maritbet girişmaritbet
Ofis tasarımında çağ atlatan dizayn!

Ofis tasarımında çağ atlatan dizayn!

TeamFores Mimarlık tarafından yapılan Bener Hukuk Bürosu, fonksiyonel tasarımın en başarılı örneklerinden biri olarak kullanıma açıldı

Mimari ve iç mimari tasarımı TeamFores Mimarlık tarafından yapılan Bener Hukuk Bürosu, bina yapısı, iç mekan dekorasyonu, kullanılan sistemler, yenilikçi uygulamalar ve dış cephe tasarımıyla fonksiyonel tasarımın en başarılı örneklerinden biri olarak kullanıma açıldı. 

Mimar Serter Karataban tarafından Gökbilimci Johannes Kepler'ın “Doğa, sadelik ve bütünlüğü sever” sözünden ilham alınarak tasarlanan Bener Hukuk Bürosu, 960 m2 toplam inşaat alanı ve 2.230 metrekare iç mekanıyla Balmumcu Itri Sokak'ta yer alıyor. Profesyonel hayatın zorluğu, sıkıcı ofis ortamları ve kapalı alan atmosferinin verdiği verimsizliğe karşı tasarlanan ofis, her köşesinden izlenebilen İstanbul Boğazı manzarası ve açık alanlarıyla ayrıcalıklı bir çalışma ortamı sunuyor. Otoparkından çatısına kadar yeşille iç içe olan ofisin, garaj ve garaj üstündeki yeşil kıvrımlardan oluşan saçakları da doğayla bütünleşik bir atmosfer sağlıyor. 

Yapının konumu itibariyle ağırlıklı olarak batı ve güney cephelerinin manzaraya hakim olması, güneş ışınlarının kontrol altına alınmasını sağlamış. Aksi halde güneş ışınlarının direkt gelmesi çalışanları rahatsız edebilir ve bu ihtimal karşısında manzarayı görmezden gelmek gerekebilirmiş. Bu kabul edilemez durumun karşısında CTB uygulamasına başvurularak, Türkiye'nin bu çaptaki ilk büyük CTB sistemi uygulanmış. Basit ve kolay kullanımlı güneş kırıcılarla güneşten etkilenmeden manzaranın rahatlıkla izlenmesi sağlanırken, binanın orta giriş kotu üzerindeki çıkmalar ile monoblok görüntüsünün de algısı güçlendirilmiş. 

Yalın, Fonksiyonel, Akıllı ve Bütüncül İç Mimari Tasarım...

Mimarisinde gösterilen hassasiyet ve unsurların iç mimari tasarımında da yol gösterici olduğu Bener Hukuk Bürosu iç mekanları, binayı tanımanın verdiği avantajla çok kısa sürede tamamlanmış. Her cephenin ayrı ölçüde bir detayı ve her detayın ince, zarif bir bağlantı noktasının olduğu iç dekorasyonda, kullanılan doğramaların 36 mm'lik görüntüde olabilmesi için özel tasarım profiller yaptırılmış. Doğramaların zeminle birleştiği noktalarda yakalanılan 60 mm'lik toplam görüntü, 50 mm süpürgelik ve 10 mm fuga detayı ile tamamlanmış. Tavanlardaki birleşimlerde yine 10 mm fuga detayının kullanıldığı iç mekan tasarımında tüm mobilyalar, Bener Hukuk ve Danışmanlık şirketinin çalışanlarına özel olarak dizayn edilmiş. 

Mobilyaların üzerindeki deri kısımların panellerle birleştiği yerlerde özel eloksallı 1.2 mm'lik alüminyum profillerin kullanıldığı iç mekan dekorasyonunda aynı profiller, dayanıklılığı arttırmak için açıktaki tabla ve cumbalarda da kullanılmış. Mobilya, masa ve iç mekan bölücü sistemlerinde kullanılan renklerin ve profil kalınlık oranlarının aynı seçilmesi, binanın bütünüyle estetik bir uyum yakalamış. Duvarların tümünde kullanılan iğne deliği kamera ile çekilmiş siyah-beyaz deniz temalı fotoğraflar ise bina sahiplerinin deniz ve denizcilik tutkusunun hoş bir yansıması olarak düşünülmüş. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk dizileri, mimari açıdan Araplara ilham kaynağı oluyor
  • 11.10.2021 10:17

Türk dizileri, mimari açıdan Araplara ilham kaynağı oluyor

Dünyanın bir çok ülkesinde yayınlanan Türk dizileri ve Türk dizi oyuncularına ol ...

Renkli ve eğlenceli ofis tasarlamanın yolu!
  • 05.04.2015 13:17

Renkli ve eğlenceli ofis tasarlamanın yolu!

Sadece post-it kullanılarak ofisinizi daha renkli ve eğlenceli hale getirebilirs ...

Ev dekorasyonunda bu yılın modası doğallık!
  • 26.01.2016 16:52

Ev dekorasyonunda bu yılın modası doğallık!

RSG İç Mimarlık Yönetici Ortağı Semih Güven, 2016'nın iç mimari trendlerine yöne ...

Mobilyada doğal malzemeler trendi başlıyor
  • 07.01.2016 09:05

Mobilyada doğal malzemeler trendi başlıyor

Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, 2016 yılında mobilyada doğal ...

İşte ofis tasarımında son trendler...
  • 20.07.2015 09:32

İşte ofis tasarımında son trendler...

Kurumsal gayrimenkul danışmanlığı alanında faaliyet gösteren JLL’nin proje yönet ...

Renkli ve eğlenceli ofisin yolu 'post-it'ten geçiyor!
  • 05.04.2015 13:34

Renkli ve eğlenceli ofisin yolu 'post-it'ten geçiyor!

Sadece post-it kullanılarak ofisinizi renkli ve eğlenceli hale getirebilirsiniz. ...