maritbet girişmaritbet
Hazır ofis konsepti ile şirketlerin masrafları düşüyor

Hazır ofis konsepti ile şirketlerin masrafları düşüyor

Hazır ofis sektörünün deneyimli oyuncusu Plaza Cubes’un paylaştığı rakamlara göre, bu hizmeti tercih eden şirketlerin masrafları yarı yarıya düşüyor.

Hazır ofis sektörü tüm dünyada giderek yaygınlaşıyor. Dünyadaki toplam ofis arzının yüzde 12'sini oluşturan sektörün 5 yıl içerisinde hacmini ikiye katlayacağı düşünülüyor. Trendlerin bu yönde olmasının en önemli nedenlerinden biri de hazır ofislerin firmalara sağladığı maliyet avantajları. Örneğin, sektörün Türkiye'deki deneyimli oyuncularından Plaza Cubes'ta, şirketler aynı özelliklere sahip bağımsız bir ofiste çalışmaya göre yüzde 45 daha az ödüyor.

Aylık ofis masrafını yüzde 45 düşürüyor

Plaza Cubes'un ortaklarından Süleyman Çoruh, “Zincirlikuyu'da 100 metrekarelik 4-6 kişilik bir ofis tuttuğunuzda, ofis giderleriniz ayda ortalama 11 bin TL'ye varıyor. Kira, stopaj, aidat, faturalar, sekreter, office boy, temizlik malzemeleri, çay-kahve, sigorta maliyetleri gibi kalemlerin tümü için ayrı ayrı ödeme yapıyorsunuz. Plaza Cubes'ta ise, örneğin Metrocity İş Merkezi gibi bir lokasyonda aylık sabit 6 bin lira vererek bu hizmetlerin hepsine sorunsuz şekilde ulaşılabiliyorsunuz” diyor.

Ofis kurulumu için 18 bin TL yerine sıfır masraf

Hazır ofis hizmetinin şirketlere kurulum aşamasında da büyük avantaj sağladığını söyleyen Çoruh, “Yine Zincirlikuyu örneğindeki gibi bir ofise, ofis mobilyalarından klimaya, telefon sisteminden yazıcı ve aydınlatmaya kadar pek çok kalem için ortalama 18 bin liralara varan yatırım yapmak gerekiyor. Plaza Cubes'ta ise, sıfır harcama ile bilgisayarını alıp aynı gün çalışmaya başlayabiliyorsunuz” diyor.

Emek ve zamandan da tasarruf ettiriyor

Profesyonel şekilde yönetilen hazır ofislerde çalışmak, şirketlerin sadece para değil, zaman ve emekten tasarruf etmesini de sağlıyor. Personel yönetimi, operasyonel sıkıntılar, altyapı arızaları gibi konulara hiç kafa yormadan işe konsantre olmak mümkün oluyor. Öte yandan, Plaza Cubes'un tümü A sınıfı ofis kategorisinde değerlendirilen, prestijli plazalardaki adresleri, ulaşım kolaylığı, AVM hizmetlerine erişim gibi avantajlarla bütüncül bir deneyim sunuyor.

1.200 müşterisine hizmet veriyor

Bugün Plaza Cubes'un hazır ofis hizmetlerinden çoğunlukla IT, bilişim, danışmanlık firmaları ile etkinlik ajansları ve girişimcilerin oluşturduğu 1.200'e yakın kişi faydalanıyor.

360 derece hizmet paketi

Plaza Cube'un hazır ofis hizmetlerine, mesai saatlerinde telefonların firma adıyla yanıtlanması, 7 gün 24 saat binaya erişim ve üst derecede güvenlik, tüm asistanlık, kargo kurye takip kabul ve gönderim işlemlerinin yapılması, teknolojik donanımlar, toplantı odaları, çay-kahve sunumu, ofis mobilyaları, iklimlendirme, elektrik, temizlik ve aidat giderlerinin tümü dahil. Öte yandan ulaşımın kolay olduğu prestijli lokasyonları, sosyal etkileşime imkan tanıyarak networking'i güçlendiren keyifli mekanlarıyla ofis ortamını optimum kalite standardına çıkarıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Workland, Eclipse Maslak'ta açıldı!
  • 14.12.2016 10:24

Workland, Eclipse Maslak'ta açıldı!

Türkiye'de başlayacak yeni bir ofis kültürünün temsilcisi olacak “WorkLand”in ta ...

Plaza Cubes, 10'uncu yaşını kutluyor
  • 21.05.2016 16:34

Plaza Cubes, 10'uncu yaşını kutluyor

Hazır ofis sektörünün deneyimli oyuncusu hem 10’uncu yaş gününü kutlayacak hem d ...

Hazır ofis konsepti ile şirketlerin masrafları düşüyor
  • 09.05.2016 11:42

Hazır ofis konsepti ile şirketlerin masrafları düşüyor

Hazır ofis sektörünün deneyimli oyuncusu Plaza Cubes’un paylaştığı rakamlara gör ...

Ayda 500 TL'ye sanal ofis kiralamak mümkün!
  • 04.04.2016 11:10

Ayda 500 TL'ye sanal ofis kiralamak mümkün!

Hazır ofis ve sanal ofis sektörünün ilk yerel oyuncusu Plaza Cubes'ta ayda ortal ...

Hazır ofis konseptine ilgi artıyor
  • 28.03.2016 11:09

Hazır ofis konseptine ilgi artıyor

Türkiye’deki hazır ofis sektörünün ilk yerel oyuncusu Plaza Cubes’un kurucuların ...

“Home office konsepti tarihe karışıyor, yeni trend açık ofisler”
  • 01.12.2014 12:24

“Home office konsepti tarihe karışıyor, yeni trend açık ofisler”

Hazır ofis sektörünün Türkiye’deki öncülerinden Plaza Cubes 2015 yılında yüzde 4 ...