maritbet girişmaritbet
34. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul açıldı

34. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul açıldı

34. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul açıldı. 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuar bu yıl, iki yeni etkinliği de beraberinde getiriyor: “Konuk Ülke Rusya” Projesi ve “EKODünya Fuarı”…

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 34.'sü düzenlenen Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul, T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Almanya Federal Cumhuriyeti İmar Bakanı Dr. Peter Ramsauer ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş tarafından sektör liderlerinin katıldığı törenle açıldı. 27 Nisan – 1 Mayıs 2011tarihleri arasında, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi/ Büyükçekmece'de düzenlenen ve her geçen yıl büyüyerek sektöre olan katkısını büyüten fuar bu yıl, binlerce ürün çeşidi, yeni teknoloji ve hizmeti; 81.000 m2 alanda, 1.100 katılımcı firma ve 110.000 ziyaretçiyle buluşturuyor. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul,“Türkiye'nin de içinde bulunduğu Balkanlar, Rusya ve BDT ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı” olma özelliğini taşıyor.

Fuarın açılında konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türk yapı sektörünün uluslararası alanda tanıtımına, sektörün ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'un köklerinin 34 sene öncesine dayandığına dikkat çekerek, "Doğan Hasol Hocamızın o günkü öngörüsünü bir defa daha takdir edilmesi gerektiğini huzurlarınızda ifade etmek istiyorum" dedi.

"2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi amaçlıyoruz"

Yaşanan uluslararası finans krizine rağmen inşaat sektörünün 2010 yılında büyüdüğünü aktaran Demir, sektörün toplam GSMH içerisinde 1. sırayı aldığını vurgulayarak inşaat sektöründe yaşanan büyümenin kendisiyle ilişkili sektörleri de canlandırdığına dikkat çekti. İnşaat sektörünün, ekonominin hızlı büyüme veya şoklarına karşı regüle edici bir sektör olduğunu belirten Demir, Fuarda konuk ülke olarak Rusya'nın bulunmasının çok anlamlı olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmasında Türkiye'yi inşaat teknolojileri alanında bir üs haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Bakan Demir, bu anlamda komşu ülkeler ve Almanya ile işbirliklerini geliştirme imkanlarına değindi ve hükümetin, 2023 yılı vizyonu kapsamında inşaat sanayi ürünleri ihracı, yurtdışı müteahhitlik hizmeti ve inşaat alanında kamu yatırımlarını arttırmaya yönelik hedeflerine vurgu yaptı. 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekleyen Demir, "Buna en çok katkıyı sağlayacak olan inşaat sektörü olacak. Dolayısıyla bizim markalaşmada teknoloji geliştirmede, nitelikli kaliteli, dünyanın her yerine satılabilir, rekabet gücü yüksek ürünleri üretmede büyük bir hedefimiz var'' dedi.

 

"Turkeybuild sadece Türkiye'ye değil, Ortadoğu, Avrupa ve Rusya'ya da bakan bir pencere"

Açılışta konuşan Almanya Federal Cumhuriyeti İmar Bakanı Dr. Peter Ramsauer ise, "Bölgenin en büyük yapı fuarından söz ediyorum, bu fuarı mevkidaşım Mustafa Demir ile açmak büyük bir onur" diyerek sözlerine başladı. Bu tür uluslararası fuarların sadece ürünlerin sunumu amacıyla hazırlanmadığına dikkat çeken Ramsauer, fuarların hem yön bulmak hem de konu ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak ve aynı zamanda ülkelerarası irtibatı kurmak kapsamında önem teşkil ettiklerini ifade etti.

Türkiye'nin geniş bir işbirliği ağı içerinde bulunduğunu belirten Ramsauer, fuarın uluslararası bir vitrin olarak değerlendirilebileceğini aktararak, geleneksel olarak Türk-Alman ilişkilerinin sağlam temeller üzerine kurulduğunu anlattı.  Ramsauer, "Biz de bu ilişkileri sağlamlaştırmak üzere buradayız. Ben Almanya'nın imar, iskan ve ulaştırma bakanı olarak işbirliklerimizin bu alanlarda da gelişmesini istiyorum. Birinci Boğaz Köprüsü'nün inşaatında Alman mühendisler, mimarlar planlamaya katılmıştı. Bunun devamının gelmesini istiyoruz " dedi.

"Yapı sektöründe Türkiye, üretim üssünden teknoloji üssüne dönüşmeli"

34. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'un açılışında konuşan, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş  sözlerine "Türkiye'de yapı sektörü ile Yapı Fuarı bütünleşti" diyerek başladı ve artık Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'un konuk ülke projesiyle beraber sadece Türkiye'nin değil, bölgenin en önemli fuarı haline geldiğini ve söz konusu fuarın yapı sektöründe sürdürülebilir büyümenin olmazsa olmaz temel yapı taşı olduğunu ifade etti. Yapı sektörünün müteahhitlik ile olan ilişkisine de dikkat çeken Yalçıntaş, dünyanın en büyük 255 müteahhitlik firması arasında 33 Türk firmasının bulunduğunu aktararak, "Bugün biz yapı sektörü alanında dünya oyuncusuyuz" dedi. Bu anlamda artık bir sonraki adımı atmanın gerekli olduğunu vurgulayan Yalçıntaş, "Yapı sektöründe Türkiye, üretim üssünden teknoloji üssüne dönüşmeli, YEM gibi bilgi merkezi üretimine geçmeli" dedi.

"Yapı alanında etkinlik gösteren 'bilgi merkezi' bu fuarda yine bir bilgi platformu olarak yer alıyor"

Yapı-Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Hasol, ilk Yapı Fuarı'nın 1978 senesinde İstanbul Spor ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildiğini, o dönemden bu yana sektörün büyüdüğünü ve söz konusu fuarın da sektörle birlikte büyüdüğünü ifade etti.

Konuşmasında Yapı-Endüstri Merkezinin kuruluşu amacına da değinen Hasol, "Yapı-Endüstri Merkezi 1968 senesinde bir bilgi merkezi olarak kuruldu. Kendimizi geliştirdik ve bugünlere geldik. Yapı alanında etkinlik gösteren 'bilgi merkezi' bu fuarda yine bir bilgi platformu olarak yer alıyor" dedi. 'Konuk Ülke Rusya' projesinin bu yıl bir ilk olduğuna dikkat çeken Hasol, "Fuar boyunca ikili görüşmeler ve firmalararası ilişkiler önem taşıyor" dedi.

"Fuarın kurulmasının 1 hafta, hazırlanması 1 yıl, marka değerinin oluşması ise 34 yıl"

Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Barış Onay,ise açılışta yaptığı konuşmada Türk yapı sektöründe meydana gelen büyük atılıma dikkat çekerek söz konusu atılımın uluslararası bir niteliğe sahip olduğunu belirtti. Onay, bu kapsamda pek çok uluslararası işbirliğine imza atıldığını ve atılacağını ifade ederek, fuarın kurulmasının 1 hafta, hazırlanmasının 1 yıl, marka değerinin oluşmasının ise 34 yıl sürdüğünü söyledi.

Açılış Töreninde ayrıca yapı sektöründe yılın en iyi ürünü de seçildi

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından 1991 yılından bu yana düzenlenen Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü” ile Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da Türk yapı sektörünün en iyi yapı malzemesi de seçildi. Altın Çekül “Yapı Ürün Ödülü”ne Seranit DLC Yeni Nesil Seramik Isıtıcı Sistemi ürünü ile Seranit firması değer bulunurken, Gümüş Çekül “Yapı Ürün Ödülü”nü de “Sukar Düzayak Duş Sistemi” ürünü ile Sukar firmasına verildi.      .

 

Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da iki büyük yenilik!

Fuarın “İş Geliştirme Platformu” kapsamında bu yıl katılımcı firmalara ve sektöre dolayısıyla, Türkiye ekonomisine fayda yaratacak iki büyük yenilik gerçekleştiriliyor:

 

Konuk Ülke Rusya projesi:Yapı Fuarı İş Geliştirme Platformu kapsamında sektörün bölgedeki etkinliğini artırmak için bu yıl ilk kez “Konuk Ülke Projesi” gerçekleştiriliyor. Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul bu yıl konuk ülke olarak Rusya Federasyonu'nu ağırlıyor. Bu kapsamdaki fuar öncesinden başlayan  ve fuar sırasında da devam eden karşılıklı iş görüşmeleri, Rusya ve BDT pazarlarını hedefleyen özel etkinlikler, uzman görüşlerinin paylaşılacağı özel oturumlar ve iki ülke iş adamlarının yatırım tecrübelerini paylaştığı etkinlikler düzenlendi. Projenin Türkiye ile Rusya arasındaki yapı malzemeleri ticaret hacmini artırması, müteahhitlik hizmetlerine hız ve kapsam kazandırarak, bu çalışmaların gelişmesine katkıda bulunması hedefleniyor.

 

EKODünya Fuarı: Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul ile birlikte bu yıl ilk kez düzenlenen EKODünya Fuarı'nda, çevre dostu binalar, malzemeler, teknolojiler, alternatif enerji ve iklimlendirme sistemleri tanıtılıyor. EKODünya Fuarı, çevreye duyarlı yapılaşmanın uygulanabilirliğini göstermek amacı ile özel bir alanda etkinlikleri ve malzeme sergilemeleri ile yer alıyor.

 

EKODünya Fuarı'nda yer alan özel etkinlik alanında Türkiye'de sürdürülebilirlik alanında çalışan sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri ve firmalar konu ile ilgili gelişmeleri; yeni yaklaşım, teknoloji ve uygulamaları ziyaretçiler ile paylaşıyorlar. EKODünya Etkinlik Alanı'nda, sürdürülebilirlik perspektifinde fuar süresince; ulaşımdan, enerjiye, tasarımdan, planlamaya kadar pek çok konu başlığında etkinlik düzenleniyor.

 

Türk Yapı Sektörünün ve Bölgenin En Büyük Fuarı

Sektörün en büyük yerli ve yabancı firmalarını bir araya getirecek olan Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul'u, 2010 yılında103 bin 848 kişi ziyaret etmişti. Geçen yıl ayrıca 87 farklı ülkeden yabancı ziyaretçiyi ağırlayan fuarda bu yıl yabancı ziyaretçi sayısının artması bekleniyor.

 

Fuara Yerli ve Yabancı Alım Heyetlerinin İlgisi Artarak Devam Ediyor!

Fuarın “İş Geliştirme Platformu” kapsamında gerçekleştirilen diğer etkinlikler ise yerli ve yabancı alım heyeti programları. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) işbirliği ile, 56 ülkeden gelen yabancı alım heyetinin Türk yapı malzemesi üreticileri ile birebir buluşması sağlanıyor. ABD, Almanya, Arjantin, Arnavutluk, Azerbaycan, BAE, Dubai, Bahreyn, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Etiyopya, Fas, Filipinler, Güney Afrika, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İsrail, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kore, Kuveyt, Libya, Lübnan, Makedonya, Malezya, Mısır, Moldova, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Senegal, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Şili, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yemen, Yunanistan'dan katılacak alım heyetleri daha önceki yıllarda olduğu gibi, Türk Yapı Sektörü'nün uluslararası alandaki faaliyetlerine olumlu katkılar sağlayacak.

 

Ayrıca, ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbirleri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artması amacıyla fuar kapsamında düzenlenen“Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı” da devam ettirilen çalışmalar arasında yer alıyor. Türkiye genelinden Mimarlar Odası, Sanayi ve Ticaret Odası, Mühendisler Odası, İş Adamları Birlikleri başkan ve alım heyetlerinden oluşan meslek komiteleri Yapı-Endüstri Merkezi'nin organizasyonu ile fuarın davetlisi olarak katılım sağlıyor.

 

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul Rehberi'ne Iphone ve Ipad'den ulaşılabilecek! 

Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul mobil uygulamaları, ziyaretçilerin fuara rahat ulaşılabilmesini sağlıyor, fuarın gezilebilmesini kolaylaştırıyor. Ziyaretçilerin Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul'un yarattığı iş olanaklarını en verimli şekilde kullanabilmesi ve 2011'de %30 büyüyen fuarın daha rahat gezilebilmesi için yapılan uygulamada; 

·         Serbest Giriş Kartı

·         Fuara Ulaşım ve Yerleşim Planı (Ücretsiz Otobüs Durakları, 12 Salon ve Açık Alan )

·         Ürün/Marka ve Firma isminden katılımcıya erişim

·         Ziyaret Edilecek Firma planlaması 

gibi birçok fonksiyon bulunuyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz