maritbet girişmaritbet
2 BÜYÜK PROJE İLE GELİYOR

2 BÜYÜK PROJE İLE GELİYOR

Teknik Yapı 2012 yılında Maslak, Bahçelievler arasındaki bölgede 2 büyük konut projesi geliştirecek.

Şehir merkezlerinde inşa edilecek yeni projelerde konut sayısı toplamda 1500 civarında olacak Mesleğe 1974 yılında başlayan ve 1980 yılında Teknik Yapı'yı kuran Nazmi Durbakayım, 2012 yılında rotasını Avrupa yakasında çevirdi.

1980'li yıllarda Avrupa Yakası'nda sayısız fabrika binası inşa ettiklerini ve sonrasında konut projeleri için doğup büyüdüğü Anadolu Yakası'na geçiş yaptığını dile getiren Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, 2012 yılında 2 büyük konut projesi ile Avrupa Yakası'na döneceklerini söyledi.

Rezidans hizmetleri gelişmiş

Avrupa Yakası'nda gerçekleştirilecek yeni projeler şehirmerkezlerinde inşa edilecek. İnşaatın yapılacağı yerler sır gibi saklansa da Durbakayım, şehrin merkezi olarak Maslak ve Bahçelievler arasındaki bölgeyi işaret etti. Yeni yapılacak projeler rezidans olarak inşa edilecek. A+ olarak üretilecek konutlarda Teknik Yapı klasiği haline gelen Türk Hamamı, sauna,havuz, SPA ve spor salonlarına da yer verilecek. Şehrin merkezinde en büyük sıkıntı olan otopark sorunu ise her iki projede de açık ve kapalı otoparklarla aşılacak.

Sadelik ve şıklık gizlendi

Her iki projenin toplamında 1.500'e yakın daire yer alacak. Daireler stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 olarak farklı metrekarelerde yapılacak şekilde planlanıyor. Daire tipleri arasında oran verilmemesine karşın projede 1+1'lerin ağırlıkta olacağı tahmin ediliyor. Projelerin mimarisi ile ilgili sorumuza Nazmi Durbakayım'ın yanıtı, “sade ama şık” şeklinde oldu. Binalarını yılların eskitmesine izin vermeyen Durbakayım, kendi deyimiyle binalarında rimeli akan kadın görüntüsünün olmayacağını kaydetti.

Hayalini Bodrum'da gerçekleştirecek

Nazmi Durbakayım'ın hayalindeki proje ise sağlık, otel ve konaklama hizmetlerinin bir arada olduğu niş bir proje. Aradığı yeri Bodrum'da Orak Adası'nın tam karşısında yer alan Alman Koyu'nda bulan Durbakayım, bu bölgede 35 dönüm arazi satın aldı. Ancak şu an için arazinin imar sorunu bulunuyor. Bu sorun aşıldığı takdirde Teknik Yapı, buraya kiralama ya da satın alma yöntemiyle 140 dönüm arazi üzerinde doğal yaşam ile kent yaşamının barışık olduğu bir kompleks kuracak.

Emine Açar-BUGÜN

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'
  • 15.04.2022 11:47

Nazmi Durbakayım 'Yatırımcı yine gayrimenkul dedi'

İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, TÜİK'in mart ayı k ...

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!
  • 13.04.2022 15:17

Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinin yükseltilmesine destek!

İNDER ''Vatandaşlık için gayrimenkul bedelinde 400 bin dolar doğru karar'' ...

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı
  • 30.11.2021 16:01

Tapu harcında kasım ayı bitmeden tüm zamanların yıllık rekoru kırıldı

Tapu işlemlerinden elde edilen harç geliri 29 Kasım itibarıyla 20 milyar lirayı ...