maritbet girişmaritbet
Parke uygulama tekniklerinde doğru bilinen yanlışlar!

Parke uygulama tekniklerinde doğru bilinen yanlışlar!

DesignFloor’un tasarım ekibi Balıksırtı, Macar Kesim ve Ladder gibi uygulama teknikleri ile dekorasyonu şekillendirme yöntemlerini açıkladı.

Son yıllarda çeşitliliği artan parkeler, çalışma alanlarından yatak odalarına kadar her mekanda kullanılarak yaşam alanlarına lüks ve sofistike bir zarafet katıyor. Teknoloji geliştikçe Laminat, Lamine, Vinil gibi türlerle her türlü beğeniye hitap etme kabiliyeti kazanan parke çözümleri; Balıksırtı, Macar Kesim ve Ladder gibi uygulama teknikleriyle de farklı kombinasyonlara kapı açıyor. Peki, parke uygulama tekniklerinde doğru bilinen yanlışlar neler?  Türkiye zemin çözümleri sektörünün önemli temsilcilerinden DesignFloor'un tasarım ekibi, parke uygulama tekniklerinin bilinmeyenlerini açıkladı. Gelin, DesignFloor'un tasarım ekibinin tekniklere uyumlu dekorasyon kurgularına kulak kabartın. 

Zeminler bir mekanın atmosferini belirlemede önemli bir rol oynuyor. Hem modern hem de geleneksel alanlarda görsel zenginlik ve sağlamlık hissi oluşturmak için kullanılan parkeler, dekorasyonda bütünlük oluşturmanın ilkelerinden biri olarak kabul görüyor. Son yıllarda türlerinin yanı sıra farklı uygulama teknikleriyle de öne çıkan parke çözümleri; Balıksırtı, Macar Kesim ve Ladder döşeme tarzlarıyla farklı kombinasyonlara kapı açıyor. Türkiye zemin çözümleri sektörünün önemli temsilcilerinden DesignFloor'un tasarım ekibi, parke uygulama tekniklerinin bilinmeyenleri hakkında ipuçları vererek dekorasyon önerilerini açıkladı.
 
Balıksırtı ile klasik ama bir çağdaş bir doku

Parke uygulama teknikleri arasında en dikkat çekeni kuşkusuz eski klasiğe yeni yaklaşımlar getiren balıksırtı döşemeler. Parke plakalarının kenarlarının çapraz biçimde bir araya getirilmesi ile oluşarak özel bir zemin kaplama tarzı oluşturan Balıksırtı uygulamalar, ölçü olarak standart parkelerden daha küçük, eski evlerde görmeye alıştığımız balıksırtı desenli döşemelerden daha büyük ölçüde tasarlanarak özgün bir tarzı yaşam alanlarına entegre ediyor. Uygulandığı her mekanda olağanüstü bir etki oluşturan, karakteristik görünümüyle zamansızlık çağrışımı yapan bu tarzla  ister minimalist ister retro ister İskandinav tasarım estetiğiniz ne olursa olsun klasik ama çağdaş bir estetik değer üretebilirsiniz.  

Macar Kesim ile mekansal dinamizm

Balıksırtına benzeyen ve kimi zaman bu uygulamayla karıştırılan bir başka döşeme tarzı da Macar Kesim olarak adlandırılıyor. Mükemmel dikdörtgenler halinde kesilen ve zikzak biçimde zemine yerleştirilen Macar Kesim'de tüm parke blokları aynı boyutta olup kademeli bir desene rağmen çok şık ve homojen bir görünüm oluşturuluyor. Balıksırtının iç içe geçmiş görüntüsü yerine birleşim noktalarında düz ve doğrusal bir hat oluşturan Macar Kesim'in bu yapısı, daha keskin geometrili ve modern üsluba işaret eden bir tarz oluşturuyor. Zeminin fazlaca ekspoze edildiği yüksek metrajlı mekanlarda kendiliğinden tarz oluştran bu tip uygulamaları tercih ederek standart döşeme ile oluşabilecek tekdüze görünümün yerine dinamik bir görsellik elde edebilirsiniz. 

Ladder ile aykırı ve sıra dışı bir mekan kurgusu 

Çok sık rastlanmasa da bir diğer döşeme türü olan Ladder uygulama tekniğinde parkeler bindirme payı bırakılmaksızın aynı hizada yerleştiriliyor. Aynı hizada birbiri ardına döşenen parkelerin iki kenarına bu sıraya dik şekilde konumlanan ve bu alanı sınırlandıran parkeler oturtuluyor. Ortaya çıkan görüntü bir basamak algısı oluşturduğu için bu döşeme tarzı Ladder olarak adlandırılıyor. Geometrik anlamda çeşitlilik göstermeyen kare ve dikdörtgen mekanlarda özgün bir zemin tasarımı elde etmek için Ladder uygulama tekniği öneriliyor. Bu döşeme tarzının aykırı ve sıra dışı görüntüsünü, modern ve minimalist mobilya tercihleri ile kombinleyebilirsiniz.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Parke temizliği nasıl yapılmalı?
  • 22.09.2021 16:40

Parke temizliği nasıl yapılmalı?

Parke temizliğinde su ve sert fırça kullanımı parkelerin ömrünü kısaltıyor. ...

Parkelerde yeni trend: Doğal ahşap görünümlü tonlar
  • 18.09.2021 16:00

Parkelerde yeni trend: Doğal ahşap görünümlü tonlar

Mekanların tasarım ve dekorasyon detaylarının vurgulanmasında önemli işlevleri o ...

Parkede dijitalleşme satışlarda %55 artış sağladı
  • 12.08.2021 09:23

Parkede dijitalleşme satışlarda %55 artış sağladı

DesignFloor Genel Direktörü Fatih Aslan, parke sektöründe online teknolojilere t ...

Kaindl, DesignFloor güvencesiyle yeniden Türkiye’de!
  • 29.04.2021 11:21

Kaindl, DesignFloor güvencesiyle yeniden Türkiye’de!

Dünyanın köklü zemin kaplama markalarından Kaindl, DesignFloor güvencesiyle yeni ...

DesignFloor’dan parkelerde sürdürülebilirlik vurgusu!
  • 17.03.2021 07:45

DesignFloor’dan parkelerde sürdürülebilirlik vurgusu!

DesignFloor’un parke teknolojisi, yalnızca sürdürülebilir orman yönetimine uygun ...

DesignFloor ile evler için kabuk değiştirme zamanı
  • 02.03.2021 11:03

DesignFloor ile evler için kabuk değiştirme zamanı

DesignFloor, bahar ayları yaklaşırken evini yenilemek isteyenlere Solid Plus, Vo ...