maritbet girişmaritbet
50 yıldır mobilyanın nabzını tutuyor

50 yıldır mobilyanın nabzını tutuyor

1997 yılında Bilkent Holding bünyesinde kurulan Tepe Home'un bugün, yurtiçi ve yurtdışında toplam 37 mağazası bulunuyor

Yıl sonuna kadar mağaza sayısını 40'ın üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Tepe Home Yönetim Kurulu Başkanı İlhan İl, Ankara OSB'de 300 bin metrekarenin üzerindeki arsaya fabrika ve lojistik merkezi yapmak üzere yatırım yapmayı planladıklarını belirtiyor. 

Mobilya sektöründe yarım asrı deviren Tepe Home, Türkiye'nin alanında ilk ve en büyük mağazalar zinciri oldu. 

Mobilya ve ev aksesuarı alanında faaliyet gösteren Tepe Home, ilk mağazasını 1998 yılında Bilkent Center Alışveriş Merkezi'nde açtı. Yurtiçi ve yurtdışında toplam 37 mağaza ve 130 bin metrekareyi aşan satış alanına ulaşan Tepe Home, mobilyaların yüzde 80'ini Ankara ve Eskişehir'de bulunan fabrikalarda birinci sınıf işçilik, malzeme ve kaliteyle üretiyor. 

Sektörün nabzını tutan öncü şirketlerden birisi olduklarını söyleyen Tepe Home Yönetim Kurulu Başkanı İlhan İl, "Ülkemizde aynı mekan içinde ve büyük alanlarda her türlü ev-ofis mobilyasıyla ev aksesuarının birlikte müşterilere sunulması uygulamasını başlatan bir markayız" diyor. 

İl, Tepe Home'un 1997 yılında Bilkent Holding bünyesinde kurulduğunu hatırlatıyor. Şirketin 1968 yılında kurulmuş olan Tepe Mobilya'nın devamı olduğunu dile getiren İl, Ekonomist'in sorularını yanıtladı. 

Ürün gruplarınız arasında neler var? 

Mobilyalarımızın yüzde 20'lik kısmını dünya trendlerini yansıtan en iyi firmalardan ithal ediyoruz. Aksesuar ürün grubumuz ise mutfak aksesuarları, hediyelik eşya, tekstil, banyo aksesuarları, aydınlatma ve halı ürünlerinden oluşuyor. 

2014 yılında neler yaptınız? 

Bugün itibariyle yıl içinde 8 mağaza açtık. Bunların üçü İstanbul Beylikdüzü, Masko ve Maltepe'de, diğerleri ise Çanakkale, Antakya, Edirne Uzunköprü, Ordu ve Almanya'da yer alıyor. Almanya Hamburg'da açılan mağazamız Avrupa'nın ilk Tepe Home mağazası özelliğini taşıyor. Yıl sonuna kadar mağaza sayımızı 40'ın üzerine toplam satış alanımızı ise 140 bin metrekarenin üzerine taşımayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda; Şanlıurfa, Mersin, Çorlu ve Malatya şehirlerinde açılacak yeni mağazalarımızın sözleşmeleri imzalandı. Yurt dışında büyüme çalışmalarımız da devam ediyor. 

Yeni planlarınız var mı, Tepe Home için Ankara'nın önemi nedir? 

Geçtiğimiz yıl Ankara'da OSB'nde arsa yatırımızı da tamamladık. 300 bin metrekarenin üzerindeki bu arsamızda Tepe Home fabrika ve lojistik merkezi olarak hizmet edecek bir yatırım yapılması planlanmaktadır. 

Ülkemizde mobilya sektörünün ekonomideki öneminden bahseder misiniz? 

Mobilya sektörü ülkemizde hızlı büyüyen ve ihracat fazlasıyla cari açığa katkı sağlayan önemli bir sektör. 

Giderek büyüyen inşaat sektörü kısalan mobilya yenileme süreleri, şehirleşme, çekirdek aileye geçiş, kişi başı gelirde artış, refah seviyesinin artışı, giderek artan eğitimli nüfus, mobilyada markanın ön plana çıkması ve yıllık 600 binin üzerinde evlilik gibi dinamiklerle birlikte istikrarlı bir büyüme seyir ediyor. Ülkemizde ortalama mobilya değiştirme sıklığı 8-9 yıl olarak değerlendiriliyor. 

Müşteri profili hakkında bilgi verir misiniz? 

Tepe Home, ürün gamı çok geniş olan bir marka. 40 bin adete yakın ürünün satışa sunulduğu bir alanda müşteri profilinizi belli bir segmentte sınırlamak doğru değil. Kaldı ki son 10 yılda kredi kartı kullanımının artması ve taksitli satıştan yararlanma oranının yüksek olmasıyla müşteri profillerinin ekonomik alım güçleri de değişkenlik gösteriyor. Bu yüzden her türlü alım gücüne sahip geniş bir kitleye hitap ediyoruz. 

Mağazalara göre konsept değişiyor mu? 

Her ürünün ağırlıklı olarak tüketildiği bölgeler farklı olabiliyor. Örneğin Ankara'da Bilkent mağazamızda 20 bin lira üzerinde mobilya satışının ciromuz içindeki ağırlığıyla İstanbul Yolu mağazamızdaki ağırlığı farklı oluyor. Aynı şehirde dahi bu farklılık varken Anadolu'ya ve yurt dışına yayılınca bunu hissetmemek ve bu dönüşümü yapmamak mümkün değil. 

Ekonomist

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tepe Home ile genç odalarını yenilemenin tam zamanı!
  • 08.07.2022 23:13

Tepe Home ile genç odalarını yenilemenin tam zamanı!

Her zevke ve ihtiyaca hitap eden geniş ürün yelpazesiyle öne çıkan Tepe Home, dü ...

Tepe Home, 2022 sezonu bahçe koleksiyonuyla dikkat çekiyor
  • 23.05.2022 16:45

Tepe Home, 2022 sezonu bahçe koleksiyonuyla dikkat çekiyor

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelişi ile bahçe mobilyalarına olan ilgi her ...

Tepe Home'dan yüzde 25 indirimle evinizi ve bahçenizi yenileme fırsatı!
  • 13.05.2022 17:21

Tepe Home'dan yüzde 25 indirimle evinizi ve bahçenizi yenileme fırsatı!

Tepe Home mobilyalara ek olarak, evlerin konforunu açık alanlara taşıyan bahçe m ...

Tepe Home'dan Anneler Günü'ne özel indirim
  • 02.05.2022 00:00

Tepe Home'dan Anneler Günü'ne özel indirim

Tepe Home, anneler gününe özel ekstra %10 indirim kampanyasıyla müşterilerini mu ...

Tepe Home'dan bahçe ve balkonlara özel dekorasyon önerileri!
  • 23.04.2022 10:42

Tepe Home'dan bahçe ve balkonlara özel dekorasyon önerileri!

Tepe Home, bahçe ve balkonların dekorasyonunda mobilya seçmenin püf noktalarını ...

Tepe Home'da estetik ve konfor bahçelere taşındı
  • 29.03.2022 10:18

Tepe Home'da estetik ve konfor bahçelere taşındı

Yaza doğru yaklaşırken bahçe mobilyalarına olan ilginin arttığını söyleyen Tepe ...