maritbet girişmaritbet
Ağaoğlu Şirketler Grubu, Finans Merkezi'ni Cityscape'de tanıttı

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Finans Merkezi'ni Cityscape'de tanıttı

Bu sene ‘United Nations of Ağaoğlu’ mottosu ile Cityscape’de dikkat çeken Ağaoğlu Şirketler Grubu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’ni tanıttı.

Ağaoğlu Şirketler Grubu, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesini tüm dünyaya tanıttı. Projenin fuar sırasında düzenlenen maket açılış törenine TC. Dubai Başkonsolosu Erdem Ozan, özel davetliler ve fuar ziyaretçileri katıldı.

"Proje için heyecan duyuyoruz"

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi hakkında bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, “Uluslararası İstanbul Finans Merkezi'nin gayrimenkul fazının geliştirmesinde yer almaktan gurur duyuyoruz. Biz projenin tabir yerindeyse donanımını geliştiriyoruz. Bu projenin yazılımının da yani düzenlemelerinin de bizim geliştirme hızımıza yetişmesi ülkemizin çıkarına olacaktır. Dün katılımcılarla bir kez daha Dubai Finans Merkezi'ni gezdik. 3 senede verilen teşvik ve mekanizmalarla nasıl finans merkezi olduklarını anlattılar. Finans merkezleri sağlanan teşviklerle çekilen uluslararası aktörlerle bulundukları ülkeye büyük ekonomik fayda sağlıyorlar. Biz de İstanbul'un kalbindeki bu proje için büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun altyapı ve peyzaj işlemlerini üstlendiği İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) ülke ekonomisinin yanı sıra bölge ekonomisinin de nabzını tutacak. Kamusal faydanın esas alınarak hayata geçirilen projede Ağaoğlu, alt yapı çalışmalarını tamamladı. Dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri olacak olan İFM, bir gayrimenkul projesi olmanın çok ötesinde ülkemize değer katacak bir proje olarak hizmet verecek.
İFM'nin projesi, New York, Londra, Dubai ve Uzak Doğudaki finans merkezleri incelenerek ve ihtiyaçlar tespit edilerek tasarlandı.  Proje aynı zamanda yeşil binalar için dünyaca kabul edilen LEED sertifikası adayı olarak da öne çıkıyor. Proje kapsamında yer alan güneş panelleri ile enerji elde edilerek dağıtılması planlanmakta olup su tasarrufu için ise su geri kazanım sistemi dizayn ediliyor.

Finans sektörünün beklentilerini karşılayacak yüksek kalitede Bilişim Teknolojileri altyapısıyla donatılan İFM, Kadıköy-Kartal ve Üsküdar-Ümraniye metro hatlarını birbirine bağlayacak olan yeni metro hattının Finans Merkezi İstasyonu ile toplu taşıma ağına güçlü bir şekilde bağlamış olacak.

Türkiye'nin en büyük bölgesel planlama projesi

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi 303.000 m2'lik yüz ölçümüne sahip olan projenin mimarisi Kapalı Çarşı ve Topkapı Sarayı üzerinden Osmanlı esintileri taşıyacak.

Proje içerisinde,  T.C. Merkez Bankası, T.C. Ziraat Bankası, T.C. Halk Bankası, T.C. Vakıflar Bankası, BDDK, SPK, TAO GAYRİMENKUL, İŞ GYO, ENISLER gibi önemli kurumların genel merkezleri yer alacak.
Dört ana bölgeden oluşan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, özel yönetim ve denetim kuruluşları, banka ve finans kuruluşlarına ait binalar, kongre ve kültür merkezi, oteller ve konutlar, destek ve hizmet birimleri olarak tanımlanan okullar, cami, polis ve itfaiye merkezleri gibi bölümleri içerisinde barındıracak. İstanbul'un en büyük kentsel donatı-park alanını da kapsayan proje, Nezahat Gökyiğit Botanik Parkı'na da yaya bağlantısına sahip olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinpaş Finans Şehir şimdiden yoğun ilgi gördü
  • 28.09.2017 15:21

Sinpaş Finans Şehir şimdiden yoğun ilgi gördü

Sinpaş Yapı, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin yanı başında, az katlı mim ...

Finans Merkezi'nin 1,5 yılda değeri 800 milyon TL arttı!
  • 01.04.2017 10:09

Finans Merkezi'nin 1,5 yılda değeri 800 milyon TL arttı!

İnşaatı devam eden İstanbul Finans Merkezi'nin değeri 18 ayda 800 milyon TL arta ...

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Finans Merkezi'ni Cityscape'de tanıttı
  • 08.09.2015 17:27

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Finans Merkezi'ni Cityscape'de tanıttı

Bu sene ‘United Nations of Ağaoğlu’ mottosu ile Cityscape’de dikkat çeken Ağaoğl ...

Sarphan Finans Park'ın VIP 300 Ofisleri satışta!
  • 22.01.2015 11:56

Sarphan Finans Park'ın VIP 300 Ofisleri satışta!

Ataşehir'de Finans Merkezi'nin kalbinde yer alan Sarphan Finans Park'ın merakla ...

Finans merkezinde geri sayım başladı
  • 04.07.2014 10:39

Finans merkezinde geri sayım başladı

Ataşehir’deki Finans Merkezi’nin ilk projesi olarak yükselen Sarphan Finanspark’ ...