maritbet girişmaritbet
Reysaş GYO’dan 30 milyon dolar yatırım planı

Reysaş GYO’dan 30 milyon dolar yatırım planı

Reysaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, 2011 yılı sonuna kadar 30 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi

 

 

Reysaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, 2011 yılı sonuna kadar 30 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.
Reysaş GYO'nun, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) gerekli izinlerin alınması durumunda gerçekleştirilecek halka arzına ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Döven, depo geliştirmeye odaklanmış tek GYO olduklarını belirterek, portföylerini makul maliyetlerle büyütmenin stratejilerinin temelini oluşturduğunu kaydetti.
 
Türkiye'de depoların sayısının az olduğunu, bulunanların da küçük ve yetersiz olduğunu söyleyen Döven, Türkiye genelinde 11 ilde depoculuk konusunda hizmet veren Reysaş GYO'nun halen inşaatı devam eden İstanbul Tuzla'daki 37 bin metrekarelik depo projesi de dahil olmak üzere yaklaşık 215 bin metrekare kapalı alanı bulunduğunu aktardı.
2011 yılı sonuna kadar 30 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını bildiren Döven, "Türkiye'de depo dendiği zaman 2 bin, 5 bin metrekareyle ifade ediliyor. Ama artık büyük montanlı, çok uluslu şirketlerin depolaması nedeniyle çok yüksek metraja ihtiyaç var. Bunlar verimliliği artırıyor. Biz de ileride 100-150 bin metrekarelik bantlara doğru gideceğiz" diye konuştu.
 
Gelecekte Türkiye'nin civar ülkelerin de ihtiyaçlarını karşılayan bir depolama ve dağıtım merkezi haline geleceğini belirten Döven, "Halka açılmayla birlikte elde edeceğimiz gelirleri diğer depolarımızın büyümesinde ve zaman içerisinde gelirlerimizi, karlarımızı artırarak geri kalanların bitirilmesinde kullanmayı amaçlıyoruz" dedi.
Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Döven, 2011-2012 yıllarında yabancı büyük lojistik şirketlerinin de depo ihtiyaçlarının ortaya çıkacağına işaret ederek, diğer lojistik şirketlerine de depo kiralamaya devam edeceklerini, Reysaş Lojistik'le aralarındaki ilişkilerin özellikle 2011'den sonra uzaklaşacağını kaydetti.
 
Bir soru üzerine, içinde bulunulan dönemde halka arza çıkmaktan dolayı bir risk görmediklerini kaydeden Döven, ileride ihtisas depolarının, sadece raftan yapılan insansız depoların, bilgi depolarının hayata geçirileceğini anlattı.
 
YÜZDE 38,5'İ HALKA ARZ EDİLECEK
Verilen bilgiye göre, Reysaş GYO'nun yüzde 38,5 oranında hissesinin halka arzı planlanıyor. Ek satış hakkının kullanılması durumunda halka arz edilmesi planlanan hisse oranı ise yüzde 44,3 düzeyine ulaşacak.
İMKB ve SPK'nın gerekli izinleri vermesi durumunda gerçekleşecek halk arzda, 1,00-1,30 lira aralığında planlanan fiyat aralığında halka arz büyüklüğünün 75-98 milyon lira olması; halka arzın sonucunda Reysaş GYO'nun şirket değerinin ise 170-221 milyon lira aralığında oluşması bekleniyor.

Reysaş GYO'nun portföyünde 27 adet gayrimenkul bulunuyor. Gayrimenkuller arasında konvansiyonel, tarımsal, perakende ve yatırım halinde depolar ile üzerinde proje geliştirilmesi planlanan arsalar yer alıyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz