maritbet girişmaritbet
Afrika'ya 250 bin konutluk proje!

Afrika'ya 250 bin konutluk proje!

İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi, Kenya pazarındaki payını artırmak için 01–04 Eylül tarihleri arasında bu ülkeye ticari heyetle gezi düzenleyecek.

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yapı Malzemeleri Komitesi, bir araştırmaya göre 2015 yılının en çok büyüyecek 3 ekonomisinden biri olması beklenen Kenya pazarı için atağa kalktı. Pazardaki payını artırmak isteyen komite, 01–04 Eylül tarihleri arasında bu ülkeye ticari heyetle gezi düzenleyecek.

İMMİB'ten konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Bloomberg'in yaptığı araştırmada 2015'in en çok büyüyecek 3 ekonomisinden biri olması beklenen Kenya pazarı için atağa geçti.

Sektörün çatı kuruluşlarından olan komite, bu kapsamda 01–04 Eylül tarihleri arasında Kenya'ya sektörel ticari heyet gezisi düzenleyecek. 2014 yılında bölgeye 45,1 milyon dolarlık ihracat yapan sektörün hedefi ise Kenya'dan aldığı payı çok daha yukarılara çıkarmak.

Açıklamada, Kenya pazarı hakkında değerlendirmeleri yer alan İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, Kenya'nın yapı malzemelerindeki ithalatının toplamda 650 milyon dolar olduğunu belirterek, sektörün Kenya'ya gerçekleştirdiği ihracatın çok düşük olduğunu bildirdi.

Urfalılar, 2013'te 55,2 milyar dolarlık bir gayri safi milli hasıla ile Afrika'nın en büyük dokuzuncu ekonomisi olan Kenya'nın, Bloomberg tarafından yapılan bir analizde 2015'te en fazla büyüyecek üçüncü ülke olacağının belirtildiğini kaydetti ve ülke nüfusunun yüzde 70'inin 35 yaş altı olduğu için bölgede sürekli yeni yatırıma ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.

"Kenya'nın ithalatından aldığımız payı yukarılara çekeceğiz"

Kenya hükümetinin yıllık 250 bin konut yapma projesi olduğunu bildiren Urfalılar, "Bu projeler Türk yapı sektörü için çok büyük fırsat" değerlendirmesinde bulundu.

Türk yapı sektörünün Kenya pazarından çok daha fazla pay alması için çabaladıklarının altını çizen Urfalılar, "Söz konusu ziyaret ile Kenya'nın ithalatından aldığımız payı çok daha yukarılara çekeceğiz. İhracatçılar üzerinde uzak algısı olan bu pazara komite olarak sektörün önde gelen firmalarının yer alacağı kısıtlı sayıdaki bir heyetle gitmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Kenya yatırım yapmak için doğru bir yer"

Urfalılar, Kenya'nın yatırım yapmak için Afrika'da ki en doğru lokasyonlarından biri olduğunu belirterek, bu ülkeye yatırım yapan firmalarının, 125 milyonluk Doğu Afrika Topluluğu (EAC) ve 406 milyonluk Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı'na (COMESA) ihracat yapma imkanına sahip olacağını aktardı.

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk yapı sektörü Avrupa için atakta!
  • 27.02.2016 17:06

Türk yapı sektörü Avrupa için atakta!

İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi, Paris Batimat'a 16 firma ile katıldı. ...

Afrika'ya 250 bin konutluk proje!
  • 12.08.2015 12:07

Afrika'ya 250 bin konutluk proje!

İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi, Kenya pazarındaki payını artırmak için 01–04 Ey ...

Almanya Bau Fuarı'nda Türk yapı malzemeleri vitrine çıkıyor!
  • 18.01.2013 11:50

Almanya Bau Fuarı'nda Türk yapı malzemeleri vitrine çıkıyor!

İMMİB'e bağlı çalışan Yapı Malzemeleri Komitesi, Türk yapı malzemelerini tanıtma ...