maritbet girişmaritbet
"Aileler de gayrimenkul fonlarına yöneldi"

"Aileler de gayrimenkul fonlarına yöneldi"

Omurga Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, 15 aktif fonun olduğu sektör hakkında açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul sektörüne yatırım yapan fonların büyüklüğü 3 milyar liraya dayandı. 15 aktif fonun olduğu sektör hakkında konuşan Omurga Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, "Bizim yıllık fon getirimiz yüzde 25. Şu anda gayrimenkule yatırım yapanın 5-7 yıl içinde kazanmaması mümkün değil" dedi. Kurdukları gayrimenkul yatırım fonlarının 300 milyon TL'lik bir büyüklüğe ulaştığını aktaran Erktin, 2019'da da yüzde 50 büyümeyi hedeflediklerini kaydetti.

150 MİLYONLUK YATIRIM

Yeni yatırımları ile alakalı da bilgi veren Erktin, şunları anlattı: "Biz fonumuzun ilk yatırımını Maslak'ta konut olarak satılması çok zor olan bir bloğa yaptık. Bölgede çok üniversite var. Bu bloğu öğrenci yurdu haline getirdik. Dolayısıyla bina ekonomiye kazandırıldı ve yaşayan, öğrencilerin girip çıktığı bir merkez haline geldi. Öğrenci yurdu, 236 dairelik bir bloktan oluşuyor. Şu anda üçte biri tamamlandı, geri kalan kısmı 2020 öğretim yılına hazır olacak. Toplam 260 milyon TL'lik yatırım yaptık. Maslak'ta ve Ataşehir'de başka yapıları da fona dahil edeceğiz. Yılsonuna kadar 150 milyon TL daha yatırım yapmayı planlıyoruz. Bazı segment ve bölgelerde fiyatlar artık inşaat maliyetinin bile altına indi. Bu durum da ticari gayrimenkulde büyük fırsat oluşturuyor."

AİLELER DE FONLARA YÖNELDİ

“Sadece konut sektörü değil tüm gayrimenkul sektörüne yatırım yapanlar ve yapmayı planlayanlar için GYF avantajlı bir alternatif” diyen Erktin, ancak GYF'lerin hem yeni olduğundan hem de sadece nitelikli yatırımcılara satıldığından dolayı ilk aşamada daha çok kurumsal yatırımcıların ilgisini çektiğini ifade etti. Erktin, “Bireysel emeklilik ve otomatik katılım sistemi aracılığı ile bireysel yatırımcıların da GYF'ye yöneldiğini görüyoruz. Bunun dışında ailelerin, ortaklıkların, şirketlerin gayrimenkule doğrudan sahip olmaları ile karşılaştırıldığında daha esnek ve likit olan GYF alternatifini tercih etmeye başladığını görüyoruz. Gelişmiş, ekonomik değere önem veren bir gayrimenkul pazarı oluştukça gayrimenkullerin kat kat, bölüm bölüm satılması yerine GYF payı olarak satılmaya başladığını göreceğiz” dedi.

Sabah 

  • Etiketler:

Yorum Yaz