maritbet girişmaritbet
24 GPY ve Al-Zamil Grup anlaşma imzaladı

24 GPY ve Al-Zamil Grup anlaşma imzaladı

Körfez Ülkeleri’nden önemli yatırımcıların katıldığı 10.Gayrimenkul Fuarı ve Arap Türk Zirvesi ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açılışını yaptığı zirve Türkiye için de tarihi bir güne ev sahipliği yaptı. Yakın zaman içerisinde Türkiye'nin ilk Gayrimenkul Yatırım Fonu'nu kuran 24 GPY, zirvenin ilk günü Suudi Arabistan'ın köklü şirketlerinden Al-Zamil Grup ile Türkiye'nin en büyük uluslararası Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun kurmak üzere anlaşma imzaladı.

gayrimenkul fonu

İmza töreninde konuşan 24 GPY Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay “Kısa bir süre önce Türkiye'nin ilk Gayrimenkul Yatırım Fonu'nu Primo'yukurmuş ve bunu kamuoyuyla paylaşmıştık. Bugün ülkemiz açısından tarihi bir gün daha yaşıyoruz. Uzun zamandır görüştüğümüz Suudi Arabistan'ın en büyük şirketlerinden biri olan Al-Zamil Grup ile Türkiye'nin en büyük uluslararası Gayrimenkul Yatırım Fonu'nu kurmak üzere anlaşma imzalıyoruz. Uluslararası yatırımcılar güvenli ve şeffaf yapısı, getirisinin yüksekliği nedeniyle gayrimenkul yatırım fonlarını oldukça cazip buluyorlar.Ayrıca fonların profesyoneller tarafından yönetildiğini yani birikiminin doğru ve emin ellerde olduğunu düşünüyorlar. Bu nedenle gayrimenkul yatırım fonları ülkemize yatırım yapmak isteyen yatırımcılar açısından çok güvenilir bir enstrüman” dedi.

Suudi Arabistan'ın önemlişirketlerinden Al-ZamilGrup ile uzun süredir görüştüklerinin belirten Yeniay “SPK tarafından GYF'lerle ilgili düzenlemeninyapılmasıyla birlikte görüşmelere başlamıştık. İlk aşamada Al-Zamil Grup ile iki ayrı gayrimenkul yatırım fonu kurmak üzere yoğunlaştık. İki ayrı çalışma alanı üzerine odaklanacak bu fonlardan biri kira gelirine, diğeri ise alım satım değerinden elde edilecek gelire yönelik oluşturulacak. Başlangıç olarak 500 milyon TL büyüklükle faaliyete geçecek bu fonlar, kısa süre içerisinde 1 milyar TL büyüklüğü ulaşacak” dedi. 

24 GPY olarak gayrimenkul yatırım fonları ile ilgili sektöre ilkleri kazandırmanın gururunu taşıdıklarını belirten Yeniay “Türkiye'de gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcılar nezdinde yüksek itibara sahip. Rakamlar da bunu doğruluyor. 2015 yılında ülkemize doğrudan gelen yabancı yatırımın yaklaşık yüzde 35'i gayrimenkule yöneldi. Bu açıdan gayrimenkul yatırım fonlarınınülkemiz için öneminin farkındayız. İlginin yüksek olduğu gayrimenkul sektöründe fonlarla birlikte yerli ve yabancı yatırımcılar profesyonel ve şeffaf bir ürüne kavuştular. Kısa süre içerisinde gayrimenkul yatırım fonlarının sayılarının artacağına inanıyoruz. Biz de 24 GPY olarak ilkleri başardığımız bu süreçte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte Türkiye'deki gayrimenkul portföy yönetim şirketleri!
  • 13.07.2016 17:13

İşte Türkiye'deki gayrimenkul portföy yönetim şirketleri!

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) sisteminde kayıtlı 6 adet gayrimenkul portföy ...

24 GPY ve Al-Zamil Grup anlaşma imzaladı
  • 23.04.2016 13:15

24 GPY ve Al-Zamil Grup anlaşma imzaladı

Körfez Ülkeleri’nden önemli yatırımcıların katıldığı 10.Gayrimenkul Fuarı ve Ara ...

24 GPY'den 500 milyon liralık ilk fon!
  • 21.04.2016 16:23

24 GPY'den 500 milyon liralık ilk fon!

24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi, 500 milyon liralık gayrimenkul yatırım fonu kur ...

24 GPY, MIPIM'de gayrimenkul sektörünü masaya yatırdı
  • 16.03.2016 13:32

24 GPY, MIPIM'de gayrimenkul sektörünü masaya yatırdı

24 GPY, MIPIM'de “Türkiye Gayrimenkul Piyasası'nda Yeni Yatırım Olanakları ve Fı ...

MIPIM 2016 Fuarı'nın 2. gününde neler olacak?
  • 16.03.2016 09:40

MIPIM 2016 Fuarı'nın 2. gününde neler olacak?

Dün başlayan MIPIM 2016 Fuarı'nın ikinci günü de oldukça tempolu geçecek. ...

24 GPY, MIPIM'de yeni yatırım fırsatlarını anlatacak
  • 14.03.2016 11:05

24 GPY, MIPIM'de yeni yatırım fırsatlarını anlatacak

24 GPY (Gayrimenkul Portföy Yönetimi, 15-18 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştiri ...