maritbet girişmaritbet
İstanbul Vizyon Park kazandırmaya devam ediyor

İstanbul Vizyon Park kazandırmaya devam ediyor

Basın Ekspres Yolu, günümüzde sivil kentsel dönüşüm ve yenilenmenin en güzel örneklerinin sergilendiği Prestij Yolu’na dönüştü

İstanbul'un ulaşımda iki can damarını birbirine bağlayan Basın Ekspres Yolu, günümüzde sivil kentsel dönüşüm ve yenilenmenin en güzel örneklerinin sergilendiği Prestij Yolu'na dönüştü. Prestij Yolu, şuan ev sahipliği yaptığı, Merkez Bankası Avrupa yakası veznesi ve yakın zamanda ev sahipliği yapacağı Borsa İstanbul Altın Saklama Merkezi birimleriyle kentin yeni finans merkezi olmaya aday.

Sanayi alanlarının imara açılarak iş alanları ve konutlara müsait hale getirilmesi gibi yeni düzenlemelerle birlikte o bölgede pek çok büyük inşaat firması ardı ardına projelerini yükseltirken, bu durum bölgede arsa, konut ve ofis fiyatlarında da hızlı bir artışa yol açtı.

Arsa fiyatlarının son 8 yılda 20 kat değerlendiği Basın Ekspres Yolu'nda, özellikle son 5 yılda gelişim dikkat çekici bir şekilde hızlandı. 5 yıl önce 2 bin TL olan konutların bugünkü metrekare fiyatı ikiye katlanarak ortalama 4 bin TL seviyesine, ofislerin metrekare fiyatları da yine ikiye katlanarak 3 bin TL'den 6 bin TL seviyelerine ulaştı.

İstanbul'un hızlı getiri sağlayan bölgesi 

Basın Ekspres Yolu üzerinde Kuyumcukent, İstanbul Vizyon Park, İstanbul Vizyon Park 2 projelerine imza atarak bu gelişimde payı bulunan Kuyaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner bölgede yatırımın geri dönüş süresi olarak bilinen amortisman sürelerinin de İstanbul ortalamasından daha kısa olduğuna dikkat çekti. Metiner, “İstanbul genelinde amortisman süreleri neredeyse 20 yılı bulmaya başladı. Bölgede ise 150 ile 200 ay arasında amortisman süreleri değişebiliyor. Bu da yatırımını kiralarla amorti etmek isteyen yatırımcıların Basın Ekspres'i tercihlerde ön sıralara almalarını sağlıyor” yorumunu yaptı.

Popüler Ofis Bölgelerinin Yeni Alternatifi 

İstanbul'un Levent, Maslak gibi popüler ofis bölgelerine son zamanlarda Basın Ekspres Yolunun da eklendiğini aktaran Kuyaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner; “Popüler ofis bölgelerinde yaşanan fiyat artışı, arsa sıkıntısı gibi gelişmeler yeni ofis bölgelerinin doğmasına neden oldu. Son yılarda iş yaşamındaki gelişme, yabancı yatırımcıların Türkiye'yi bölge üssü olarak konumlandırmaları gibi sebeplerle ofis projelerinin sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Atatürk Havalimanı'na, organize sanayi bölgesine, fuar ve kongre merkezi CNR EXPO'ya yakınlığıyla Basın Ekspres Yolu bu açıdan yatırımcının dikkatini çekiyor” dedi.

İstanbul Vizyon Park kazandırdı

Yabancıların da yatırımlarını kendisine çeken Basın Ekspres Yolu'nda hayata geçirdikleri projelerde hatrı sayılır getiriler sağladıklarını anlatan Kuyaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner; “Örneğin İstanbul Vizyon Park projesi 3 yıl önce lansmana çıkıldığında 1750 dolar olan metrekare ofis fiyatları şimdi 3500 dolar seviyelerinde bulunuyor. Bu da 3 yıl gibi kısa bir sürede yüzde 100'lük getiri anlamına geliyor” açıklamasında bulundu.

Bölge Yeni Finans Merkezi oluyor

Basın Ekspres Yolu'nda başlayan proje geliştirme faaliyetlerine bölgede yeni arsa ve projelerle devam edeceklerini aktaran Kuyaş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner; “Biz şirket hissedar ve yatırımcılarına kazandırmayı esas edinen bir şirketiz. Kazan-kazan ilkesiyle hareket ediyoruz. Bu bölgenin de, hem alıcısına hem satıcısına kazandıran nitelikli bir gayrimenkul adresi olduğuna inanıyoruz. Bizim projelerimizin ev sahipliğini yapan T.C. Merkez Bankası Avrupa Yakası Veznesi birimi, Merkez Bankası ve Takasbank Saklama Merkezi birimi gibi kurumlara ilave olarak yeni projemiz ile gerçekleştireceğimiz, Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Altın Borsası Saklama merkezinin yerleşmesi ile bölge, finans merkezi kimliğini güçlendirmiş olacaktır. Dolayısıyla Kuyaş, Prestij Yolu'nun prestijli projelerine imza atmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuyumcukent, 9 yıldır aidat ödediği birimleri sattı!
  • 27.04.2017 16:58

Kuyumcukent, 9 yıldır aidat ödediği birimleri sattı!

8 birim için 9 yılda 1,3 milyon lira aidat ödeyen firma, finansal giderleri karş ...

Kuyaş Gayrimenkul'den 60 ay vade ile işyeri fırsatı
  • 15.06.2016 10:51

Kuyaş Gayrimenkul'den 60 ay vade ile işyeri fırsatı

Gayrimenkul sektöründe öncü firma olan Kuyaş Gayrimenkul, 60 ay vade ile işyeri ...

Hem kiracıdan hem firmadan kira garantili dükkan!
  • 17.12.2014 11:43

Hem kiracıdan hem firmadan kira garantili dükkan!

İstanbul'un yeni Maslak'ı şeklinde adlandırılan Basın Ekspres Yolu üzerindeki İs ...

Son atölyeler ve dükkânlar için 3 farklı ödeme planı
  • 10.10.2014 10:40

Son atölyeler ve dükkânlar için 3 farklı ödeme planı

807 birimden 770 adet ofis ve atölyenin satıldığı İstanbul Vizyon Park’ta kalan ...

"Siz alın, 36 aylık kiranız garanti..."
  • 16.09.2014 10:19

"Siz alın, 36 aylık kiranız garanti..."

İstanbul Vizyon Park projesinde 36 ay kira garantili satışlar başladı ...

Ticaretin kalbinde ‘çifte kira’ geliri fırsatı
  • 21.08.2014 10:33

Ticaretin kalbinde ‘çifte kira’ geliri fırsatı

Kuyaş Gayrimenkul’den İstanbul Vizyon Park’ta ‘çifte kira’ geliri fırsatı ...