maritbet girişmaritbet
38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul açıldı!

38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul açıldı!

Yapı sektöründe iş fırsatları için buluşma noktası 38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul başladı.

Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük buluşması, 38. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul kapılarını açtı. Fuarın açılışı, YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, ITE Group Plc. Bölge Direktörü Vincent Brain, Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev, Kazakistan İnşaatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Omari Kharbedia ve Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası İnşaat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Abilman Dassanov tarafından yapıldı. 

Bu yıl %20 büyüyerek 100.000 m2 14 salon ve açık alanda, 1.250 üretici firmanın yer aldığı fuarda, 17.400 ürün, teknoloji ve hizmet sergilenecek. 25 Nisan Cumartesi akşamına kadar açık olacak Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul en son yenilik ve teknolojileri barındıran ürün çeşitliliği, uluslararası etkinlikleri ve yarattığı iş fırsatları ile bu yıl da sektörün zirvesi olacak. Fuarda 111.000'i aşkın ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor.

yapı fuarı

Açılış töreninde ayrıca Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” ile yapı sektöründe yılın en iyi ürünü ödüllendirildi.

Fuarın İş Geliştirme Platformu etkinliklerinden Konuk Ülke Projesi'nde bu yıl Kazakistan ağırlanıyor. 22 Nisan 2015, Çarşamba günü, fuar alanında gerçekleştirilecek “Türkiye - Kazakistan İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri” iki ülkeden konunun ilgililerini bir araya getirecek.

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, Dünyanın en büyük beş yapı fuarından biri olan ve “Türkiye'nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliği taşıyan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul açıldı. 38 yıldır yapı dünyasının uluslararası buluşma noktası olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'un açılışı, YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, ITE Group Plc. Bölge Direktörü Vincent Brain, Kazakistan Cumhuriyeti Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev, Kazakistan İnşaatçılar Birliği Başkan Yardımcısı Omari Kharbedia ve Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası İnşaat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Abilman Dassanov tarafından yapıldı. 
21 - 25 Nisan tarihleri arasında ziyarete açık olan fuar %20 büyüyerek 100.000 m2 14 salon ve açık alanda, 1.250 üretici firmanın katılımıyla gerçekleşecek. 17.400 ürün, teknoloji ve hizmetin sergileneceği fuarı, 111.000'i aşkın kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor. Tüm dünyada yapı sektöründe en büyük beş fuardan biri olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, “Türkiye'nin de içinde bulunduğu Balkanlar, BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliğini taşıyor.

İş Geliştirme Platformu, Uluslararası İşbirlikleri ve İhracatın Geliştirilmesine Yönelik Adımlar

Fuarın İş Geliştirme Platformu kapsamında bu yıl “Konuk Ülke” olarak belirlenen Kazakistan, özellikle yurtdışı müteahhitlik ve inşaat malzemeleri sanayisi bakımından Türk inşaat sektörü için en önemli pazarlar arasında yer alıyor. YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, Türkiye'nin ilk ihtisas fuarını gerçekleştiren ve 38 yıldır Türk yapı sektörünün en büyük organizasyonları olan ‘Yapı Fuarları – Turkeybuild'ı düzenleyen YEM Fuarcılık'ın değişmez hedefinin yapı sektörü için yeni pazarlar yaratılmasına ve iş hacminin artırılmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Başer bu çerçevede Fuarın İş Geliştirme Platformu'nun bu yıl çalışmalarını ‘Konuk Ülke Kazakistan Projesi' ile sürdürdüklerini belirtti.

YEM Fuarcılık tarafından hazırlanan Kazakistan raporuna göre; ülkenin inşaat harcamaları 2014 yılında yüzde 8,4 büyürken, aynı yıl inşaat harcamalarının büyüklüğü ise 15,17 milyar dolar olarak gerçekleşti. Kazakistan'ın inşaat harcamalarında büyümenin hızlanacağı, 2020 yılına kadar yıllık ortalama yüzde 13 büyüyeceği ve 2020 yılında 30 milyar dolara ulaşılacağı öngörülen raporda, Türkiye'nin en önemli ticari ortaklarından Kazakistan'ın Türk inşaat sektörü açısından büyük potansiyel taşıdığı vurgulanıyor.

“Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri” bu yıl 42 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek! 

Fuarın İş Geliştirme Platformu etkinliklerinden biri olan ve T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) ile birlikte organize edilen “Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri” bu yıl 42 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek. ABD, Afganistan, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Belçika, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Fas, Fransa, Gürcistan, İran, Irak, İtalya, İspanya, İsveç, Kanada, Kazakistan, Kırgızistan, Kolombiya, Kosova, Lübnan, Makedonya, Meksika, Mısır, Özbekistan, Peru, Polonya, Rusya, Romanya, Suudi Arabistan, Sudan, Sırbistan, Şili, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan'dan katılacak firma yetkilileri, Türk yapı sektörü malzeme üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya getirilecek.

Fuarın İş Geliştirme Platformu, Uluslararası İşbirlikleri ve İhracatın Geliştirilmesine Yönelik Adımlar…

38.YAPI FUARI - TURKEYBUILD İSTANBUL kapsamındaki İş Geliştirme Platformu, çeşitli etkinliklerle bu yıl da katılımcı firmalara, sektöre ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak. Platform bu yıl faaliyetlerini; “Konuk Ülke Kazakistan Projesi”, “Türkiye - Kazakistan İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri” ve “Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri” olarak sürdürecek.

Yapı sektöründe yılın en iyi ürünü seçildi!  “Altın Çekül” ödülü sahibini buldu…

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen ve Türk yapı sektöründe yılın en iyi malzemesini belirleyen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Açılış Töreni'nde sahibini buldu. Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. “Smart Edge, İnce Kesitli Lavabo” isimli yapı ürünü ile 2015 Altın Çekül Yapı Ürün Ödülü'ne değer görüldü.

Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri…

Yapı Fuarları - Turkeybuild'in bir geleneği olan Altın Mıknatıs Stand Tasarım Ödülleri bu yıl da fuar kapsamında düzenlenen törenle sahiplerini bulacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

40. Turkeybuild İstanbul Yapı Fuarı başlıyor!
  • 04.03.2017 09:15

40. Turkeybuild İstanbul Yapı Fuarı başlıyor!

YEM tarafından bu yıl 40'ıncı kez düzenlenecek olan Turkeybuild İstanbul Yapı Fu ...

35. Yapı Fuarı, sektörü bir araya getirdi
  • 12.05.2012 14:39

35. Yapı Fuarı, sektörü bir araya getirdi

35. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul, sektörün devlerini Tüyap Fuar Merkezi’nde b ...

43. Yapı Fuarı'nda 1 milyar euroluk iş hacmi yakalandı!
  • 13.04.2021 14:48

43. Yapı Fuarı'nda 1 milyar euroluk iş hacmi yakalandı!

Turkeybuild Istanbul’u toplamda 16.899 kişi ziyaret ederken, bu rakamın yüzde 17 ...

41. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul kapılarını açıyor
  • 07.05.2018 13:31

41. Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul kapılarını açıyor

41. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, 8 Mayıs Salı günü, Tüyap Fuar ve Kongre M ...

Kuzey Afrika ile Katar, Yapı Fuarı'yla Türkiye'ye geliyor
  • 03.03.2017 13:25

Kuzey Afrika ile Katar, Yapı Fuarı'yla Türkiye'ye geliyor

40. yılını kutlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bu yıl Kuzey Afrika Bölge ...

Turkeybuild, inşaat sektörünü bir araya getiriyor!
  • 07.08.2016 11:09

Turkeybuild, inşaat sektörünü bir araya getiriyor!

Ekim ayında Ankara'da, Kasım ayında ise İzmir'de yapılacak Turkeybuild fuarları, ...