maritbet girişmaritbet
 Ahırkapı Hıdırellez Parkorman'a taşınıyor!

Ahırkapı Hıdırellez Parkorman'a taşınıyor!

Hıdrellez eğlencesi, bu yıl Kafepi organizasyonuyla Parkorman’a taşınıyor. Cumartesi günü yapılacak kutlamalarda, konserler ve gün boyu sürecek etkinliklerle baharın gelişi kutlanacak

Hıdrellez eğlencesi, bu yıl Kafepi organizasyonuyla Parkorman'a taşınıyor. Cumartesi günü yapılacak kutlamalarda, konserler ve gün boyu sürecek etkinliklerle baharın gelişi kutlanacak


Son iki yıldır Ahırkapı Parkı'nda gerçekleşen Hıdrellez şenliklerinin bundan sonraki adresi Parkorman olacak.
 
Yarın yapılacak etkinlikte, yerli ve yabancı grupların konserleri tüm gün sürecek. Burhan Öçal ve Trakya All Stars, Brooklyn Funk Essentials, Fire Water, Babazula, Dubioza Kolektiv, İstanbul Arabesque Project, Besidos, ASM, Mabel Matiz ve Forty Thieves Orkestra, performanslarıyla dinleyicilerine keyifli saatler yaşatacak.
 
Alanda gün boyu jonglör, falcı çadırları, macuncu, şerbetçi, pamuk helvacı, dilek ağaçları, Roman müzisyenler, dansözler olacak. 12.00'de başlayacak eğlence, gece yarısına kadar sürecek. Biletler 20 TL satış fiyatıyla, Biletix'te.

A.S.M (State Of Mind):
“Bu İstanbul'a ikinci gelişimiz. İlk olarak geçen şubat geldik. Muhteşemdi. Yerel lezzetleri tatma şansı yakaladık, bazı barlara gittik. Çok ilginç insanlarla tanıştık ama kenti tanıma fırsatı bulamadık. Tekrar geleceğimiz için çok heyecanlıyız. Bu defa birkaç gün fazla kalacağız. Bu sayede İstanbul'u keşfedebileceğiz. Konserimizde funk, hiphop ve reggae karışımı yüksek enerjili bir şov yapacağız. İyi müzik, güzel insanlardan oluşan muhteşem bir parti olacak. Hıdrellez hakkında bildiğimiz tek şey,
ateşin üzerinden atlayacağımız!”
 
İstanbul Arabesque Project:
“Bu bizim ilk Hıdrellez konserimiz, gerçekten heyecanlıyız. Tamamı eğlenceli şarkılardan oluşan bir repertuar hazırladık. Arabesk müziğin kahreden değil, eğlendiren yönünü ortaya çıkaracağız. Herkesin bildiği şarkıların farklı düzenlemeleri, dinleyicileri hem şaşırtacak hem de dans ettirecek.”

Brooklyn Funk Essentials:
 “İstanbul'a ilk kez 1996 yılında geldik. İstanbul, bizim için dünya üzerindeki favori kentlerden biri. Geldiğimizde genellikle Beyoğlu'nda kalıyoruz, Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı'ndaki antika şeylerin satıldığı dükkanlarda gezintiler yapıyoruz. Yarın festivalin kapanışını biz yapıyoruz. İzleyicilere gece boyu dans etme şansı vereceğiz. Hatta daha önce hiç duyulmamış miksler yapmayı planlıyoruz. Çok keyifli bir finale hazırlanın!”
 
KafePi Organizasyon Direktörü Aylin Erenman:
Hıdrellez eğlencesini bundan sonra Parkorman'da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Parkorman, alan olarak böyle bir festivale çok uygun. Hem yeşilliği, hem rahatlığıyla baharı kutlamak için ideal. Aslında Hıdrellez'i Parkorman'a ‘taşımak'tan ziyade, biz insanlara farklı bir Hıdrellez eğlencesi sunmak istedik. Sonuçta Hıdrellez, herkesin kutlayabileceği bir gelenek; biz sadece daha organize ve birlikte eğlenilebilecek bir ortam yaratıyoruz. Önceki yıllardan biraz daha farklı olarak, iki büyük sahnede tüm gün devam eden yerli ve yabancı konserler olacak. Bu etkinlik, hem müzik festivali hem de bahar şenliği olarak gelenleri çok mutlu edecek. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da herkes dans etmeye hazır! Bizi seven ve yalnız bırakmayan gençler haftalardır KafePi şubelerimizdeki dilek ağaçlarına çaput ve dilek bağlıyor, bütün ağaçlar rengarenk oldu! O ağaçlar, olduğu gibi festival alanında sergilenecek.

Baba Zula:
 “Daha önce Hıdrellez şenliklerine yalnızca izleyici olarak katılmıştık. Sadece darbukacımız Coşar Kamcı, çok kere Hıdrellez'de çaldı. Heyecanlıyız. Bu geleneğin sürmesi çok önemli, herkesi bekliyoruz. Biletlerin 20 TL olması katılımı artıracaktır diye düşünüyoruz. Öğrenciler ve her kesimden insan gelebilecek.”
 
Burhan Öçal ve Trakya All Stars:
“Beş sene önce Kırklareli'deki Hıdrellez Festivali'nde çalışmıştık, süperdi. Bu yılki şenliklere her kesimden insanı bekliyoruz. Çünkü bu, hepimizin eğlencesi.”
 
Program

Ana Sahne:
14.00: Mabel Matiz
16.00: İstanbul Arabesque Project
18.00: Besidos
20.00: Baba Zula
22.00: Burhan Öçal
Bahar Sahnesi: (Alternatif sahne)
15.00: Forty Thieves Orkestar
17.00: Dubioza Kolektiv
19.00: A State of Mind
21.00: Fire Water
23.00: Brooklyn Funk Essentials
DJ set + Live Vocal
 

SENEM AYDIN [email protected]

Yorum Yaz

Benzer Haberler

CSO, dünya standartlarındaki yeni binasında 29 Ekim'de sezona "merhaba" diyecek
  • 13.10.2020 09:48

CSO, dünya standartlarındaki yeni binasında 29 Ekim'de sezona "merhaba" diyecek

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Cemi'i Can Deliorman, yeni CSO binasınd ...

Galata Kulesi açılış töreni!
  • 07.10.2020 14:17

Galata Kulesi açılış töreni!

Galata Kulesi açılışında katılımcılar lazer ve ışık gösterileri ile konserlerle ...

Edirne'deki Hıdrellez etkinlikleri!
  • 06.05.2015 11:26

Edirne'deki Hıdrellez etkinlikleri!

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen Hıdrellez, Edirne'deki coşkuyla kutlandı. ...

Shakira, İstanbul'a anne-babasını da getiriyor
  • 03.07.2018 11:02

Shakira, İstanbul'a anne-babasını da getiriyor

11 Temmuz’da İstanbul’da konser verecek olan Shakira, Türkiye’ye annesi, babası ...

Maslak'a tabiat parkı için ilk adım!
  • 09.12.2015 10:45

Maslak'a tabiat parkı için ilk adım!

Maslak'taki ormanlık alan tabiat parkına dönüştürülecek. Bungalov evler ve aktiv ...

Hıdrellez, Edirne’de coşkuyla kutlandı!
  • 06.05.2015 11:23

Hıdrellez, Edirne’de coşkuyla kutlandı!

Türkiye’nin birçok bölgesinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Hıdrellez, Edirne’d ...