maritbet girişmaritbet
İstanbul'da üst segment ofis kiraları yükselişte!

İstanbul'da üst segment ofis kiraları yükselişte!

İstanbul, Ankara ve İzmir’i kapsayan ‘REIDIN Ofis Kira Endeksi 2017 İkinci Çeyrek Sonuçları’ açıklandı.

REIDIN Ofis Kira Endeksi'ne göre, İstanbul geneli ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek dönem verilerine göre üst fiyat segmentinde yüzde 0.22 artış, alt fiyat segmentinde yüzde 0.50 oranında azalış yaşandı.

Ankara'nın merkezi iş alanlarındaki üst segment ofis kira değerinde ise yüzde 1.10 azalış, alt segmentte yüzde 0.19 oranında artış görüldü. İzmir'de de üst segment ofis kira değerinde yüzde 0.28, alt segmentte yüzde 0.58 oranında artış oldu.

Anadolu Yakası'nın kira değeri en yüksek ofis bölgesi Ataşehir, en düşük Kurtköy

Ofis binalarının yoğunlaştığı 14 bölge için hesaplanan metrekare kira değerleri baz alındığında, Anadolu Yakası'nda üst fiyat segmentinde metrekare değerlerine göre 28.22 dolar, alt fiyat segmentinde ise 18.86 dolar ile en yüksek kira değerine sahip bölge Ataşehir Ofis Bölgesi oldu. En düşük kira gelirine sahip bölgelerde ise, üst fiyat segmentinde 11.96 dolar, alt fiyat segmentinde ise 4.26 dolar ile Kurtköy Ofis Bölgesi öne çıktı.

Avrupa Yakası'nda üst segment ofislerin metrekare değeri 34.37 dolar oldu

Beşiktaş, Kağıthane, Şişli bölgelerinin büyük çoğunluğunu içeren ofis binalarını kapsayan İstanbul Merkezi İş Alanı (MİA) üst fiyat segmenti metrekare değeri 34.37 dolar, alt fiyat segmenti ise 18.73 dolar olarak ölçüldü. Avrupa Yakası'nda MİA dışındaki ofis bölgelerine bakıldığında Maslak Ofis Bölgesi, üst fiyat segmentinde metrekare değerlerine göre 29.93 dolar, alt fiyat segmentinde ise 20.48 dolar ile en yüksek kira değerine sahip bölge oldu.

Avrupa Yakası'nın kira değeri en düşük ofis bölgesi Beylikdüzü-Esenyurt

En düşük kira gelirine sahip bölge ise, üst fiyat segmentinde 7.04 doları, alt fiyat segmentinde ise 5.86 Amerikan doları ile Beylikdüzü-Esenyurt ofis bölgesi oldu.

Beşiktaş, Kağıthane, Şişli bölgelerinde doluluk oranı yüzde 88.16

Avrupa Yakası'nda ofislerin yoğun olduğu İstanbul Merkezi İş Alanı en yüksek kiralanabilir alana sahip bölge oldu. Bu bölgede kiralanabilir alanın yüzde 88.16'sının dolu olduğu ölçüldü.

Ümraniye Ofis Bölgesi'nde yüzde 96.35 doluluk var

Anadolu Yakası'nda ise en yüksek kiralanabilir alan Ümraniye Ofis Bölgesi oldu. Bu bölgedeki kiralanabilir alanın yüzde 96.35'inin dolu olduğu saptandı.

Ankara'da ofis binalarının doluluk oranı yüzde 7,05 azalarak yüzde 82.92 oldu

Eskişehir Yolu, Öveçler, Çankaya, Yenimahalle-Beştepe bölgelerini içeren Ankara Merkezi İş Alanı (Ankara - MİA) ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek dönem verilerine göre üst segmentte yüzde 1.10 azalış, alt segmentte ise yüzde 0.19 oranında artış yaşandı. Ankara Merkezi İş Alanı ofis binalarının doluluk oranı bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 7.05 azalarak yüzde 82.92 oldu.

İzmir Bayraklı ve Bornova'da doluluk yüzde 80.84, Konak'ta yüzde 98.07 oldu

Bayraklı ve Bornova bölgelerini içeren İzmir Merkezi İş Alanı (İzmir -MİA) ofis kira değerlerinde bir önceki çeyrek dönem verilerine göre üst segmentte yüzde 0.28 artış, alt segmentte ise yüzde 0.58 oranında azalış yaşandı. İzmir Merkezi İş Alanı ofis binalarının doluluk oranı bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 5.07 artarak yüzde 80.84 oldu. İzmir İkincil Ofis Bölgesi olarak belirlenen Konak Ofis Bölgesi'nde ise üst segmentte yüzde 2.61 , alt segmente ise yüzde 2.45 oranında azalış saptandı. Konak Ofis Bölgesi'nde ofis binalarının doluluk oranı bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 3.42 artarak yüzde 98.07 oldu.

Yorum Yaz