akıllı KenTT teknoloji uygulamaları şehir hayatının her parçasında farklı imkanlar sunuyor. Enerji, bina, güvenlik, trafik, altyapı, sağlık, yönetim, teknoloji ve Kent Operasyon Merkezi'nden oluşan sistem; emniyet, valilik, belediye, ulusal ve
Uluslararası teknoloji firmaları, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarını ilk defa bu kadar kapsamlı bir platform etrafında buluşturacak. Akıllı KenTT Karaman'da, elektrik ve su gerektiği kadar kullanılacak, vatandaşlarımız altyapıdan trafiğe kadar çok sayıda hizmeti tek tuşla alarak, daha rahat, daha ekonomik bir hayata kavuşacak. İleri teknoloji altyapısı ve imkânlarıyla entegre Akıllı KenTT projemiz, Karaman'ı yeni yatırımlar için cazibe merkezi haline getirecek"

Entegre akıllı şehirlerle dijital dönüşüm hareketi

Verilen bilgiye göre, Türk Telekom Grubu'nun başlattığı entegre akıllı şehirlerle dijital dönüşüm hareketi çerçevesinde, güvenlik, verimlilik, ekonomi, çevresel duyarlılık ve yaşam kalitesi gibi hedefler belirlendi. Bu hedeflere göre, güvenlik kapsamında, acil durumlarda daha hızlı reaksiyon verme, suç oranını azaltma, trafik kaza sayılarını azaltmak hedefleniyor.

Verimlilik başlığı altındaki hedefler, su, enerji ve iş gücü gibi kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını sağlayarak maliyetleri düşürmek, bulut üzerinden hizmetler sunarak yatırım maliyetlerini azaltmak, tekrarlı işleri engellemek için birimler arası koordinasyonu tek merkezden sağlamayı içeriyor.

Ekonomik hedefler arasında, akıllı şehir uygulamasıyla yeni gelir alanları oluşturmak ve istihdamı artırmak, şehri cazibe merkezi haline getirerek, yatırımcıları, uygulama geliştiricileri şehre çekmek, vatandaş, kamu kurumları, üniversiteler, firmalar ve STK'larla birlikte inovasyon merkezi oluşturmak ve yerel çözümleri yeni pazarlara sunarak yeni gelir elde etmek yer alıyor. Yaşam kalitesi başlığında ise, şehrin sürdürülebilirliğini sağlamak ve CO2 emisyonunu azaltmak, vatandaşa yeni ve inovatif hizmetler sunmak, mevcut hizmetlerin kalitesini artırmak, şehir yönetimine vatandaşın katılımını sağlama hedefleri bulunuyor.

Türk Telekom Grubu'nun büyük oranda yerli teknoloji ile geliştirdiği uygulamalar birbiriyle entegre çalışarak, çok kapsamlı bir şehir yönetim mekanizması sunuyor. Örneğin bir yangın alarmı harekete geçtiğinde lokasyonu anında belirleniyor, itfaiye araçları doğru adrese yönlendiriliyor, yolda trafik ışıkları itfaiye araçlarına otomatik olarak yeşil yakıyor.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akıllı Kent projesinin ilk durağı Karaman!
  • 02.03.2015 17:04

Akıllı Kent projesinin ilk durağı Karaman!

Türkiye çapında gelişmekte olan belediyelerin hayatını kolaylaştıracak olan Akıl ...