maritbet girişmaritbet
20 bin kişilik 'havaray' geliyor

20 bin kişilik 'havaray' geliyor

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul'da ulaşım sistemlerinde yapılacak düzenlemeler doğrultusunda minibüslerin otobüslere dönüştürüleceğini açıkladı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul'da ulaşım sistemlerinde yapılacak düzenlemeler doğrultusunda minibüslerin otobüslere dönüştürüleceğini açıkladı. “Minibüs esnafı mağdur edilmeyecek” diyen Şahin, bir saatte 20 bin kişiye kadar yolcu taşıyabilen “havaray” projesinin İstanbul için düşünüldüğünü de açıkladı. Şahin, MHP İstanbul Milletvekili Durmuşali Torlak'ın soru önergesine verdiği yanıtta, minibüslerin ulaşım sistemine entegre edilmesi için yeni düzenlemeler yapıldığını belirtti. Şahin, yolların fiziki durumu, hatların mesafesi, değişen kentsel yapı göz önüne alınarak minibüslerin kademeli olarak otobüslere dönüştürüleceği açıkladı. Türkiyede 3-4 kentin ulaşımla ilgili sorunları için “Ulaşım Ana Planı” çerçevesinde raylı sistem projelerinin geliştirildiğini belirten Şahin, şu bilgileri verdi:

“Havaray projeleri raylı sistem bütününde alt proje olarak tasarlanıyor. Ulaşım güzergâhlarında oluşan yolculuk talepleri doğrultusunda bu sistem düşünülüyor. Havaraylar bir saatte aynı yönde 20 bin yolcu taşıyabiliyor. Buna göre İstanbul'un çeşitli bölgelerinin yolculuk talepleri göz önüne alınarak projelendirme çalışmaları sürdürülüyor.”

HaberTürk

 

Yorum Yaz