maritbet girişmaritbet
Bursa Mudanya’daki Tahir Ağa Hamamı’nda restorasyon başlıyor!

Bursa Mudanya’daki Tahir Ağa Hamamı’nda restorasyon başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’da 1800’lü yıllarda inşa edilen ve bakımsızlık yüzünden harabeye dönen Tahir Ağa (Nur) Hamamı’nın restorasyon çalışmalarını başlattı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya'da 1800'lü yıllarda inşa edilen ve bakımsızlık yüzünden harabeye dönen Tahir Ağa (Nur) Hamamı'nın restorasyon çalışmalarını başlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk günkü ihtişamı ile yeniden ayağa kaldırılacak olan tarihi hamamın sosyal ve kültürel aktivitelerin yapılabileceği bir merkez olarak hizmet vereceğini söyledi.

Bursa'nın turizmden hak ettiği payı alması amacıyla Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılardan Osmanlı eserlerine, 2300 yıllık Bitinya surlarından 8500 yıllık arkeoparka kadar her alanda tarihi ve kültürel miras çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, Mudanya'da harabeye dönen iki asırlık bir eseri daha ayağa kaldırıyor. Eski zeytin halini yenilenen yüzüyle Mudanyalıların buluşma noktası haline getiren Büyükşehir Belediyesi, bu alanın hemen arkasındaki tarihi Tahir Ağa (Nur) Hamamı'nın restorasyon çalışmalarını törenle başlattı. Restorasyonun başlangıç törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yeni Sölöz Belde Belediye Başkanı Güngör Özhan, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda davetli katıldı.

Mudanya bir değere daha kavuşuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya'nın Bursalıların nefes aldığı vizyon bir sahil kenti olduğunu hatırlatarak, Mudanya'nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi amacıyla yoğun çaba içinde olduklarını söyledi. Mudanya'nın tam bir turizm kenti olması için ilçedeki tarihi yapıların bir bir ayağa kaldırıldığını dile getiren Başkan Altepe, ilk olarak tarihi Zeytin Hali'nin hizmete açıldığını, Hasan Paşa hamamı ve Mütareke Evi'ndeki restorasyon çalışmalarının da hızla sürdüğünü vurguladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından son 7 yılda Mudanya'da 60 milyon TL'lik altyapı yatırımının hayata geçirildiğini kaydeden Başkan Altepe, planlanan 35 milyon TL'lik yatırımla bu rakamın 90 milyon TL'yi aşacağına dikkat çekti. Mavi Tur Körfez seferleriyle her gün yüzlerce vatandaşın sahilin farkına vardığını ifade eden Başkan Altepe, ilk 3 ayda 100 bin yolcu hedefine ulaşan BUDO'ya aldıkları yeni gemilerle seferlerin talepler doğrultusunda daha da artırılacağını söyledi.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de genel merkezi hükümet, gerek Büyükşehir Belediyesi ve gerekse de ilçe belediyesi imkanlarıyla Mudanya'nın hizmette tarihi bir dönem yaşadığını söyledi. Mudanya için büyük önem taşıyan sahil projesinin yakın bir zamanda hayata geçirileceğini hatırlatan Aktürk, gerek büyükşehir, gerek Mudanya belediyesi gerekse özel sektör yatırımlarıyla Mudanya'da 300 milyon TL'lik yatırım rakamına ulaşacaklarını vurguladı. Aktürk, Mudanya'ya sağladıkları katkılar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Konuşmaların Başkan Altepe ve protokol üyeleri ilk harcı koyarak restorasyon çalışmalarını başlattı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa Mudanya’daki Tahir Ağa Hamamı’nda restorasyon başlıyor!
  • 11.06.2013 16:03

Bursa Mudanya’daki Tahir Ağa Hamamı’nda restorasyon başlıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’da 1800’lü yıllarda inşa edilen ve bakımsız ...