maritbet girişmaritbet
28 milyon metrekare üretimle büyüyor

28 milyon metrekare üretimle büyüyor

Yer karosu, duvar karosu, sırlı granit, teknik granit, dış cephe kaplaması ve yapı kimyasalları ürünleri ile Türkiye’nin önde gelen firmaları arasında yer alan Seramiksan, 2011 yılını %30’luk ihracat payıyla kapatarak büyümesini sürdürdü

Yer karosu, duvar karosu, sırlı granit, teknik granit, dış cephe kaplaması ve yapı kimyasalları ürünleri ile Türkiye'nin önde gelen firmaları arasında yer alan Seramiksan, 2011 yılını %30'luk ihracat payıyla kapatarak büyümesini sürdürdü.

2012'de de geniş ürün yelpazesi ve 28 milyon m2‘lik üretim kapasitesiyle istikrarlı bir yükseliş hedefleyen Seramiksan Satış ve Pazarlama Grup Başkanı Bülent Şamlı ile firmanın bu yılki planlarını konuştuk.

 2012 ürünlerini anlatır mısınız?

Yenilikçi yaklaşımımız ile 2012'de de sektörün önde gelen üreticilerinden biri olmaya devam edeceğiz. Özellikle Nano teknoloji uygulayarak ürettiğimiz granit üretiminde bu yıl farklı ürünlerle tüketicilere çok farklı seçenekler sunarak sınırsız tasarım imkânları oluşturacağız. Bu alanda özellikle Souble Salt ile Semi ve Full Lappato ürünler ile yapılarda farklılık arayan mimarlara ve üst segmentte konut ve ticari alan üreten Türkiye'nin önde gelen inşaat firmalarına farklı çözümler öneriyoruz.

Özellikle Full Lappato ve parlak serilerimiz ile kullanıcılarımıza; leke tutmayan, hijyenik, anti bakteriyel ve temizlenmesi kolay yüzeyler sunuyoruz. Yine trend ürünler olarak adlandırdığımız, İtalya ile İspanya'daki en son modayı yansıtan yer ve duvar karolarımız, bunları tamamlayan dekor ve bordürler 2012'de de ürün portföyümüzde yer alacak. Bu koleksiyonumuz Türkiye genelinde 200'ün üzerindeki Seramiksan showroomlarında tüketicilerin beğenisine sunulacak. Önümüzdeki dönemde ıslak hacim olarak adlandırılan, özellikle banyolarda kullanılan tüm ürünler Seramiksan bünyesinde yer alacak.

Unicera hakkındaki görüşleriniz?

Unicera Fuarı da Türk seramik sektörünün uluslararası rekabet gücünü sergilediği en önemli platformlar arasında yer alıyor. Bu açıdan Unicera seramik sektörünün lokomotiflerinden biri haline geliyor. Dünya seramik sektörüne İstanbul'u bir cazibe merkezi haline getirebilmek için biz sektör profesyonellerine ve fuarlara büyük görevler düşüyor. Fuar özellikle son yıllarda tüm üreticiler için bir hazırlık, portfoy yenileme, yeni ürünleri sezona hazırlamak için bir fırsat da oluşturdu.

Önümüzdeki yıllarda yabancı ziyaretçi sayısının hızla artacağına inanıyorum. 18 Mart'a kadar sürece Unicera Fuarı'nda yerimizi alacağız.

2012 plan ve hedefleriniz nedir?

Yeni teknolojilere ve marka bilinirliği çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Bu çalışmaların yanında ihtiyaç duyulan her konseptte ürettiğimiz özel ürünlerimizi Türkiye'nin her bölgesinde açacağımız showroom'lar ile tüm Türkiye'ye ulaştırmayı planlıyoruz. Özellikle teknik porselen karolarda yaptığımız ve devam eden yatırımlarımızın tamamlanması ile yeniliklerin öncüsü olmayı sürdüreceğiz.

Haber Türk
Necmi Çiçekçi

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Seramiksan, en yeni serilerini İtalya’da sergiliyor
  • 27.09.2022 17:19

Seramiksan, en yeni serilerini İtalya’da sergiliyor

26-30 Eylül 2022'de İtalya’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük seramik fuarı C ...

Seramiksan ve VOQ işbirliği ile banyolara İtalyan dokunuşu
  • 03.09.2022 13:39

Seramiksan ve VOQ işbirliği ile banyolara İtalyan dokunuşu

Kullanıcı dostu, inovatif ve hijyenik mobilyalar ile bireylerin kendilerini yans ...

Seramiksan, teras ve balkonları konforlu ve güvenli alanlara dönüştürüyor!
  • 18.07.2022 10:47

Seramiksan, teras ve balkonları konforlu ve güvenli alanlara dönüştürüyor!

Geç gelen yaz aylarını fırsat bilenler kendini doğaya bırakırken, tatile gitmeye ...

Seramiksan karo ve vitrifiye ürünleriyle minimalist banyolar!
  • 23.06.2022 11:27

Seramiksan karo ve vitrifiye ürünleriyle minimalist banyolar!

Ev sahibi olmak isteyenlerin %50’sinden fazlası alacakları evin tarzlarını yansı ...

Küresel ev dekorasyon pazarı 900 milyar doları zorlayacak!
  • 28.05.2022 17:37

Küresel ev dekorasyon pazarı 900 milyar doları zorlayacak!

Evde geçirilen sürenin artmasıyla yükselişe geçen dekorasyon sektörü, yapı ürünl ...

Seramiksan doğayı dekorasyon trendlerine taşıyor!
  • 14.05.2022 17:33

Seramiksan doğayı dekorasyon trendlerine taşıyor!

Pandemide artan doğa özlemi, yaz ayları yaklaşırken dekorasyon trendlerine dönüş ...