maritbet girişmaritbet
Ağaoğlu, yatırım için rotasını bu ülkelere çevirdi

Ağaoğlu, yatırım için rotasını bu ülkelere çevirdi

Gündeminde konut ve enerji yatırımları olan Ağaoğlu Grubu, Suudi Arabistan ve Almanya'yı da yakın markaja aldı

İstanbul'da yatırım yapmanın zor olduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu, rotasını İran'a çevirdi. 

Gayrimenkul sektörünün güçlü markası Ağaoğlu, yurtdışına yatırım yapmaya hazırlanıyor. Ortadoğu başta olmak üzere yabancılara ciddi konut satışı gerçekleştiren şirket, ev sattığı müşterilerin bağlantılarıyla rotasını İran'a çevirdi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Türkiye'de hiçbir dönemde iş yapmak bu kadar zor olmamıştı. O yüzden biz artık buradaki yatırımlarımızda frene basıp, yurtdışına açılma hedefindeyiz" dedi. Özellikle ambargonun kalkmasının ardından dünyanın her yerinden İran'a yatırımcı akını olduğunu söyleyen Ağaoğlu, "İran'ı uzun süredir araştırıyoruz. Orada bir şeyler yapacağız. İşler netleşmeye başladı. Konut geliştirme veya enerji yatırımları yapabiliriz. Tüm dünyanın gözü üzerinde. İran'da uçaklarda otellerde yer yok. S. Arabistan ve Almanya pazarını da araştırıyoruz" diye konuştu. 

"PİYASA YAPICIYIZ" 

Geçen hafta Maslak 1453 projesinin ilk ofis blokunu satışa açan Ağaoğlu, projenin konut kısmının satışlarında yüzde 90'a geldiklerini söyledi. Ağaoğlu, "Biz proje çıktığımızda, kampanya yaptığımızda piyasa da hareketleniyor, piyasada yapıcı bir etkimiz var" dedi. 

ENERJİDE TAM GAZ 

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) ile ilgili son bilgileri veren Ağaoğlu, "İFM'de altyapı çalışmaları bitti. Projede ruhsatını alanların bir kısmı inşaatına başladı" diye konuştu. Burada 300 bin metrekarenin üzerinde satılabilir alanları olduğunu anlatan Ağaoğlu, İFM'de niyetlerinin kiralama yapmak olduğunu belirtti. Yenilenebilir enerji ile ilgili de konuşan Ağaoğlu, Türkiye'de en fazla lisans alan firma olduklarını, daha önce sattığı iki enerji şirketi nedeniyle yenilenebilir enerjiden çıktığı algısı oluştuğunu söyledi. Ağaoğlu, "Halbuki portföyümüzün yüzde 10'ydu. EPDK'ya rağmen yatırımlarımızı yapıyoruz. Bu alanda tam gaz gidiyoruz" dedi. 

SADECE HAFRİYATA 10 MİLYON LİRA

Düzce'de çimento fabrikasını kuran Ali Ağaoğlu başına oğlu Alican Ağaoğlu'nu getirdi. Yatırım danışmanlığını ise eski İTO Başkanı Atalay Şahinoğlu yapıyor. Alican Ağaoğlu, "200 milyon dolarlık yatırımla fabrikayı kurduk. Yıllık üretim miktarı ise 2 milyon ton olacak" dedi. Atalay Şahinoğlu ise, "Sırf hafriyata 10 milyon lira yatıracağız" diye konuştu.

ORMAN BAKANLIĞI AYILARLA İLGİLENSİN

One Minute olayından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Uludağ'ın Davos gibi yapılması emrini verdiğini ama daha beter olduğunu belirten Ağaoğlu şunları anlattı: "Yeni yapılan plan maalesef turizmin yakınından bile geçmedi. Orman Bakanlığı gitsin ormanla, ayılarla ilgilensin. Hazırlanan yeni imar planları nedeniyle mevcut oteller kaçak duruma düştü. Benim 1988 yılında aldığım 35 bin metrekarelik otel yeni planlarda 4 bin metrekareye indirildi. Ben de oteli dört yıl önce kapatıp anahtarı Orman Bakanlığı'na teslim ettim. 300-400 kişi işsiz kaldı." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...