maritbet girişmaritbet
Adanus Park'tan sonra Adanus Tower geliyor

Adanus Park'tan sonra Adanus Tower geliyor

Kartal'da 180 dairelik Adanus Park projesi devam eden Çukurova Gayrimenkul, yine Kartal'da 32 katlı residence projesi Çukurova Adanus Tower'ı hayata geçirecek. Adanus Tower'da metrekare satış fiyatları 3 bin 250 TL‘den başlayacak

Kaynak: Bülent Yoldaş / Sabah Emlak

 
Rüştünü Adana'da ispat etti iddiasını İstanbul'a taşıyor
 

Adana ve Mersin'de 1993'ten bu yana bir çok lüks konut projesine imza atan Son Grup şirketlerinden Çukurova Gayrimenkul lüks konuttaki iddiasını İstanbul'a taşıyor. Çukurova Gayrimenkul & İnşaat, Kartal'da Enka İnşaat'tan satın aldığı arsa üzerinde Adanus Park projesine devam ederken bir yandan da yeni projelere hazırlanıyor. Şirket İstanbul'daki ikinci projesini yine Kartal'da Kartal Köprüsü yakınında yapacak. Çukurova Adanus Tower isminin düşünüldüğü proje 32 katlı lüks residence olarak projelendirildi. Gökhan Aktan Altuğ ve Tatsuya Yamamoto'nun kurucusu olduğu TAGO Mimarlık imzasını taşıyan Çukurova Adanus Tower yıl sonunda satışa çıkacak. Ruhsat aşamasında olan projede lansmana özel olarak metrekare satış fiyatlarının 3 bin 250 liradan başlayacağı açıklandı.

KARTAL'DA ÇUKUROVA ADANUS TOWER YÜKSELECEK
Son Grup İcra Kurulu Başkanı Cihangir Son, İstanbul'da lüks konut projeleri yatırımlarına devam edeceklerini, belirterek, olası İstanbul depremine karşı sağlam zeminlerde projeler yapacaklarını söyledi. Son, kaliteden asla asla ödün vermeyeceklerini vurguladı. Son, bir yandan Kartal'da 180 dairelik Adanus Park projesine devam ettiklerini ve Mart 2011'de daireleri teslim edeceklerini açıklayarak, Yine Kartal'da 32 katlı residence projesi Çukurova Adanus Tower'ın hazırlıklarını yaptıkları bilgisini verdi.

Projenin şu anda ruhsat aşamasında olduğunu kaydeden Son, projedeki daire satışlarına yıl sonunda yapacakları lansmanla başlayacaklarını, dairelerin metrekare başlangıç fiyatlarının da lansmana özel olarak 3 bin 250 lira olacağını kaydetti. Son, Çukurova Adanus Tower'ın Kartal köprüsü yakınında inşa edileceğini belirterek, projenin özel bir konuma sahip olduğunu ve metro istasyonuna 80 metre uzaklıkta yer aldığını anlattı.

Proje içinde 1+1, 2+1 ve 31 daire tipleri planladıkları bilgisini veren Son, dairelerde tavan yüksekliklerinin net 2.50 metre olacağını ayrıca, projede kapalı ve açık yüzme havuzu, Tenis kortları, Fitnes center, toplantı odaları, lobi ve 3 katlı kapalı otopark yer aldığına değindi.

Adanus Park'ta daire teslimleri Mart 2011'de
Çukurova Gayrimenkul & İnşaat'ın İstanbul'daki ilk projesi 180 dairelik Adanus Park projesi inşaatı da hızla devam ediyor.
TAGO Mimarlık'tan Gökhan Aktan Altuğ ile Tatsuya Yamamoto imzasını taşıyan Adanus Park Kartal TEM Bağlantı yolu üzerinde 10 bin metrekare üzerine inşa ediliyor. Projede daire teslimleri Mart 2011'de gerçekleştirilecek.
Cihangir Son, Adanus Park projesinin en son deprem yönetmeliğine uygun olarak, yüksek inşaat kalitesiyle inşa edildiğine değinerek, projede maksimum dayanımlı C-35 sınıfı beton ile sismik 3A inşaat demirinin kullanıldığını ve radye temel inşaat tekniğiyle yapıldığını kaydetti.

Yüzde 84'lük bölümü yeşil alanlara ayrılan projede, açık yüzme havuzu, güneşlenme terası, çocuk oyun parkı, yürüme parkurları, basketbol sahası, fitness center, hobi salonu gibi sosyal tesisler bulunuyor.

Depreme karşı kentsel dönüşümün önünü açmalıyız
İstanbul da 40-50 yaşında binaların çok olduğu eski semtlerin varlığına dikkat çeken Cihangir Son, Bağdat Caddesi, Üsküdar, Kadıköy, Okmeydanı gibi bölgelerde birçok binanın hızla yıkılıp, yenisinin yapılmasının olası deprem için en önemli hazırlık olacağını vurguladı.
Eski binalardaki her daire sahibinin rızasının gerekli olmasının müteahhitlerin bu dönüşüme hızlı katılımını engellediğine işaret eden Son şöyle konuştu:

"Bu uygulamanın yerine eski apartmanlarda çoğunluk kararının çıkması ile kararların alınmasının değişim ve dönüşüme hız katacağını kesin. Ayrıca dönüşüm yapılacak binalarda bir miktar imarı artırmak, eski ve niteliksiz binaları yıkıp depreme dayanıklı hale getirmek yeni yapılaşmanın önünü açar."
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz