maritbet girişmaritbet
Adanalı iş adamları Cezayir'den döndü

Adanalı iş adamları Cezayir'den döndü

Türkiye'nin Cezayir Ticaret Müşaviri Hasan Aslan, Cezayir Hükümeti'nin 2014 yılı içerisinde 2 milyon adet konut yaptıracağını ifade ederek, inşaat sektöründe faaliyet gösteren Türk firmalarını yatırıma davet etti

İnşaat, mobilya ve tekstil sektöründe faaliyet gösteren Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGID) üyesi bir grup Adanalı işadamları kente döndü. İlk olarak Cezayir'in başkenti Algeria'da incelemeler ve temaslarda bulunan işadamlarını partner kuruluş Medyatik Organizasyon temsilcisi M. Enes Kazak ve Cezayir'de 10 yıldan bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren Adanalı işadamı Özmert İnşaat Limited Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Tunç karşıladı. 

AGİD Başkanı ve Alpat Millenium sahibi Seyfettin Alpat, AGİD Genel Sekreteri Kamil Üzüm. Pırlanta Erciyes İnşaat Sahibi Muammer Beluk, Şekeroğlu Tekstil sahibi Cevdet Şeker, Uyum Elektrik sahibi Hakkı Polat, Şahin Tekstil sahibi Ahmet Şahin ve Hatice Şahin, Yağmur Mobilya Sahibi Yağmur Akkülah, Adana Express Lojistik'in sahibi Fatih Alpçogay, Selsa Tekstil sahibi Sabri Altunbağ, Yılmaz Plastik sahibi Remzi Kar, Ağaç ve Yaşam Mühendislik sahibi Bayram İspir, Uluğ İnşaat sahibi Necdet Uluğ ve Erda Mimarlık sahibi M. Ali Açıkel Türkiye'nin Cezayir Ticaret Müşaviri Hasan Aslan'la yemekli bir programda bir araya geldiler. 

Cezayir'in bakir iş alanları ile dolu olduğunu ifade eden Aslan, "Türk işadamları fırsatlar kaçmadan Cezayir'e gelmeli. 

Makina parkı için sıfır gümrük vergisi uygulanıyor. Enerji çok ucuz. Dolayısıyla üretim maliyeti düşük oluyor. Şirket kurmak için yüzde 49'u yabancı, yüzde 51 'i için Cezayir vatandaşı olma şartı aranıyor. 

Çok sayıda devlet destekleri var. Türk işadamlarının Cezayir'de güvenilirliği çok yüksek. Türkleri çok seviyorlar. Tarihi, kültürel ve coğrafi bağdan dolayı Türklere karşı yakınlıkları var" dedi. 

Cezayir'in ithalatının 40-50 milyar dolar seviyelerinde olduğunu da söyleyen Aslan, 'Tüketilen ürünlerin yüzde 90'ı ithal ediliyor. Üretim çok az olduğundan her sektörde başarılı olma ve kazanma şansı çok yüksek. Şu an Türkiye-Cezayir ticaret hacmi yıllık 5 milyar dolar civarında. 
Beyaz eşya, otomotiv ve yedek parça sektöründe çok fazla ihtiyaç var. Cezayir'de 66 inşaat firması faaliyet gösteriyor. Yıllık 1 milyar dolarlık iş yapıyorlar. Cezayir hükümeti 2014 yılı içerisinde 2 milyon adet konut yaptıracak. 

Bu sebeple, inşaat sektöründe faaliyet gösteren Türk firmalarını Cezayir'e bekliyoruz" diye konuştu. 
Cezayir'de yıl boyunca her sektörden fuarların düzenlendiğini de ifade eden Aslan, Türk yatırımcıların mutlaka bu fuarlara katılması gerektiğini söyledi. Cezayir'in çok iyi bir pazar olduğunu söyleyen Aslan, Türkiye Cumhuriyetinin, birçok sektör için Türk işadamlarının yurt dışına açılması ve yatarım yapması amacıyla yüzde 50 destek verdiğini de belirtti. 

AGİD heyetinde bulunan işadamlarının, Cezayir'le ilgili sorularını da cevaplandıran Türkiye'nin Cezayir Ticaret Müşaviri Hasan Aslan'a, AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Seyfettin Alpat teşekkür ederek plaket takdim etti.

Çukurova Press

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İŞKUR ağırlıklı olarak inşaat sektöründe iş imkanı sağladı!
  • 29.08.2018 16:44

İŞKUR ağırlıklı olarak inşaat sektöründe iş imkanı sağladı!

İŞKUR, bu yılın Ocak-Temmuz döneminde 12 bin 851 kişinin yurt dışında istihdamın ...

Cezayir'deki tarihi Keçiova Camisi açıldı
  • 10.04.2018 09:18

Cezayir'deki tarihi Keçiova Camisi açıldı

Cezayir Devlet Başkanı Abdulaziz Buteflika, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajans ...

Cezayir sanayiye yönelik yatırımlar bekliyor
  • 01.03.2018 10:04

Cezayir sanayiye yönelik yatırımlar bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir'de müjdesini verdiği 1 milyar dola ...

Tan Ailesi, Bella Maison markasıyla Türkiye'ye geri dönüyor
  • 15.11.2016 12:39

Tan Ailesi, Bella Maison markasıyla Türkiye'ye geri dönüyor

Cezayir'de mobilya üreten Tan Ailesi, Türkiye'ye ev tekstili işiyle geri dönüyor ...

Dünyanın en yüksek minareli camisinde son durum!
  • 07.05.2016 11:03

Dünyanın en yüksek minareli camisinde son durum!

Cezayir'de hayata geçirilen ve dünyanın en yüksek minaresine sahip olacak The Dj ...

Cezayir'deki Notre Dame D’Afrique büyük ilgi görüyor
  • 20.01.2014 14:55

Cezayir'deki Notre Dame D’Afrique büyük ilgi görüyor

Fransa'nın Cezayir'de sömürge yıllarında başkente hakim bir tepe üzerine inşa et ...