maritbet girişmaritbet
Abramoviç'in emlakçısı kulüp açıyor

Abramoviç'in emlakçısı kulüp açıyor

ABD'deki Golden Royale Real Estate şirketinin sahibi Türk emlakçı Korhan Kongaz, Türkiye'de 'Aristokratlar Kulübü' olarak nitelendirdiği ilk emlak projesine Yeşilköy'de başlıyor.

Kaynak: Dilek Taş / Sabah

 


Rus oligark Roman Abramoviç'e İstanbul'da villa satan, ünlülerin emlakçısı Korhan Kongaz, Yeşilköy'de sadece işadamlarına yönelik 'Aristokratlar Kulübü' inşa ediyor.

ABD'deki Golden Royale Real Estate şirketinin sahibi Türk emlakçı Korhan Kongaz, Türkiye'de 'Aristokratlar Kulübü' olarak nitelendirdiği ilk emlak projesine Yeşilköy'de başlıyor. Rus Abramoviç Roman Abramoviç'e İstanbul'da villa satan ve pek çok ünlünün emlak işlerine aracılık eden Kongaz'ın projesi havalimanına 800 metre mesafede yapılacak ve 'home-office' olarak inşa edilecek konutlar sadece üst düzey işadamlarına pazarlanacak. Kongaz, "İşadamları yabancı misafirlerini İstanbul trafiğine sokmadan burada ağırlayabilecek, toplantılarını burada yapabilecek" dedi.


MİAMİ TARZI EVLER
Projenin lokasyonunun çok önemli olduğunu söyleyen Kongaz, "Bugün iş görüşmeleri yapmak isteyen pek çok işadamı restoranlarda bu ortaklık görüşmelerini yapmak ve gözükmek istemiyor. Bu nedenle biz de havaalanından özel arabalarla alınıp 5 dakikada home ofislere getirilebilecek gerekirse de hemen geri dönebilecekleri şekilde konumlandırdık" diye konuştu. Hem ev hem de ofis olarak kullanılabilecek 230 butik home-office'den oluşacak projenin metrekaresi 4 bin dolardan satışa çıkarılacak. Yatırım miktarının ise 120 milyon dolar olacak projeyi mimar Metin Hepgüler çiziyor. Korhan Kongaz, arsayı kat karşılığı aldıklarını, projenin ise şu anda çizim aşamasında olduğunu söyleyerek "Miami tarzı bir mimari geliştireceğiz" diye konuştu.

Kongaz, yatırımın bir emlak projesinden çok bir iş kulübü şeklinde pazarlanacağını dile getirerek ABD'de ünlü işadamlarının üye olduğu ve yıllık giriş ücreti 1 milyon dolar olan iş kulüplerini örnek alacağını söyledi. Kongaz, "Bu iş kulüplerinde kartvizit paylaşmanın bedeli milyon dolar civarında. İşadamları bu kulüplerde birbiriyle tanışır ve pek çok ortaklık bu kulüplerde yapılır" dedi.

Projeyi sadece Türkiye değil ABD ve İngiltere'deki işadamlarına da pazarlayacağını söyleyerek talebin yüzde 50'si şu anda doldu" diye konuştu. Kongaz, eski ABD Başkanı Bill Clinton'ı projenin açılışına davet ettiğini söyledi. ABD'li emlak zengini Donald Trump'ı da projenin açılışına davet edeceğini söyleyen Kongaz ayrıca ABD'de iletişimde olduğu Rockefeller ailesi ve Rus oligark Roman Abramoviç gibi zenginleri de burada ev almaya davet edeceğini söyledi.


Havayolundan vazgeçti puro üretecek
Kongaz, sadece emlak değil başka alanlarda da işadamlarına hitap edecek markalar yaratacağını söyledi. Küba'da bir puro firması ile anlaşarak Golden Royale markalı puro Fransa ve Bulgaristan'da ise aynı marka ile şarap ürettireceğini söyledi. Krizden önce sadece Türkiye Miami arasında sefer yapacak bir özel havayolu kurmak için girişimlerde bulunduğunu ancak kriz nedeniyle bundan vazgeçtiğini söyledi. Kongaz, "İleride bu projemi hayata geçirebilirim" diye konuştu.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz