maritbet girişmaritbet
Karaköy Sümerbank binasını Yılmaz Ulusoy aldı

Karaköy Sümerbank binasını Yılmaz Ulusoy aldı

Simurg Turizm, Karaköy'deki tarihi Sümerbank binasını Yılmaz Ulusoy'a sattı. Fiyatın 10 milyon $ olduğu belirtiliyor

Kaynak: Dilek TAŞ / SABAH

 
Tarihi Sümerbank binası Ulusoy'un
 
Karaköy Bankalar Caddesi'ndeki tarihi Sümerbank binasını işadamı Yılmaz Ulusoy aldı. 2008'de binayı 7 milyon 250 bin dolara bir İngiliz firmasından satın alan Simurg Turizm'in sahibi Timur Özdemir, satış rakamı konusunda bilgi vermezken "Yüzde 40'a yakın ticari bir kârla satış gerçekleşti" dedi. Özdemir, satış kararını bir hafta içinde sonuçlandığını belirterek, kendilerinin binayı otel olarak projelendirdiklerini, Ulusoy'un da aynı projeye devam edeceğini söyledi. Simurg Turizm'in projesinde, bina chance-exchange tabelalarından kiralık kasalara kadar bankaya ait tüm değerler korunarak, konsept otele çevrilecekti. Ulusoy'un da projeyi aynen hayata geçireceği öğrenildi.
 
Karaköy'de kimsenin otel yatırımına girişmediği bir dönemde binayı satın aldıklarını anlatan Özdemir, "Biz öyle bir dönemde buraya yatırım yapılabileceğini gösterdik. Herhangi bir ticari kriz nedeniyle satmıyoruz. Elde ettiğimiz geliri Taksim'deki Lush otellerini zincir haline getirmek için kullanacağız" dedi. Özdemir, "Sümerbank konseptine inanmadığımızdan değil, kendimize farklı bir hedef koyduğumuz için satışı gerçekleştirdik" diye konuştu. Simurg Turizm iki yıl içinde tarihi binada 30'a yakın karma sergi açtı, 80 event gerçekleştirdi. Ayrıca Lüks Hayat operetinin 25'inci yıl balosu da bu binada yapıldı.
 
 
Deutsche Bank da binayı kullanmıştı
1933'te Atatürk'ün kurduğu Sümerbank'ın merkez binası Karaköy'de bulunuyor. Cumhuriyet tarihine tanıklık eden Sümerbank 1999'da TMSF'ye devredilmişti. Bina, 1910- 1928 yılları arasında ise Deutsche Bank Genel Merkezi olarak kullanılmıştı. Boğaz Köprüsü'nden Unkapanı'na kadar geniş bir manzaraya hakim olan bina, konumu itibariyle gelişmekte olan bir bölgede yer alıyor. Bankalar Caddesi şu anda yerli ve yabancı yatırım fonlarının ilgi gösterdiği yerler arasında. Bankalar Caddesi üzerindeki eski ve tarihi binalar otele çevrilmek için teker teker satılıyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz