maritbet girişmaritbet
Ofis yatırımlarında 'busidence' dönemi

Ofis yatırımlarında 'busidence' dönemi

Tokyo, Londra ve New York gibi dünyanın önde gelen finans ve ticaret merkezlerinde gelişen "busidence" kavramı Türkie’de de yayılıyor.

Kaynak: Leyla İLHAN ÖZEK / Dünya
 
Küresel krizin etkilerinin azalmasıyla birlikte gayrimenkul sektörü yatırıma döndü. Her gün bir konut sitesinin duyurusunun yanısıra ofis yatırımları da dikkat çekiyor.
 

Ağaoğlu, Soyak, Varyap, Teknik Yapı gibi büyük gayrimenkul şirketleri, Doğuş, Eczacıbaşı, Tekfen, Zorlu, Eren, Bayraktar gibi holdingler bu alana yoğunlaştı. Sadece İstanbul'daki ofis yatırımları 1 milyar doları geçiyor. AHL, Maslak, Levent, Şişli, Beşiktaş, Gayrettepe, Kavacık, Altunizade, Kozyatağı, Kartal-Pendik tarafında yoğunlaşan yatırımlarda genellikle 'A sınıfı' denilen, hizmet standardı yüksek ofisler yapılıyor.
 

Yeni yatırımlar değişen beklentileri de yansıtıyor. A sınıfı bir ofis bloğunda verilen hizmette neredeyse "sınır yok" gibi. Tokyo, Londra ve New York'un "busidence" konsepti Türkiye'ye gelmiş durumda. 400 metrekareyi bulan, süper lüks, milyon dolarlık ofisler bile satılıyor. Bu ofislerde güvenlik, resepsiyon, sekreterlik, lobby, consierj, temizlik, lostra, kuru temizleme, toplantı salonu, cafe restoran, sağlık hizmetleri, fitness center, spa, rent a car, fatura takibi, teknik servis, valet parking, rezervasyon gibi akla gelen bütün hizmetler veriliyor.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz