maritbet girişmaritbet
Akıllı evlerde IQ tavan yaptı!

Akıllı evlerde IQ tavan yaptı!

Markalı konut projelerinin ayrıcalıklarından akıllı ev sistemleri sağladığı konfor ve güvenlikle lüksten çok ihtiyaç olmaya başladı.

İnşaat sektöründeki rekabet, rakiplerinden bir adım öne çıkmak isteyen projeleri, teknolojinin tüm imkanlarını kullanmaya zorluyor. İleri teknolojinin sınırları zorlamaya başladığı akıllı ev sistemleri de yeni konut projelerinin en önemli kozlarından biri haline geldi. Artık, lokasyon, metrekare büyüklüğü, kullanılan malezeme ve işçilik kalitesi kadar, akıllı ev sistemlerinin neler yapabildiği de konut satın alanların öncelik verdiği kriterler arasına girdi. 

Başkent'in gelişim aksı olan batı girişinde, modern mimarisiyle dikkatleri çeken Azel Kule de akıllı ev sistemlerinin tüm kolaylıklarını müşterilerine sunan projeler arasında yer alıyor.

Proje koordinatörü Hüseyin Toğay, yeni nesil akıllı ev sistemlerinin sağladığı konfor ve güvenlikle, lüksten çok ihtiyaç olmaya başladığının altını çizdi. 

Teknolojiyi, yaşam biçimi haline getirmeyi amaçladıkları Azel Kule'de yeni nesil akıllı ev sisteminin öncü kuruluşlarından Aypro'nun ürünlerini kullandıklarını bildiren Toğay, şunları söyledi:

“Azel Kule'de kullanılan akıllı ev sistemi,  gündelik hayatı tek bir konsol ile yönetmek üzerine kurulu. Altyapısı hazır halde müşterilerimize sunduğumuz, opsiyonel olarak istedikleri gibi geliştirebilecekleri akıllı ev sistemi, bir evde bulunabilecek tüm elektronik cihazlarla uyum içinde çalışıyor. Görüntülü diyafon, kameralı güvenlik, alarm, enerji tasarrufu gibi bina kontrol sistemlerinin yanı sıra aydınlatmalar, perde ve panjurlar, iklimlendirme sistemi, TV, DVD, uydu alıcısı, müzik sistemi ve diğer tüm ev aletlerini tek dokunuşla kontrol etmek mümkün. Hem ekonomiyle hem de doğayla barışık bir sistem. Hareket sensörü sayesinde gereksiz ışıklar sönüyor. Mevsimsel olarak kendini ayarlayabilen sistem, perde ve panjurları açıp kapatarak gereksiz ısı kaybını önlüyor. Böylelikle ısıdan ve elektrikten tasarruf edilmiş oluyor.” 

Dünyanın her yerinden erişim

Sistemin uzaktan kumandanın yanı sıra cep telefonları ve tabletlerle uyumlu çalıştığını, bu sayede dünyanın her yerinden insanların evlerine ulaşmalarının sağlandığını anlatan Toğay, şöyle devam etti:

“Sistemin, gündelik hayatın koşturmacası içinde sıkça karşılaşılan sorunlara getirdiği çözümler sayesinde de ev sahiplerinin gözünü arkada kalmıyor.

Örneğin evden çıktınız ocağı, elektriği suyu açık mı bıraktım endişesi yaşıyorsanız, anında cep telefonuyla elektrik, suyu ya da gazı kesmek mümkün. Anahtarı evde unuttunuz, ya da çocuğunuz, anne babanız, misafiriniz eve geldi yoksunuz, bulunduğunuz yerden cep telefonundan bir tuşla kapınızı açma rahatlığını yaşayabiliyorsunuz. Akıllı ev sistemi, kadınların en çok şikayetçi olduğu gereksiz kablo sorunu da ortadan kaldırıyor. Evin her yerinden fışkıran kabloların oluşturduğu görüntü kirliliği, kablosuz haberleşen cihazlar sayesinde tarih oluyor.  Sesle kontrol, online sipariş, konsiyerj hizmetleri, alarm kontrol, alarm sırasında elektrik, su, gazı kesme, sesli not bırakma, kata asansör çağırma, sesli ve görüntülü not alma, güvenlik kamerası kayıtlarını izleyebilme, misafire sesli mesaj bırakabilme, daireler arası kısa mesaj ve tek merkezden tüm binaya duyuru gönderebilme özellikleri de akıllı ev sistemimizle alınabilecek hizmetler aradında bulunuyor.”

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akıllı ev teknolojileri hem kolaylık hem tasarruf sağlıyor
  • 15.12.2021 17:29

Akıllı ev teknolojileri hem kolaylık hem tasarruf sağlıyor

Artık her ev, ufak dokunuşlarla ‘akıllı ev’ olabiliyor. Sadece yeni yapılan evle ...

Netatmo ile eviniz ve iş yerleriniz güvence altında!
  • 04.11.2021 10:57

Netatmo ile eviniz ve iş yerleriniz güvence altında!

2018 yılında Legrand bünyesine katılan Netatmo, kullanışlı, güvenilir ve erişebi ...

Living Now with Netatmo ile evinizle her zaman bağlantıda olun!
  • 04.05.2021 17:20

Living Now with Netatmo ile evinizle her zaman bağlantıda olun!

Geleneksel sistemleri akıllı sistemlere dönüştüren Living Now with Netatmo ile e ...

"Yeşil Mutabakat ve Akıllı Evler sektörün vazgeçilmezleri olacak"
  • 08.03.2021 16:10

"Yeşil Mutabakat ve Akıllı Evler sektörün vazgeçilmezleri olacak"

Türkiye İMSAD Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Bu olağanüstü dönemde yeteneklerimizi p ...

Living Now ile eviniz tek tıkla kontrol altında!
  • 04.12.2020 11:18

Living Now ile eviniz tek tıkla kontrol altında!

Bticino Living Now sade çizgisiyle yenilikçi yanını, bağlı sistemler için gelişt ...

Akıllı düğmeler ev hayatını kolaylaştırıyor
  • 11.11.2018 09:43

Akıllı düğmeler ev hayatını kolaylaştırıyor

Akıllı ev çözümleri gün geçtikçe gelişiyor. En yeni teknolojilerden 'akıllı düğm ...