maritbet girişmaritbet
A’dan Z’ye Gayrimenkul Hukuku Kitabı raflarda yerini aldı!

A’dan Z’ye Gayrimenkul Hukuku Kitabı raflarda yerini aldı!

Avukat Ali Güvenç Kiraz’ın kaleme aldığı A’dan Z’ye Gayrimenkul Hukuku Pratik Bilgiler Kitabı, raflarda yerini aldı.

Emlaktasondakika.com Yazarı Avukat Ali Güvenç Kiraz, merakla beklenen yeni kitabı "A'dan Z'ye Gayrimenkul Hukuku Pratik Bilgiler Kitabı"nı kamuoyuna sundu.

Ülkemizin en önemli sektörlerinden birisi olan gayrimenkul sektörünün birçok bileşeni ile ülke ekonomisine önemli katkılar sunmaya devam ettiğini söyleyen Avukat Ali Güvenç Kiraz, bu süreçte sektörün birçok bileşeni ile büyüdüğünün görüldüğünü ifade etti ve sektör ve bilinmeyenlerle ilgili açıklamalarda bulundu:

"Gayrimenkul sektörünün öncüleri  taahhüt sektörüne sonra ülke içinde başarılı konut projelerine imza atan müteahhitler eklendi ve  Avrupa, Amerika ile yarışır hale gelen mimar ve mühendislerimiz yıldız-marka projeler ürettiler. 2000'li yıllar Türk Gayrimenkul sektörünün altın yılları olarak ortaya çıkmaya başladı. Bu dönemde adına emlakçı denilen ve hala bir lisanslı emlak müşavirliği yasaları olmayan maalesef kanunda adı tellal sonra simsar olarak değiştirilen insanların başarılı çalışmaları gözükmeye başladı.

Büyük emlak şirketleri sektöre yeni bir ivme kazandırdılar. Daha eğitimli daha bilgili emlak danışmanlarını gördük. Yine gayrimenkul ve inşaat sektörünün birçok bileşeni de gelişen teknoloji ve ülkedeki gelişimden etkilenerek kendilerini sektörünü gelişimine adapte ettiler. Yapı bileşenleri, yan sanayisi ciddi bir ivme ve innovasyon kazandı bu dönemde.

Bu büyüme elbette gayrimenkul sektörünün hukuksal anlamda da büyümesi anlamına geldi. Gayrimenkul Hukuku işte böyle bir dönemde birçok alan için bilinmesi gereken bir hukuk dalı olarak her yıl gelişti.

A'dan Z'ye Gayrimenkul Hukuku kitabı işte tüm bu gelişmenin ortasında pratik bilgi eksikliğinde olan emlakçılara, kendisine yol arayan genç hukukçular, yola çıkmış fakat pratik bilgi arayışı içerisindeki deneyimli avukat ve hukuk adamları ve daha da önemlisi pratikte gayrimenkul sektöründe yer alan ancak pratik bilgiye uzak gayrimenkul sektörü bileşenleri için yazılmıştır. 

Beta Yayınevi tarafından basılan A'dan Z'ye Gayrimenkul Hukuku-Gayrimenkul Hukuku Pratik Bilgiler kitabında bir avukat olarak teorik bilgiyi yılların bu konulara harcamış hocalarımıza bırakıp tamamen pratik bilgiler üzerinden ve soru cevap yöntemi ile kitabımı hazırlamaya çalıştım. Kısa bir tarihçe, ardından Gayrimenkul Hukuku Mevzuatını, Gayrimenkulün ne olduğu ve nasıl devredildiğini, istisnalarını, kimlerin gayrimenkul edinebileceklerini, Yabancıların Mülk alma esası olan Mütekabiliyeti (Karşılıklılık ilkesini), Tapuda gözüken tüm şerh ve beyanların ne anlama geldiğini, Kira hukuku, Kat mülkiyeti hukuku, Kentsel Dönüşüm Hukuku, İmar Hukuku, Tüketici Kanunu Ön Ödemeli Konut Satışları, Tapu Tahsis Hukuku, 2B Hukuku ve Gayrimenkul Hukukunda özel alanlar ile ilgili pratik bilgileri yazmaya çalıştım. Kitabın sonunda ise değindiğim konular ile ilgili mevzuatı koydum. "

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Apartman ve site aidatlarındaki artış neye göre hesaplanır?
  • 25.01.2023 13:24

Apartman ve site aidatlarındaki artış neye göre hesaplanır?

Gayrimenkul hukuku uzmanları ve tüketici dernekleri, apartman ve site aidat raka ...

Atıl gayrimenkuller ekonomiye kazandırılmalı!
  • 19.12.2015 16:08

Atıl gayrimenkuller ekonomiye kazandırılmalı!

AGK Hukuk Bürosu'ndan Ali Güvenç Kiraz, Türkiye'de atıl durumda milyarlarca dola ...

Ali Güvenç Kiraz'ın gözüyle kentsel dönüşüm
  • 16.05.2014 14:16

Ali Güvenç Kiraz'ın gözüyle kentsel dönüşüm

AGK Hukuk Bürosu sahibi Ali Güvenç Kiraz, Anahtar Proje tanıtımında kentsel dönü ...

Çimento neden zamlanıyor?
  • 23.09.2020 10:18

Çimento neden zamlanıyor?

ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık, çimentoda yaşanan fiyat artışlarıyla ...

TOKİ, yüzlerce konutu açık satış yöntemiyle satacak
  • 17.03.2020 09:36

TOKİ, yüzlerce konutu açık satış yöntemiyle satacak

Türkiye'nin hemen her yerinde her bütçeye uygun konutlar inşa eden TOKİ, uygun f ...