maritbet girişmaritbet
'Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları' Salt Galata’da!

'Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları' Salt Galata’da!

Mimarlar, danışmanlar ve sektör profesyonelleri 18 Mayıs'ta 'Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları'nda bir araya geliyor.

Rigips Türkiye tarafından bu yıl 4. kez gerçekleştirilecek olan “Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları” mimarları, iç mimarları, danışmanları ve tüm diğer sektör profesyonellerini 18 Mayıs Çarşamba günü Salt Galata'da bir araya getirecek.

Rigips'in binaların tasarımlarında fark yaratacak yeni sistem bileşenlerinin uzmanlar tarafından ele alınacağı “Akılcı Özel Çözümler Toplantısı”nın ardından Türkiye'nin önde gelen mimarlarından Aydan Volkan, Ertun Hızıroğlu, Murat Kader, Tuncer Çakmaklı ve Yakup Hazan'ın katılımlarıyla gerçekleşecek olan panelde “Yaşanabilir Mekanlar için Mimarlık” konusu tartışılacak. 

Türkiye'de yapı malzemeleri sektöründe yapı alçıları, duvar ve asma tavan sistemleri konularında uzun yıllardır faaliyet gösteren Rigips, 2013 yılından beri gerçekleştirdiği “Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları”nın 4.'sünü bu yıl 18 Mayıs Çarşamba günü Beyoğlu Salt Galata'da “Akılcı Özel Çözümler Toplantısı” ve “Yaşanabilir Mekanlar için Mimarlık Paneli” kapsamında düzenleyecek. 

Saint Gobain Rigips'in uluslararası düzeyde yöneticilerinin konuşmacı olarak yer alacağı “Akılcı Özel Çözümler Toplantısı”nda, markanın binaların tasarımlarında fark yaratacak yeni sistem bileşenleri farklı açılardan ele alınacak. Buluşmanın ikinci bölümünde duayen mimarların katılımlarıyla gerçekleşecek olan “Yaşanabilir Mekanlar için Mimarlık” panelinde ise insan ve mekan ilişkileri, yaşanabilir binalar için mimarların sorumlulukları ve nitelikli yaşam için nitelikli tasarım gibi konular masaya yatırılacak. 

18 Mayıs Çarşamba günü Beyoğlu Salt Galata'da gerçekleşecek olan “Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları”, Rigips İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Faruk Akel'in açılış konuşmasıyla başlayacak.

Ardından başlayacak olan “Akılcı Özel Çözümler Toplantısı”nda Saint-Gobain Metal Sistemler Global Ürün Yöneticisi Jonathan Cherry sahne alarak Saint-Gobain alçı grubunun dünyadaki çeşitli fabrikalarında ileri teknoloji ile üretilen Habito alçı levhalarını dayanıklılık ve akustik performans açısından değerlendirecek. Saint-Gobain Global Pazarlama Yöneticisi Rupert Neumann'ın alçı levha sistemleri ile oluşturulan duvar köşelerinin sert çarpmalara karşı dayanıklı hale getirilebilmesi için geliştirilen sistem çözümlerini aktaracağı konuşmasının ardından Saint-Gobain Rigips'in ıslak mekan çözümlerinde inovatif ürünleriyle doğru detay çözümlerine yönelik sistemleri hakkındaki konuşmasıyla Saint-Gobain Placo Islak Mekanlar Global Ürün Yöneticisi Fernando Martin Lopez sahne alarak, konferans katılımcılarına su ve nemin doğru detaylarla çözümlenmesi gerektiğini aktaracak. Konuşmanın ardından Hadley Grubu Teknik ve İş Geliştirme Direktörü Mike Castellucci, alçı levha sistemlerinin iskeletini oluşturan metal çerçevelerin profilleri hakkında bilgilendirme yapacak. Son olarak  Saint-Gobain Rigips Türkiye Teknik Pazarlama Birim Müdürü Kubilay Büyüklü'nün inovatif yaklaşım ve doğru detay çözümleriyle ilgili konuşmasının ardından Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Beyhan'ın moderatörlüğünde “Yaşanabilir Mekanlar için Mimarlık” paneli başlayacak. 

Panelde ERA Mimarlık kurucusu Prof. Dr. Ertun Hızıroğlu, Kreatif Mimarlık kurucusu Mimar Aydan Volkan, İki Design Group kurucu ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, Tuncer Çakmaklı Architects kurucusu Yüksek Mimar Tuncer Çakmaklı ve Yakup Hazan Mimarlık kurucusu Yüksek Mimar Yakup Hazan ile mimarlık, değişen değerler ve beklentiler çerçevesinde mimarlıktan beklenilenler, binalardan beklenen performans ölçütleri ve yaşanabilir binalar için mimarların sorumlulukları hakkındaki konular masaya yatırılacak.

Panelin ardından gerçekleşecek kokteyl ile “Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları” sona erecek.
Katılımcı kapasitesinin sınırlı olacağı Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları etkinliğine izleyici olarak katılmak isteyen mimarlar, iç mimarlar, danışmanlar ve sektör profesyonelleri [email protected] adresine e-mail atarak rezervasyon yaptırabilecekler. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları' Salt Galata’da!
  • 13.05.2016 10:08

'Akılcı Bina Çözümleri Buluşmaları' Salt Galata’da!

Mimarlar, danışmanlar ve sektör profesyonelleri 18 Mayıs'ta 'Akılcı Bina Çözümle ...