maritbet girişmaritbet
Ağaoğlu, Maslak 1453'te 3 kuleyi Dubai şeyhleri için ayırdı!

Ağaoğlu, Maslak 1453'te 3 kuleyi Dubai şeyhleri için ayırdı!

'Maslak 1453 Projesi'ne Arap şeyhleri büyük ilgi gösterirken, Ali Ağaoğlu, projenin 500 dairelik iki kulesini Abudabi veliaht prensi Mohammed Bin Zayed Al Mahyan'a satacaklarını açıkladı

 

Ağaoğlu'nun İstanbul Maslak'ta inşa ettiği Türkiye'nin tek parçalı en büyük projesi olan 'Maslak 1453 Projesi'ne Arap şeyhleri büyük ilgi gösterdi. Projenin ilk lansmanını dünyanın en büyük ikinci emlak fuarı olan Dubai Cityscape'de yapan Ağaoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, projenin 500 dairelik iki kulesini Abudabi veliaht prensi Mohammed Bin Zayed Al Mahyan'a satacaklarını açıkladı.
 
Fuarda Ağaoğlu standını ziyaret eden Dubai şeyhi El Maktum'un oğlu şeyh Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum ile görüşen Ali Ağaoğlu, Dubai prensinin önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelerek projenin 1 kulesini satın almak istediğini söyledi.
 
'Türk dizilerine destek vermeye hazırım'
 
Ağaoğlu şeyhlerin kuleleri yatırım amacıyla aldığını ve içlerini dayayıp döşeyip kiraya vermeyi planladıklarını söyledi. Ağaoğlu, bu satışlardan elde edecekleri 500 milyon doların 1 ay içinde Türkiye'ye getirileceğini kaydetti. Şu anda Körfez'de paranın bol olduğunu ifade eden Ağaoğlu "Önceleri Körfez zenginleri Avrupa'ya yatırım yapıyordu. Buralarda yükselen milliyetçilik bunun akabinde de Ortadoğu'da Başbakan Tayyip Erdoğan sevgisi ve Türk dizileri bu ilgili Türkiye'ye kaydırdı. Turizm Bakanlığı tüm bütçeyi Türk dizilerine kaydırsa daha etkili tanıtım yapmış olur. Türk dizileri yayınlandığı zaman buralarda sokaklar boşalıyor. Ben de Türk dizilerine destek vermeye hazırım" ifadesini kullandı.
 
'2 milyar dolarlık satış yaparım'
 
Çıkarılan mütekabiliyet yasasının son dönemlerdeki en önemli yasalardan birisi olduğunu ifade eden Ağaoğlu "Gelişmiş batılı ülkelerin çoğu yabancıya mal satarak ekonominin gelişimine katkıda bulundular. Aynı fırsat bizim için de geçerli. Başta İstanbul olmak üzere kıyı şeritleriyle toplamda yabancıya 1 trilyon dolarlık satış yapılabilir. Bu çerçevede benim projelerimden 2 yıl içinde yabancıya 2 milyar dolarlık satış yapmayı taahhüt ediyorum" dedi.
 
Maslak 1453 İstanbul Projesi'nden de yabancıya 700-800 milyon dolar satış yapmayı hedeflediğini anlatan Ağaoğlu, "Bu da bu projenin yüzde 30'una karşılık geliyor. Şu ana kadar projede ön satışta 2 bin daire sattık. Bunun da 100 tanesi Suudi ve Kuveytliler aldı" dedi.
 
'Konutta balon iddiaları gerçek dışı'
 
Projenin lansmanına katılan Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kurum da, Türkiye'de toplam 22 milyar liralık proje geliştirdiklerini belirterek "Bu projelerin yüzde 10'unu yabancıya satarsak 2 milyar 200 liralık gelir elde ederiz. Biz Türkiye'deki konutların yüzde 10'unu yapıyoruz. Bu hesapla Türkiye genelinde 20 milyar liralık yabancı satışı yapmak mümkün olur" dedi.
 
Türkiye'de sektördeki balon iddialarının gerçek olmadığını vurgulayan Kurum "Sadece bazı bölgelerde ve firmalarda sıkıntı olabilir. Doğru lokasyon ve projelerde sıkıntı yok. Ağaoğlu 1453 ile Bahçetepe Projesi'nden bir haftada 1 milyar liralık satış yapıldı" diye konuştu.
 
1453 metrelik alışveriş caddesi
 
Avrupa Yakası'nın en önemli merkezlerinden birisi olan Maslak'ta 325 dönümlük arazide yükselen 'Ağaoğlu Maslak 1453 Projesi farklı mimarisi ve sunmuş olduğu yaşam konsepti ile hem yatırım hem de oturum için cazip bir proje olarak öne çıkıyor. 4 bin 789'u konut olmak üzere işyerleri ile birlikte 5 bin 341 bağımsız bölümden oluşan proje, geniş meydanları, tiyatroları, uluslararası düzeyde modaya ev sahipliği yapabilecek 1453 metre uzunluğundaki caddesi, yanı başındaki orman alanı ve daha pek çok donatısıyla birlikte dünya ölçeğinde bir proje olma özelliği taşıyor. 2 ay önce başlanan Ağaoğlu Maslak 1453'de inşaat sahasında 2.5 milyon metrekarelik hafriyat yapıldı. Projede en yükseği 55, en düşüğü ise 21 katlı olmak üzere 24 kule bulunuyor.
 
Metrekaresi 10 bin liraya çıkacak
 
Projenin ilk satışa çıktığı zaman metrekare fiyatının 3 bin 900 lira olduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu " Şu anda fiyatlar 4400-5000 lira aralığında fakat proje bittiğinde ise bu rakamlar 10 bin liraya çıkacak. Bundan karlı çıkan şu anda alan yatırımcı müşteri olacak" dedi. Bodrum'da rotayı Araplar'a kırdı Bodrum'da 10 milyon metrekarelik arsada dev proje yapmayı planladıklarını anlatan Ağaoğlu "Bu projeyi Avrupa'ya yönelik hazırlamıştık. Ancak Körfez'den büyük ilgi görünce yönümüzü buraya çevirdik.
 
Leyla İlhan/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!
  • 29.06.2022 16:41

Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi!

Son dakika haberine göre Ali Ağaoğlu kalp krizi geçirdi, Ataşehir'de özel bir ha ...

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!
  • 23.11.2021 10:34

Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa villa hediye etti!

Üçüncü kez dede olan Ali Ağaoğlu, yeni doğan torununa Çekmeköy’deki projesi Ağao ...

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!
  • 10.10.2016 17:33

Ağaoğlu Maslak 1453 kampanya reklam filmi yayında!

Ali Ağaoğlu'nun rol aldığı Ağaoğlu Maslak 1453 reklam filmi yayında. Konutların ...

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!
  • 06.08.2016 15:18

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinin son durumu!

Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin şantiyesini basın mensuplarıyla birlikte gez ...

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!
  • 23.03.2016 17:02

Ali Ağaoğlu'nun gözüyle Central Park Bakırköy!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Central Park Bakırkö ...