maritbet girişmaritbet
3. Havaalanı çalışanları kiralık ev bulmakta zorlanıyor

3. Havaalanı çalışanları kiralık ev bulmakta zorlanıyor

Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, 3. Havalimanı bölgesinde konut kira fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyledi.

3.Havalimanı çalışanları kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Geçtiğimiz günlerde havaalanını ziyarette bulunan Başbakan Binalı Yıldırım, havaalanının ilk etabın 29 Ekim 2018'de açılacağını ve 100 bin kişiye istihdam sağlayacağını söylemişti. 

Açıklamanın ardından havaalanının çevresinde bu kapasiteyi kaldıracak konut olmaması çalışanlar tarafından paniğe neden oldu. 3.Havalimanı çalışanları kiralık ev bulmakta zorlanıyor. 

FİYATLARDA YÜZDE 30 ARTIŞ BEKLENİYOR

3. Havalimanı inşaatının hızla ilerlemesini fırsat bilen arsa ve konut sahipleri talebin yoğun olmasından dolayı yatırımlarını beklemeye aldı. Büyük inşaat firmalarının bölge için hazırladıkları projelerin de hayata geçmesi ile arsa, konut ve kira fiyatlarının yüzde 30 oranında artması bekleniyor.

Havayolu personeline ucuz ve konforlu konut üretmek için kurulan Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, talebin çok olmasından dolayı bölgede arsa fiyatlarının dolayısı ile de konut kira fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyledi. 

Yeterli konuta ulaşıncaya kadar artış trendinin devam edeceğinin altını çizen Çavuş, “Kooperatif olarak yola çıkarken ekip arkadaşlarımız için ucuz ve kaliteli bir yaşam oluşturalım diye başladık ama geldiğimiz noktada önemli bir yatırım olarak karşımıza çıktı” dedi. 

Çavuş, " Projemizin ilk etabında 300 konut yapmayı planlıyorduk. Bu konutların satışında da sadece havayolu personeline öncelik tanıyacaktık. Ancak 3. Havalima'nın bu kadar hızlı ilerlemesi ve fiyatların sürekli artmasından dolayı çok ciddi bir talep oluştu. İlk etap için 300 konut ve sadece havayolu çalışanları prensiplerimiz devam ediyor ama ikinci etap için belirlediğimiz tarihi biraz öne çekebiliriz" ifadesinde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

3. Havaalanı çalışanları kiralık ev bulmakta zorlanıyor
  • 15.07.2017 16:00

3. Havaalanı çalışanları kiralık ev bulmakta zorlanıyor

Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, 3. Havalimanı böl ...